5 x beste technisch speelgoed kinderen

Kinderen leren veel door al op jonge leeftijd met techniek bezig te zijn. Het is goed voor een kind om met techniek bezig te zijn, ze ontwikkelen er hun analytisch vermogen mee en krijgen inzicht. Heb jij kinderen? Of wil je iets cadeau doen? Kijk dan eens naar educatief speelgoed voor het kind. Een kind zal er spelenderwijs veel van leren en zijn kennis vergroten. Vanaf een jaar of 8 kunnen kinderen hiermee spelen en ontwikkelen zij het vermogen om er echt van te leren. Kinderen vinden het vaak erg leuk om met dit speelgoed te spelen. Technisch speelgoed voor kinderen is dus erg nuttig. In dit artikel vind je een lijst met 5 x het beste technische speelgoed voor kinderen.

Lijst met 5 x beste technisch speelgoed voor kinderen

Spektro Starter

Spektro Starter is technisch speelgoed waarmee een kind spelenderwijs de wereld van elektriciteit ontdekt. Spektro is leuk en je kind leert om elektrische schakelingen te bouwen vanaf een tekening. Daarnaast helpt dit technische speelgoed kinderen om in een veilige omgeving de wereld van techniek te ontdekken. De eenvoud van dit technische speelgoed stelt kinderen in staat om met een eenvoudige drukknoop verbinding interessante schakelingen te maken. Met de drukknoop verbindingen kan je kind telkens weer iets anders maken. Spektro bevat meer dan 20 opgaven die jouw kind stap voor stap alles leren ontdekken over de wereld van techniek. Eenvoudige elektrische schakelingen komen tot leven, zo leert een kind hoe je stoom laat lopen en kunt onderbreken. Bovendien kunnen ze met een schakeling diverse geluidseffecten laten linken. Laat kinderen zelf het verschil tussen seriële en parallelle schakelingen ontdekken. Laat ze een propellor omhoog vliegen! De schema’s zijn voorzien van standaardsymbolen die je in de elektrotechniek kunt vinden. Kinderen leren zo alles en ontdekken hoe ze de juiste schakeling kunnen bouwen. Technisch speelgoed is leuk en leerzaam en Spektro levert daar een bijdrage aan.


Clementoni Bouw zelf jouw eerste microscoop

Met Clementoni Bouw je zelf jouw eerste microscoop. Je leert hoe je een optische microscoop maakt en hoe deze functioneert. De geïllustreerde handleiding begeleidt de kinderen tijdens de activiteiten en proeven. Dit technische speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.De afmetingen van het product36 x 22,5 x 17,1 cm (lengte x breedte x hoogte) en het gewicht is 0,2 kg.

Ravensburger ScienceX® Elektro Huis


Ravensburger ScienceX® Elektro Huis
leert jouw kinderen om met verassende elektrische schakelingen een eigen 3D elektro huis te bouwen. Ze ontdekken spannende licht- en geluidseffecten. Laat je kind duiken in de spannende wereld van elektrotechniek en stel ze in staat om met dit technische speelgoed hun eigen elektro huis te bouwen. Je kunt het huis uitrusten met een geprogrammeerde printplaat, een schemersensor en geluids- en lichtmodules. De kinderen maken de niet alleen met kabels, maar maken ook gebruik van fascinerende, stroom geleidende inkt op de verborgen vlakken zo krijg je nog meer effecten.
Maar wat gebeurt er als ze de deur openen? Wat schuilt er achter de magische spiegelfolie in het raam? Laat je kinderen het ontdekken met de spannende elektronische experimenten van ScienceX®!


Clementoni – Mind Designer Robot


Clementoni – Mind Designer Robot
is een nieuwe en intelligente robot die een kind spelenderwijs leert coderen, tekenen en begeleidt op een eenvoudige en leuke manier naar de weg van reken- en meetkunde. Met de innovatieve spraakherkenning voert Mind de opdrachten uit die het kind hem geeft. Er zit een App bij en een programma genaamd Mind Designer, daarmee kunnen kinderen ervaren hoe je blokken programmeert, en complexe vormen ontwikkeld die ze in gedachten hebben bedacht. Op het gebied van tekenen krijgen ze de vrije hand en werken ze dankzij Mind op een creatieve manier en kunnen ze alles tot leven laten komen. Kinderen krijgen de opdracht om leuke missies op te lossen en ontwikkelen logische vaardigheden.


POWERplus Octopus Hydraulische Speelgoed


POWERplus Octopus is Hydraulische Speelgoed. Het is een Robot Arm die werkt op waterdruk
. Het is een zelfbouw pakket waarmee je een Robot arm kunt bouwen die beweegt op hydrolische kracht. In het bouwpakket vind je kind alles om dit te bouwen. Verder heeft je kind nodig een: knijptang, schroevendraaier, schaar, tissues, een bekertje met water, markeerstift en liniaal. Als de cilinders zijn gevuld met water kan de Robot Arm draaien met een pols of basis rotation, een body en schouder beweging of een pols mobiliteit van 98°!Het gave aan deze Octopus is dat deze een grijp- en zuigfunctie heeft om objecten op te pakken tot 50 gram en de arm kan 31,5 cm naar boven bewegen en 41,5 cm naar achteren! De uitgebreide Nederlandse handleiding geeft in duidelijke stappen aan hoe de Octopus te bouwen.