Last van je pols?

In veel van onze dagelijkse werkzaamheden en of routines gebruiken we onze handen. Je grijpt immers veel aan met je handen! Een kwetsbaar punt zijn hierbij de polsen. In veel gevallen kun je dan gebaat zijn bij het dragen van een pols brace. Een polsbrace is bijvoorbeeld te dragen bij artrose, overbelasting, luxatie, instabiliteit, carpaal tunnelsyndroom of goed preventief te dragen als je eerder problemen met je pols(en) hebt gehad. Polsbraces worden, afhankelijk van de problematiek, uiteenlopend kort of voor langere termijn gedragen.

Hoe kies je een geschikte pols brace?

Een goede pasvorm is belangrijk bij het kiezen van een geschikte polsbrace. Als de brace mooi om de pols (en hand) sluit krijg je de meeste ideale fixatie en stabilisatie. De meeste Pols braces zijn dan ook instelbaar door banden of met een klittenbandsysteem. De juiste maat of variant kies je naast links of rechts, door de omvang van het smalste gedeelte van je pols op te meten. Elke merk heeft namelijk zijn eigen maatschema.

Niet alleen zorgt het kiezen van de beste maat voor het meeste draaggemak maar het helpt ook gaandeweg het dragen om aangepast te fixeren en zich aan te passen aan het eventuele revalidatieverloop.

Een polsbrace moet zeker niet te strak zitten maar moet ook niet meer kunnen verschuiven.

Als de brace goed om de pols zit, kun je je hand nog wel bewegen maar wordt de pols tegelijkertijd ondersteund deze door te fixeren bij het strekken en draaien van je pols.

Je hebt verschillende polsbraces gemaakt van verschillend materiaal, in variaties van kleuren en zelfs voor diverse doeleinden. Zo heb je ook speciale pols braces om te sporten. Er zijn ook polsbraces die dusdanig gemaakt zijn om met 1 hand aan te trekken zoals een polsbeschermer. Doordat er verschillende klachten zijn rondom de pols is er ook een breeds scala aan mogelijkheden aan pols braces. Sommige braces fixeren de hele pols tot aan de handpalm door middel van baleinen en andere braces geven wel meer bewegingsvrijheid aan de pols. Dit heeft o.a. te maken met de ernst van de klacht. Daarom is het prettig dat er meerder opties zijn om uit te kiezen. Dat je als (aanstaand) gebruiker door de bomen het bos niet meer ziet is dan ook goed voor te stellen. Daarom is het altijd verstandig het advies in te winnen van een deskundige partij. Je kunt bijvoorbeeld bij Olfit.nl terecht voor een veelzijdig assortiment en de mogelijkheid om je deskundig voor te laten lichten.