Internet en TV

Internet en tv in één is wel zo handig

Waarom nog dubbele abonnementen

het verleden was het zo dat je tv kijken kon doen via de antenne of via een tv kabel. Dat systeem zorgde ervoor dat je een speciale tv aanbieder had en dat je daarnaast een heel pakket aan andere diensten afnam. Je internet en telefonie nam je af van aparte aanbieders waardoor je met een drietal abonnementen zat die allemaal onafhankelijk van elkaar moesten worden verlengd. Je had niks te kiezen; je keek de publieke zenders en je kon kiezen of je de commerciële zenders erbij wilde. Wie vandaag de dag een tv abonnement neemt komt er al snel achter dat dit veranderd is. Sinds de opkomst van internet is het tv kijken ook al vrij snel gedigitaliseerd. Tegenwoordig kijk je tv over dezelfde kabel als die gebruikt wordt voor het internet. Wel zo handig, zeker als jij je bedenkt dat dit een hoop extra abonnementen scheelt. Jouw tv abonnement kon je opzeggen en je kon alles inkopen bij dezelfde provider. Dit heeft een heel nieuwe markt geopend; de internet en tv in één markt. We keken voor jou naar de mogelijkheden om zo’n pakket af te sluiten.

Welke diensten wil je in één pakket

Waarschijnlijk heb jij allang je internet en tv samen ondergebracht in één pakket. Die alles in één pakketten zijn namelijk razend populair. Ze worden doorgaans aangeboden voor de prijs die je voorheen alleen voor je telefoon abonnement betaalde. De mogelijkheden zijn legio. Onder die ene noemer van alles in één pakketten gaat een wereld aan diversiteit schuil. Internet alleen al komt in heel veel varianten. Denk bijvoorbeeld aan de diverse soorten internet die er zijn – DSL, ADSL en glasvezel – maar ook aan de vele snelheden die er worden aangeboden. Je kan een internet snelheid van 20 MB/s afsluiten, maar je kan ook kiezen voor snelheden tot 100 MB/s. Kies je daarnaast voor televisie, dan is daar ook een reusachtig aanbod in. We gaan zo meteen verder in op de verschillen tussen de diverse tv pakketten. Het aanbod van telefonie in een internet en tv pakket in één wordt tegenwoordig door veel providers alweer achterwege gelaten. De reden hiervan mag duidelijk zijn; veel mensen gebruiken hun vaste telefoon niet meer. Een mobiele telefoon is handiger omdat je deze altijd bij je hebt; de vaste telefoon wordt amper nog gebruikt om iemand mee te bereiken. Wil je nog een vast telefoonabonnement, dan zal je goed moeten zoeken tussen de alles in één pakketten. Bij de goedkoopste abonnementsvormen is vaste telefonie uit het pakket gehaald.

Waarom betalen voor diensten die je niet afneemt

Kies je dan voor zo’n internet en tv pakket, dan krijg je doorgaans interactieve tv aangeboden. Dit is een speciale vorm van tv. Je kijkt namelijk tv via het internet en dat heeft nogal wat voordelen. Het grootste voordeel is dat je niet meer gebonden bent aan de programmering van de zenders van jouw keuze. Wil jij het journaal van 20:00 liever pas kijken om 21:00 omdat dan de kinderen op bed liggen? Bij interactieve tv is dit mogelijk. Je kan via de programmering en de online tv gids eenvoudigweg het programma van jouw keuze selecteren waarna je het kan bekijken. Veel providers bieden dit ‘on demand tv kijken’ gratis aan, of tegen bijbetaling van een laag bedrag per maand. Niet alle kijkers stellen het immers op prijs om teveel te betalen voor diensten waar ze geen gebruik van maken. Vooral de oudere generatie die gewend is om volgens de programmering te kijken zal niet willen betalen voor deze diensten.

Waarom videotheken massaal hun deuren sluiten

Een andere branche die zijn deuren wel kon sluiten met de opkomst van interactieve tv was die van de videotheken. Met de opkomst van de dvd moesten er al flinke investeringen worden gedaan om klanten te blijven trekken. Tegenwoordig is het nog anders gesteld met de videotheek; ze kunnen massaal hun deuren sluiten. Filmaanbieders zoals Netflix deden een greep op de filmmarkt. Met een abonnement vanaf 7 euro per maand is het mogelijk om onbeperkt films te kijken via het internet. Digitale tv aanbieders zagen hun kans schoon; ze namen het aanbod van Netflix op in hun programmering. Videoland nam revanche. Ze kochten zich in bij de grote tv aanbieders. Wie vandaag de dag een abonnement bij Ziggo neemt kan het Videoland aanbod afnemen tegen een bijbetaling. Videoland is dus, net zoals tv kijken, digitaal geworden. Dat scheelt een hoop arbeidskrachten en dus ook een hoop geld. Het zijn zaken waar jij als kijker de vruchten van kan plukken.

Voorkom keuzestress heel eenvoudig

Ga internet en tv in één pakketten vergelijken? Dan kan je worden overspoeld door het enorme aantal abonnementen wat er is. De aanbieders van deze pakketten zullen alles doen om elkaar de loef af te steken. Zo wordt er gestunt met uiterst aantrekkelijke prijzen. Bovendien biedt de ene aanbieder veel extra opties terwijl de andere vooral met een uitgekleed pakket tegen een uiterst lage prijs komt. Het zijn keuzes die je niet zomaar maakt; aan een internet en tv abonnement zit je doorgaans wel een jaar tot twee jaar vast. Je wil niet al die tijd worden geconfronteerd met het feit dat jij destijds op een koopje uit was maar nu met een incompleet pakket zit. Wie keuzestress wil voorkomen doet er dan ook goed aan om van tevoren een aantal voorkeuren op een rijtje te zetten.

  • Welke soort ontvanger wil je hebben. Heb je de mogelijkheid om glasvezel te nemen, dan is dat een absolute aanrader vanwege de betrouwbaarheid. Is die mogelijkheid er niet; kies dan voor DSL of ADSL.
  • Welke internetsnelheid wil je. Lees en beantwoord jij alleen je mail; kies dan voor een lage snelheid. Waarom teveel betalen voor een te hoge snelheid. Wil jij films kijken en snel streamen; kies dan voor 50 MB/s of nog sneller.

Kom je er zelf niet uit

Wanneer je er zelf niet uit komt en je hulp nodig hebt bij het vergelijken van internet en tv in één pakketten; schroom dan niet om hulp in te roepen van onze experts. Samen met jou worden jouw wensen op een rijtje gezet, en de beste aanbieder komt dan al snel naar boven drijven. Handig wanneer je kopje onder dreigt te gaan in de zee aan keuzes.