5 x beste aankleedkussen

Soms is het heerlijk om samen met je kindje een speciaal moment te hebben. Je kunt veel van dit soort momenten samen hebben, maar een van de mooiste momenten is toch wel als je jouw kindje: verschoont, in bad doet of aan- of uitkleedt. Dit is echt een moment dat jouw kindje even tot rust komt, dat je voor je kind zorgt. Omdat het een speciaal moment is, is veilig- en geborgenheid geboden. Daarom is het belangrijk dat je kindje fijn en zacht kan liggen. Een commode is ook maar hard. Ben je niet thuis, en moet je jouw kind verschonen? Dan is het fijn als het ook zacht ligt. Voor beiden momenten is het fijn als je kind op een fijn aankleedkussen kan liggen. Maar hoe vind je het beste aankleedkussen? Bekijk daarom de lijst met 5 beste aankleedkussens.

Lijst met 5 x beste aankleedkussen

Bébé-Jou Aankleedkussen – 72×44 cm – Wit

Het Bébé-Jou aankleedkussen is 72×44 cm en wit van kleur. Het mooie aan dit aankleedkussen is dat het Oeko-Tex gecertificeerd is, zo weet je zeker dat je kind op een veilig aankleedkussen wordt verschoond. Dit aankleed kussen is vervaardigd van elastisch comfortschuim, wat onderhouds- vriendelijk, waterdicht en drukverlagend is. De drukverlagende eigenschappen zorgen ervoor dat je kind genoeg ondersteuning in zijn nek krijgt en het hoofdje wordt daardoor goed beschermt. Doordat het waterdicht is, is het aankleedkussen ook hygienisch.


Jollein Aankleedkussen – 50×70 cm – Wit

Er zijn soms van die basis dingen in een babykamer die echt nodig zijn. Een ledikant en commode zijn een van de meest noodzakelijke dingen uit de basis uitzet. Je kind slaapt tenslotte meer dan de helft van de dag en je moet het regelmatig verschonen. Daarom is het wel zo prettig als je over een goed aankleedkussen beschikt. Het is niet zomaar een aankoop die je doet, je gebruikt een aankleedkussen tenslotte tot ongeveer zijn 3e levensjaar. Daarna is je kind hoogstwaarschijnlijk zindelijk en kan hij of zij zich beter zonder comode aankleden. Het beschikt over geplastificeerde kleding, zo kun je het makkelijk afnemen. Het kussen is groot genoeg want het is 50 cm breed en 70 cm lang. De verhoogde opstaande rand zorgt voor extra veiligheid. Dit aankleedkussen is onmisbaar en is perfect om je kind veilig te verschonen.


KidZ ImpulZ Aankleedkussen XXL – Extra lang: 90*50 cm – Olijfgroen

Steeds meer ouders zijn bezig met duurzaamheid. Ze willen tenslotte dat hun kindje opgroeit in een goed klimaat. De aarde moet wel langer mee dan vandaag. Daarom doen ouders steeds bewustere aankopen. Kidz Impulz speelt daar op in door een duurzaam aankleedkussen op de markt te brengen, wat ook nog eens stoerder, groter en zachter is dan alle doorsnee aankleedkussens van andere fabrikante. Kindjes groeien snel en stoten vaak hun hoofd tegen de commode of liggen met hun nek over het aankleedkussen heen. Dankzij dit aankleedkussen zal dit niet meer gebeuren, het is namelijk extra groot, wel 90 xm lang en 10 cm dik. Verder is het aankleedkussen navulbaar, je kunt het dus eindeloos navullen en hergebruiken.

Lifeproducts Baby Verschoonmand – Inclusief 2 Matrasjes – Aankleedmand – Aankleedkussen

Lifeproduct is wel met een heel origineel en duurzaam aankleedkussen op de markt gekomen. Door te kiezen voor natuurproducten als zeegras en katoen hebben ze een aankleedkussen ontwikkeld dat niet slecht is voor het milieu. Je kunt het mandje nadien je het niet meer nodig hebt, omdat je kind te groot is, hergebruiken en het matrasje kun je laten recyclen of er een kussen van maken. Je kind ligt veilig in het mandje en het is erg comfortabel. De afmetingen zijn 40 x 15 x 70 cm en je kind zal hierin echt genieten van het verschoonmoment.

Di Baby Waskussen / Aankleedkussen 

Di Baby heeft een prachtig vrolijk aankleedkussen ontwikkeld. Het is 50cm bij 70 cm en heeft opstaande randen. Daarmee biedt dit aankleedkussen jouw kind optimale veiligheid. De vrolijke prints laten je kindje lachen en je kunt dan terug lachen tegen jouw kindje als je het verschoond- of aankleed. Op deze manier geniet je nog meer van de verschoon- en aan-uitkleed momenten.

Veelgestelde vragen:

Wat moet een aankleedkussen kunnen of hebben?

Een aankleedkussen moet wendbaar zijn en makkelijk om mee te nemen indien je kiest voor een aankleedkussen dat je mee kunt nemen. Verder is het van belang dat je kiest voor een veilig aankleedkussen met opstaande randen, gekeurd materiaal en dat het groot genoeg is.

Wat stop ik in mijn aankleedkussen als ik reis?

Een draagbaar aankleedkussen heeft vaak handige compartimenten. Stop daar luiers, luierdoekjes, schone kleding, rompertjes en iets voor de billetjes in.