Tv internet en bellen

Iedereen heeft toegang tot internet

De oudere generatie weet het nog; in het verleden, toen TV internet en bellen net in opmars was, zat er een behoorlijk hoog prijskaartje aan vast. De term ‘denk je aan de telefoontikken’ klonk in nagenoeg ieder huishouden. Even een paar mailtjes versturen of rustig surfen op een verkoopsite was een gestreste bedoeling. Tegenwoordig is dat wel anders geregeld. Het TV internet en bellen begint steeds goedkoper te worden en daarmee is het voor iedereen toegankelijk geworden. Jongeren groeien op met internetgebruik, de ouderen leren het alsnog via een cursus of via de kinderen.

De digitale snelweg voor een spotprijs

Toegang tot internet had je in het verleden enkel via de vaste telefoonlijn. Tegenwoordig zijn er meerdere mogelijkheden om op de digitale snelweg te komen. Denk maar aan ADSL of DSL en glasvezel internet. Ook zijn er internetaanbieders die via draadloos internet met en schotelantenne hun gebruikers voorzien van internet tv en bellen. Dit zijn methodes die ieder hun eigen prijskaartje hebben. We hebben ze voor je op een rijtje gezet van goedkoop naar kostbaarder.

DSL of ADSL. Dit is de meest gebruikte methode om op het internet te komen. Je maakt dan nog gebruik van de analoge telefoonkabel of de internetverbinding zoals die naar jouw huis tot stand is gebracht. Je krijgt een internetkastje in je meterkast en een router in je huiskamer waarmee je meerdere internetaansluitingen in je huis kan realiseren. Ook draadloos internet in je eigen huis kan je op deze manier aansluiten. Deze vorm van internet is doorgaans mogelijk tot 50 MB/s. Deze methode is in nagenoeg alle steden en dorpen te gebruiken, soms in het buitengebied wil het nog wel eens problemen geven.

Glasvezel. Steeds meer dorpen en steden gaan over tot de aanleg van een glasvezelnetwerk. Dit houdt in dat er een kabel (die letterlijk van glas gemaakt is) wordt gelegd door een groter gebied heen. Glasvezel biedt een hogere snelheid internet. Denk aan snelheden tot 100 MB/s die gehaald worden. Het heeft veel voordelen maar ook een groot nadeel; vaak is het duurder, ook in de aanleg, en het is niet voor iedereen beschikbaar.

Draadloos internet met schotelantenne. De schotelantenne lijkt zijn langste tijd gehad te hebben, maar wanneer je in het buitengebied woont kan je toch nog steeds niet zonder. Er wordt draadloos internet aangeboden waar je met een schotelantenne gebruik van kan maken. Deze methode is redelijk kostbaar, en de prijzen kunnen zelfs per dag worden berekend. Je hebt dan wel heel snel internet maar door het gebruik van een redelijk kwetsbare schotelantenne is het een storingsgevoelige methode.

Trap jij in lokkertjes en lekkermakertjes

Prijzen van internet vergelijken is een lastige aangelegenheid. In het verleden heb je een abonnement bij een provider afgesloten wat op dat moment voor jou de meest aantrekkelijke optie was. Wanneer je kijkt naar de afschrijvingen van je bankrekening kan je niet anders dan concluderen dat de prijzen behoorlijk zijn verhoogd. Dat heeft te maken met de manier waarop internetaanbieders hun producten aanbieden. Vaak wordt er gewerkt met een starttarief voor de eerste paar maanden om jou lekker te maken. Je betaalt in die eerste maanden een paar tientjes minder dan in de maanden die daarop volgen. De periode die dan volgt is een kostbare periode. Wanneer jij je internet abonnement verandert of je snelheid wijzigt verandert vaak ook het factuurbedrag, zonder dat het jou wordt verteld. Je bent in het lokkertje getrapt, en betaalt daar nu de rekening voor. Tijd om over te stappen zouden we zeggen. Voordat je overstapt kan je bijvoorbeeld de klantenservice of support van t mobile contacteren en vooraf om informatie vragen.

Hoe vergelijk je prijzen van tv internet en bellen

Wie van internet aanbieder wil gaan veranderen zal daar tijd in moeten steken. Je zal niet zomaar op de eerste de beste tv-reclame campagne moeten happen; het is zaak dat je verder kijkt naar de overige aanbieders. Jij hebt verwachtingen van het internet in je huis, en je zoekt een provider die tegemoet komt aan die verwachtingen natuurlijk. Prijzen vergelijken kan een leuke aangelegenheid zijn als je er tijd voor hebt, maar meestal heb je geen tijd. Je wil gewoon snel van je dure abonnement af en een betaalbaarder abonnement nemen misschien wel een alles in 1 pakket. We hebben een ‘grote stappen snel thuis’ plan voor je.

Wat is jouw verbruik. Allereerst kijk je naar jouw internetverbruik. Je kan meerdere snelheden kiezen voor het internet. Kies je internet vanwege je mail, dan kan je het af met de laagste snelheid. Kies je voor films kijken via bijvoorbeeld YouTube, dan heb je minimaal 20 MB nodig. Ga jij voor het grote werk, wil je zware websites kijken en films en muziek downloaden; in dat geval zal je met een hogere snelheid internet akkoord moeten gaan. Netflix kijken via internet is een gebruiksvorm die een hogere internetsnelheid vereist.

Gebruik je Wifi binnenshuis. Gebruik jij Wifi binnenshuis? Waarschijnlijk wel. In dat geval zal je moeten kijken naar een abonnement wat genoeg internet vermogen biedt om minimaal één, maar waarschijnlijk meerdere apparaten op aan te sluiten binnenshuis. Wanneer zowel jij als je huisgenoten ieder één smartphone gebruiken zal je al snel aan een vermogen van 50 tot 100 MB/s komen te zitten. Mocht jouw router het werk niet aankunnen, dan kan je altijd een Wifi versterker afnemen via de provider.

Daar ga je toch niet zelf aan beginnen

TV Internet en bellen vergelijken is een lastige klus, zeker omdat er zo enorm veel aanbieders zijn. Eigenlijk heeft iedereen zijn eigen aanbod en het is aan jou om uit te zoeken welke provider bij jou past. Omdat je hier liever niet zelf aan begint is het een goed idee om iemand in te huren om je te helpen. Dat is nu net waar het goede nieuws begint; wij hebben experts in huis die met jou samen kijken welke internet vorm het beste bij jou past. Vervolgens zullen ze kijken welke provider het beste bij jou en jouw surfgedrag past. Het vergelijken van internet is iets wat je maar beter kan uitbesteden. Met de juiste expertise kan jij een hoop geld besparen op TV internet en bellen; dat kan je uitgeven aan de leukere zaken in het leven.