Verschillende soorten topmatrassen

Een topmatras heeft meerdere voordelen. Zo verhoogt een topmatras je ligcomfort en is een bed met een topmatras makkelijker te verschonen omdat deze minder zwaar is dan een gewoon matras. Daarnaast gaat je matras langer mee omdat je niet direct op het matras ligt en daarom is het ook extra hygiënisch. Als laatste voordeel kun je die vervelende naad tussen twee matrassen afdekken met een topmatras en er als het ware een matras van maken. Maar welk topmatras past het beste bij jou? Dit zijn de mogelijkheden die je bij Matrasconcurrent kunt kopen.

Koudschuim topmatrassen

Een koudschuim topmatras is ideaal voor iemand die het ’s nachts vaak warm heeft. Dit topmatras voert vocht goed af en ventileert optimaal omdat het gemaakt is van opencellig schuim. Ondanks de open celstructuur blijft het topmatras veerkrachtig en vormen er geen kuilen. Ook niet na een langere tijd. De veerkrachtigheid zorgt ervoor dat je gewrichten zonder druk tot rust kunnen komen tijdens de nacht. Ook voor mensen met een hoog lichaamsgewicht is dit topmatras veerkrachtig genoeg.

Traagschuim topmatrassen

Het belangrijkste voordeel van traagschuim is dat het drukverlagend op je lichaam werkt. Het schuim reageert op je lichaamstemperatuur en past zich van alle topmatrassen het beste aan jouw lichaam aan. Als je last hebt van je spieren en gewrichten is dit ideaal. Je kunt hierdoor langer doorslapen met een betere slaapkwaliteit. Daarnaast is een traagschuim topmatras prettig voor mensen die het vaak koud hebben. Traagschuim houdt warmte goed vast.

Latex topmatrassen

Een topmatras van latex is ook voor de mensen die het snel koud hebben als ze in bed liggen. Latex isoleert je lichaamswarmte. Latex is een natuurlijk product, hierdoor is dit topmatras geschikt voor mensen met allergieën. Een topmatras van latex sluit naadloos op je lichaam aan en biedt net als traagschuim goede drukverlaging voor je gewrichten.

Heb je een elektrisch tweepersoons bed?

Dat is geen probleem! Er zijn ook topmatrassen voor elektrisch verstelbare tweepersoonsbedden. Deze topmatrassen hebben een split aan het hoofdeinde waarmee je nog steeds je elektrische bed kunt verstellen. Je kunt een splittopmatras van elke materiaalsoort krijgen.

Online bestellen of in de winkel kopen?

Je kunt je gewenste topmatras gemakkelijk online bestellen, maar misschien wil je eerst wel eens ervaren wat het verschil is. Je kunt dan gerust eens langskomen in de winkel waar je persoonlijk advies krijgt en je op verschillende topmatrassen kunt gaan liggen. Je zult dan merken wat het verschil is tussen wel of niet een topmatras gebruiken, maar ook hoe de verschillende diktes een rol kunnen spelen.