5 beste traphekjes

Een traphekje is noodzakelijk als je een kind hebt en een huis met trappen. Een jong kind kan namelijk heel makkelijk van de trap afvallen met alle gevolgen van dien. Daarom is het belangrijk dat je jouw huis goed beveiligd. Op deze manier zul je ongelukken voorkomen. Een traphek is dus echt een musthave als je aan kinderen begint. Maar wat is het beste traphekje? In dit artikel vind je een lijst met de 5 beste traphekjes.

Lijst met 5 beste traphekjes


Safety 1st Wall Fix Extending Metal Gate Traphekje – 62-102 cm – Wit


Safety 1st Wall Fix Extending Metal Gate Traphekje – 62-102 cm – Wit
is bekroond met een acht door de consumentenbond. Gebruik dit verstelbare traphek om een veilige omgeving te kunnen garanderen voor jouw kleintje. Dit witte stalen traphek met spijlen is verstelbaar van 62 tot 102, zo kun je ook grote openingen afsluiten voor je ondernemende spruit. Dit traphek kun je eenvoudig bevestigen met het bijgeleverde montagemateriaal. Dit doe je door eerst het montagemateriaal aan de muur te maken en daarna kun je het hekje erin hangen. Als volwassene kun je het met een hand sluiten- en openen. Het traphek kun je in twee richtingen openen, heeft geen drempel en is gebruiksvriendelijk.


A3 Baby & Kids Oslo Traphekje – 71-102 cm – Wit


A3 Baby & Kids Oslo Traphekje – 71-102 cm – Wit zorgt voor een veilig huis voor jou en je kleintje. Je kleine zal graag op avontuur gaan, jij kunt het met een hand bedienen, maar je kleine krijgt het niet open. Het moet aan de muur worden bevestigd, voordeel is dat je geen gevaarlijke drempel op de vloer hebt. Het is gemaakt van robuust hout en traploos, je kunt het verstellen van 71 tot en met 102 cm.


Babydan Danamic Traphekje – 73 t/m 93,5 cm – Wit


Babydan Danamic Traphekje – 73 t/m 93,5 cm – Wit
is in Denemarken geproduceerd volgens de Europese EN:1930 norm. Het is geschikt voor openingen tussen de 73 en 93,5 cm. Het montage materiaal wordt er standaard bijgeleverd.


Noma Wall Fix Traphekje – Zwart


Noma Wall Fix Traphekje – Zwart heeft een zacht sluitingssysteem, schuift in en vergrendelt, het is snel verwijderbaar door het muurscharnier, en heeft een snelsluiting. Het past in openingen van min 62 cm tot max 102 cm. Dit veiligheidshek voldoet aan EN 1930:2011.

Rudolphy oprolbaar traphekje van luxe aluminium – Zwart veiligheidshekje en deurhekje voor baby kind en dier

Oprolbaar traphekje van luxe aluminium – Zwart veiligheidshekje en deurhekje voor baby kind en dier is handig dankzij het oprolsysteem. Het is geluidsarm, Veilig, compact en stijlvol met een mooie aluminium behuizing. Let op: je kunt het zoals de meeste andere traphekjes alleen installeren van links naar rechts.

Veelgestelde vragen:

Waarvoor dient een traphek?

Een traphek wordt over het algemeen gebruik om het trapgat af te sluiten voor je kleintje. Je kunt het ook in de deurpost hangen. Op deze manier kan je kleintje niet naar boven- of beneden, wat zorgt voor een veiligere omgeving.

Hoe plaats je een traphek?

Je plaatst een traphek meestal met een kliksysteem of schroeven. Het montagesetje zit er meestal bij. Op deze manier kun je het eenvoudig monteren en het traphek hang je erin.

Hoe vind je het juiste traphek?

Je moet kijken naar het design, de maten en wat je zelf wilt. Er zijn zoveel soorten verkrijgbaar, het is van belang dat je vindt wat bij je past. Kijk vooral ook naar het keurmerk en win advies in.

Is een traphek echt noodzakelijk?

Ja, want je wilt niet dat je kind een ongeluk krijgt. Een kind kan echt heel erg druk zijn. Vooral als het gaat lopen is een ontdekkingstocht niet uitgesloten. Op dit soort momenten is een traphek echt ideaal. Een trap kan gevaarlijk zijn. Je kind kan de trap op lopen, of het kan naar beneden gaan. Je wilt op dit soort momenten niet dat je kind naar beneden valt. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor jouw kind. Daarom is het van belang dat je zorgt voor een afgesloten trap. Je wilt natuurlijk niet dat je met jouw kind naar het ziekenhuis moet, of dat er nog veel ergere dingen gebeuren, die je jezelf nooit zult vergeven. Ook kan het zo zijn dat je kind niet in een bepaalde ruimte mag komen. Denk aan: je keuken met het fornuis, of de hal, of het mag niet in een bepaalde kamer komen. Op zulk soort momenten is het ook ideaal dat je deze af kunt sluiten dit voorkomt veel ongelukken.