Verzorging van krullend haar

Krullen hebben vaak specifieke zorg nodig om ze zo mooi mogelijk uit te laten komen. Als je eenmaal weet op welke manier jouw krullen het beste uitkomen, heb je hier heel lang plezier van. Lees hier hoe jij je krullen het beste kan verzorgen.

Type krullen

Voordat je aan de slag gaat met je krullen is het van belang dat je weet welk type krullen je hebt. Per krultype verschilt het namelijk op welke manier je ze het beste kan verzorgen. Naast het type krullen kan de structuur worden beïnvloed door bijvoorbeeld hormonale schommelingen. Krullend haar wordt onderverdeeld in een aantal typen, dit zijn golvend, krullend en kroes. Ontdek dus eerst welk type krullen jij hebt.

Producten

Krullend haar is vaak een stuk droger dan stijl haar, het heeft dus een beetje extra verzorging nodig. Hiervoor zijn speciale producten ontwikkeld. Gebruik een shampoo die reinigt en verzorgd. Een shampoo die geen sulfaten en siliconen bevat is het beste voor je haar, zodat je haar niet uitdroogt of beschadigd. Om je haar goed te verzorgen en ze mooi te houden is een goede conditioner belangrijk. Daarnaast kun je wekelijks een haarmasker gebruiken zodat het haar goed gevoed blijft en niet droog zal worden. De producten van Kerastase zijn erg geschikt voor een goede verzorging van jou krullen.

Wassen en drogen

Om je ervoor te zorgen dat je krullen niet heel droog worden wil je het niet te vaak wassen. Als je je haar vaak vast verdwijnen de natuurlijke oliën van de hoofdhuid. Zorg er na het douchen voor dat je niet te hard wrijft met je handdoek. Wikkel deze rond je haar of gebruik een katoenen T-shirt, dit is milder voor je haar. Het beste voor je krullen is om deze aan de lucht te laten drogen. Als je geen tijd hebt om je haar aan de lucht te laten drogen, kies dan voor een diffuser. Om je krullen hierna in model te brengen, kneed je er even met je handen in. Je kunt tussendoor je haar opfrissen door gebruik te maken van een droogshampoo. Deze breng je bij de aanzet van je haar aan.

Nu weet je hoe je je krullen het beste kan verzorgen en kom jij stralend voor de dag met een mooie bos krullen.