Leuke tips voor het volgende kinderfeestje

Elk jaar is het toch weer een uitdaging, wat ga je nu weer doen met je kinderfeestje? Het bedenken van activiteiten met een groep is al een opgave en dan hebben we het nog niet eens gehad over de traktaties. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden.

Om te beginnen zijn er twee opties waaruit je kan kiezen. Wil je een feestje in en rondom het huis of wil je toch liever iets buitenshuis doen? De voordelen van een kinderfeestje in of rondom je huis is dat je alles lekker zelf in de hand hebt. Je kan zelf bepalen hoelang je feestje duurt, hoeveel kinderen er komen en op welke dag je dit doet. Daarnaast is het goedkoper en zijn de meeste kinderen ook niet ver van huis. De voordelen van een kinderfeestje buitenshuis is dat je weer eens op een nieuwe plek komt. Ook is het lekker dat je naderhand niks hoeft op te ruimen en dat je eigenlijk niemand hoeft te vertellen dat het feestje afgelopen is, dat wordt dan vanzelf duidelijk.

Ideeën voor thuis

Wil je lekker naar buiten? Organiseer dan een speurtocht in de buurt. Je kan er een zelf verzinnen, maar op het internet kan je er ook een aantal vinden. Het doen van oudhollandse spelletjes kan ook leuk zijn. Spijkerpoepen, koekhappen, geblinddoekt snoepjes uit een bak met water zonder handen pakken, je kan het zo gek niet bedenken. Wat ook een leuk idee is, is een thema feest. Denk aan dino’s, glitter en glamour, zeemeerminnen of een heksenfeest. Heb je nou jongens én meiden op je kinderfeestje kan je ook prinsessen en ridders combineren. Op de website top1toys.nl zijn er meerdere artikelen voor dat thema te vinden. Denk aan kroontjes, jurken, kleurboeken, verkleed speelsets en een ridderset.

Ideeën buitenshuis

Een dagje naar het klimbos, naar het zwembad, naar een dierentuin, een kinderboerderij of bijvoorbeeld bowlen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat ook een origineel idee is, is een cd op laten nemen. Maak er echt een soort popster dagje van. Laat iedereen opmaken, zoek een studio of een manier hoe je de cd kan opnemen en zingen maar. Voor een wat stoerdere activiteit kan je ook gaan lasergamen of paintballen.

Uitnodigingen en traktaties

Vergeet vooral niet een originele uitnodiging te versturen of uit te delen op school. Zo zorg je ervoor dat iedereen graag naar jouw kinderfeestje wil komen. En aan het einde van het feestje is het een leuk extraatje om iedereen een traktatie mee te geven. De meest voorkomende traktatie is een snoepzakje. Dit doet het altijd goed!