beste 5 kindertablets

Onze moderne technologie heeft ervoor gezorgd dat tablet niet meer weg te denken zijn uit onze maatschappij. Een tablet biedt uitkomst voor volwassenen, maar kinderen groeien hiermee op. Het is voor een kind goed om kennis te maken met de digitale wereld waarin we leven. Maar het internet is niet altijd even veilig. Om deze reden zijn er speciale tablets voor kinderen op de markt gebracht. De zogenoemde kindertablets. Deze tablets bevatten leerzame spelletjes en zijn geschikt voor (kleine) kinderen. Wil jij een kindertablet voor je kleine spruit aanschaffen? Bekijk dan de lijst met de 5 beste kindertablets.

Lijst met 5 beste kindertablets


Kurio Tab XL – 10.1 inch – Kindertablet – 16GB – Wit

De Kurio kindertablet is een tablet die speciaal ontwikkeld is voor kinderen. Kurio speelt in op de behoefte van het kind van deze tijd. Een kind die wil ontdekken en leren maar ook wil genieten van deze digitale wereld waar hij in opgroeit. Kurio voorziet jouw kind in deze behoefte op een veilige en leerzame manier. Deze kindertablet beschikt over een 10.1 inch beeldscherm. De Kurio kindertablet is voorzien van het Genius internet filter systeem, hierdoor kan je kind in een veilige omgeving zonder toezicht van ouders online video’s kijken, gamen en spelenderwijs leren en ontdekken. Je kunt als ouder ook een tijdslimiet instellen. De opslag capaciteit van deze kindertablet is 16G, hij draait op Android en is geschikt voor kinderen tot een jaar of zes.

Kindertablet Zilver Educatief – 10 inch XL – EduTab – Andoroid 9.0 – 16GB – Tablet – Incl. gratis Tablethouder

Deze kindertablet is zeer geschikt om jouw kind op een veilige manier kennis te laten maken met het internet. Hij weegt ongeveer 900 gram, heeft een HD 1280 *800 resolutie beeldscherm en een geheugencapaciteit van 1Gigabytes. Hij gebruikt Android als besturingssysteem. Deze tablet heeft een front- en back camera, er zit een 3.5 jack aansluiting op zo kun je er oordopjes of een koptelefoon op aansluiten. Erg handig, zo hoef je niet mee te genieten met al dat geluid. Het is een fijne tablet die jouw kinderen makkelijk kunnen hanteren.


Cammy Kidstablet – Kindertablet

Met deze kindertablet voorkom je dat jouw kind op het internet wordt blootgesteld aan allerlei schadelijke filmpjes en foto’s. Je kind leert in een veilige omgeving het internet kennen. Je kunt als ouder ook een tijdslimiet instellen. Dit is een 7”inch tablet en geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Deze kindertablet is zeer geavanceerd en beschikt, in tegenstelling tot de meeste kindertablets, over een hele snelle Quad-core processor, een dual camera (voor- en achtercamera) en een extra grote batterij zodat kinderen 7-8 uur achter elkaar films kunnen kijken met een volle accu.

My-tabby Kindertablet – tablet 7 inch

Deze kindertablet van My-tabby is zeer geschikt voor kinderen. Hij is klein, compact en veilig en beschikt over een Wifi verbinding. Hij is in het Nederlands en Frans in te stellen. Hij heeft ook een camera aan de voor- en achterkant. Je kind kan ook gebruik maken van video calling, zo kan je kind met opa of oma praten. Hij is licht van gewicht, geschikt voor kinderen tot en met 8 jaar. Je kunt als ouder toezicht houden en een tijdslimiet instellen.

Lipa Veidoo kinder tablet Blue 7 inch

Deze kindertablet zorgt ervoor dat je jouw kind goed in de gaten kunt houden. Het is een draagbare tablet, verkrijgbaar in leuke kleuren en geschikt voor jonge kinderen. Je kunt als ouder ook een tijdslimiet instellen. Er zit een rubberen hoes omheen waardoor hij niet snel kapot zal gaan. Deze kindertablet beschikt over een werkgeheugen van 1 GB RAM en bevat een Allwinner quadcore chipset met een kloksnelheid van 1.8 GHz. Dit betekent dat u genoeg snelheid heeft om de algemene taken uit te voeren als surfen op het internet, spelletjes spelen, video’s en foto’s kijken. Verder beschikt deze kindertablet over een opslagcapaciteit van 16GB.  

Veelgestelde vragen:

Wat is het voordeel van een kindertablet?

Een kindertablet voorkomt dat kinderen overal op het internet rond struinen. Het internet bevat soms schadelijke beelden en die zijn niet altijd geschikt voor kinderen. Het is beter voor een kind om zijn eigen ontwikkeling te volgen, dan dat het wordt blootgesteld aan allerlei miserie. Het voordeel van een kindertablet is dat jij als ouder kunt controleren wat je kinderen doen. Daarnaast kun je een tijdslimiet instellen, zo zorg je ervoor dat je kind(eren) niet te lang achter het scherm zit. Een kindertablet maakt het mogelijk voor een kind om op een veilige manier het internet te ontdekken.