5 x beste tennisballen

Tennis is een balsport die door twee spelers of paren wordt gespeeld, waarbij men een tennisbal van gemiddeld 67mm over een net heen speelt. In de late middeleeuwen werd dit spel al door de elite gespeeld.

De hedendaagse vorm die wordt gespeeld stamt af uit Frankrijk, dit is sinds omstreeks 1873. De naam tennis komt van het Franse woord ’tenez’ wat in het Nederlands ‘pak aan’ betekent. Het is een zeer geliefde en actieve sport, wat door veel mensen wordt gespeeld. Vroeger was het een zeer elitaire sport, tegenwoordig speelt iedereen het wel. Je kunt het makkelijk met vrienden spelen, maar daar heb je wel goede tennisballen voor nodig. Heb jij nieuwe tennisballen nodig? Kijk dan in de lijst met 5 x beste tennisballen.

5 x beste tennisballen


Wilson Championship Tennisballen – 3 stuks

Wilson beschikt over een goede kwaliteit tennisballen. Koop je deze tennisballen? Dan kun je kwaliteit voor een goede prijs verwachten. Ze bieden de optimale kwaliteit die je kunt verwachten en zijn zeer duurzaam. Deze tennisballen beschikken over exclusieve Dura-Weave vilt voor meer duurzaamheid en kwaliteit. Ze worden per drie in een koker geleverd.

Dunlop Australian Open Tennisballen – 3 stuks

Dit zijn de enige echte tennisballen van de Australian Open Air. Ze zijn met gas gevuld, deze tennisballen worden in een blik geleverd. Verder zijn deze tennisballen geschikt voor elke soort tennisbaan. Ze zijn licht van gewicht, geven de juiste druk en zorgen ervoor dat jij een professioneel spel kunt spelen.

Tretorn Plus Tennisballen – 4 stuks

Deze tennisballen van Tretorn zijn drukloos, daarmee zijn ze ideaal om mee te oefenen. Er zitten er vier in een blik, ze zijn geschikt voor elke soort tennisbaan, ze zijn kwalitatief erg goed en beschikken over de juiste druk.

Dunlop ATP Championship Tennisballen – geel – 3 stuks

Dunlop komt nu met een blik met 3 tennisballen op de markt, welke gas gevuld zijn. Het zijn prachtige tennisballen, die door veel professionals worden gebruikt. Deze tennisballen zijn zeer geschikt om een potje tennis te oefenen, of om een wedstrijd te spelen.


Slazenger Championship Tennisballen – 3 stuks

Deze
Slazenger Championship Tennisballen – 3 stuks en zijn geschikt voor alle ondergronden. Het mooie aan deze tennisballen is dat je er makkelijk mee kunt spelen. Kies je voor tennisballen, dan kies je voor kwaliteit tennisballen.

Veelgestelde vragen:

Welke soort tennisballen zijn er?

Er zijn diverse soorten tennisballen te verkrijgen. Je hebt gas tennisballen, deze zijn met gas gevuld en daar zit druk op. Je hebt ook drukloze tennisballen, deze worden vooral tijdens de oefenlessen gebruikt. Er zijn ook nog stage tennisballen, deze zijn gevuld met kleine microballetjes met lucht erin. Deze laatste zijn vooral zeer geschikt voor beginners en kinderen.

Gasgevulde tennisballen zijn met gas gevuld en daardoor zeer op druk. Hierdoor stuiteren ze ook meer dan gewone ballen. Gasgevulde tennisballen zijn goed voor gevorderde spelers of professionals.

Tennisballen zonder druk zijn tennisballen waarbij je niet veel druk voelt, deze zit er ook niet in. Het zijn over het algemeen goedkope tennisballen, daardoor zijn ze ideaal om tijdens de les te gebruiken.

Voor welke tennisbal moet ik kiezen?

Dit is natuurlijk heel afhankelijk voor wat je wilt gaan doen. Het hangt ook af van je niveau, welke tennisballen je moet kiezen. Ben je een beginner? Is je kind een beginner? Kies dan gewoon voor simpele stage tennisballen.

Deze tennisballen zijn namelijk zeer geschikt voor kinderen doordat ze wel druk geven, maar niet meteen met gas zijn gevuld. In deze ballen zoals eerder uitgelegd zitten kleine balletjes welke gevuld zijn met lucht. Hierdoor geven ze meer druk en kun je ze gemakkelijk gebruiken.

Deze tennisballen zijn ook nog eens erg stevig, waardoor ze niet snel slijten. Zeker voor een beginner die nog niet langt tennist is dit ideaal. Indien je wat langer speelt kun je ook kiezen voor druk verlagende tennisballen. Deze tennisballen beschikken niet over druk doormiddel van gas of kleine balletjes. Deze stuiteren ook minder, wat ze daardoor zeer geschikt maakt voor oefen wedstrijden of lessen.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor professionele tennisballen, kies hier vooral alleen voor als je ervaring hebt. Dit zijn tennisballen waar veel druk op zit, deze gebruik je dus vooral voor echte wedstrijden en dergelijke. Indien je er nog niet over uit bent welke tennisballen het beste zijn, kun je in de lijst met 5 x beste tennisballen kijken. Daar zal er uiteraard wel wat tussen te vinden zijn. Kijk vooral naar jouw eigen wensen en wat bij je aansluit.