Internet vergelijken

Vergelijk internet abonnementen

Tot een paar jaar geleden was het helemaal nog niet zo gebruikelijk dat ieder huishouden beschikte over een eigen internetverbinding. De generatie van nu is helemaal vertrouwd met de virtuele snelweg en kan zich geen leven zonder internetverbinding meer voorstellen. Krijg je tegenwoordig bezoek, dan is de eerste vraag doorgaans wat het wachtwoord van je wifi is. Internet is, kortom, niet meer weg te denken uit de huishoudens anno nu. Er is dan ook geen gebied in de Nederlandse Markt waar concurrentie is als het gebied van internet. Een klant van vandaag de dag is niet van plan om teveel te betalen voor zijn internetverbinding. Niets is immers zo erg als reclames voor goedkoop internet voorbij te zien komen op tv terwijl jij maandelijks een bedrag betaalt voor je internetverbinding wat vele malen hoger dan dat ligt. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen internet vergelijken voor ze een abonnement gaan afsluiten. Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan hier.


Hoe je met internet vergelijken gemakkelijk geld kan verdienen

Met internet vergelijken valt redelijk eenvoudig geld te verdienen. Een internet abonnement is namelijk iets waar een flexibel prijskaartje aan gehangen kan worden. Dat houdt in dat eigenlijk iedere internetaanbieder vrij is in het bepalen van de prijs van zijn diensten. Hoeveel je betaalt als klant hangt af van een aantal factoren. We zullen daar straks verder op ingaan, maar één ding kunnen we je alvast wel vertellen; met het vergelijken van internettarieven valt gemakkelijk geld te besparen. De reden hiervan is dat aanbieders van internet er alles aan zullen doen om klanten voor zich te winnen. In een markt waar de consument vrije keuze heeft is genoeg concurrentie. We keken voor jou naar een aantal zaken die een rol spelen wanneer je een nieuw internetabonnement gaat afsluiten. We kwamen voor jou tot een aantal bevindingen.

Welke snelheid internet wil je hebben

Providers kunnen voor één soort internet meerdere tarieven vragen. De reden hiervan is de snelheid van het internet wat ze aanbieden. Je kan internet afnemen met een snelheid van 40 MB/s via de kabel, maar je kan ook internet kiezen met een snelheid van 40 MB/s via glasvezel. Het abonnement wat je afsluit heeft een ander prijskaartje, maar de snelheid van het internet is dan ook anders. Voor een hogere snelheid internet zal je meer moeten betalen aan de aanbieder.

Wat voor soort internet wil je afnemen

We noemden het al; internet via de kabel of via glasvezel. En dan is er ook nog internet via DSL. Het soort internet wat je wil afnemen is bepalend voor de prijs. Glasvezel internet zal doorgaans net wat duurder zijn, maar doordat het internet nagenoeg storingsvrij doorkomt zal dit toch een betere keuze zijn.

Wat voor services wil je extra afnemen

Wil je een internet abonnement, dan zal er worden gevraagd naar de services die jij wil afnemen bij je internet. Zo hebben veel mensen een voorkeur voor sneller internet met een lager maandtarief terwijl ze enorm opzien tegen het aanleggen van een internet systeem in hun huis. Het is dan ook niet zo heel vreemd dat steeds meer providers extra services aanbieden aan potentiële klanten die een abonnement bij hun willen gaan afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan een monteur die gratis bij jou thuis komt om het internet aan te sluiten. Denk ook bijvoorbeeld aan klant worden zonder administratiekosten. Internet vergelijken op dit soort gebieden maakt het er niet gemakkelijker op, maar ook hier valt winst te behalen.

Hoe lang moet jouw abonnement duren

Internet providers winnen graag klanten voor een langere termijn. Daarom zullen ze je een lagere prijs berekenen wanneer je voor een langere tijd klant wordt. Een abonnement wat een jaar doorloopt zal een stuk duurder zijn per maand dan een abonnement wat twee jaar of zelfs nog langer doorloopt. Dit verschil kan oplopen van 5 tot wel 10 tot 15 euro per maand. De loopduur van je abonnement bepaalt dus alleszins de prijs die jij betaalt voor internet.

Wat voor een pakket wil je afnemen

In het verleden was het zo dat je internet afnam bij een aanbieder en dat je voor tv en telefoon naar een andere provider ging. Tegenwoordig kan je al deze producten bij één aanbieder afnemen. Je zal dan meer betalen, maar het gaat in dit geval om tientjeswerk. De meeste aanbieders bieden alleen nog maar alles in één pakketten aan, maar aangezien vaste telefonie en normaal tv kijken hun langste tijd gehad hebben is er ook nu nog vraag naar pakketten die enkel internet bevatten. Kijk wanneer je gaat internet vergelijken voordat je een abonnement afsluit eerst naar het pakket wat je koopt. Je wil straks niet de onaangename verrassing dat je nog één tot twee jaar betaalt voor producten die je niet gebruikt of dat je een incompleet pakket hebt afgesloten.

Welke bonus krijg je wanneer je na het internet vergelijken een abonnement afsluit

Ga je een internet abonnement afsluiten, dan is het goed om je niet blind te staren op het bedrag wat je aanvankelijk gaat betalen voor je internet. Steeds meer providers zullen namelijk komen met een aanbod waarbij je de eerste maanden aanmerkelijk minder zal betalen voor je internet. Dit zal dan heel erg aantrekkelijk klinken wanneer je kijkt naar de eerste maanden van je abonnement. Het is echter wel een ander verhaal wanneer die eerste maanden voorbij zijn. In dat geval krijg je na die eerste periode een maandelijks bedrag voor je kiezen wat wel eens hoger zou kunnen liggen dan dat wat je bij een andere provider per maand betaalt. Bedenk; een aanbieder van internet kan cadeautjes aanbieden, maar het zal doorgaans een sigaar uit eigen doos blijken. Internet vergelijken is dus een kunst die je goed moet verstaan. Je zal moeten kijken naar het bedrag wat je per maand betaalt, maar ook naar het bedrag wat je totaal in één jaar betaalt. Bovendien moet je kijken naar de periode waarvoor jij je bindt aan één provider. Vergelijk je goed voor je een abonnement afsluit, dan zit je de komende één tot twee jaar voor een dubbeltje op de eerste rang.