5 x beste BMX fiets

Een BMX fiets is oorspronkelijk ontworpen voor de fietscross. Bij fietscross wordt onderscheidt gemaakt tussen freestyle fietsen en cross fietsen. Onder fietscrossen verstaat men de populaire sport fietscross. Dit is een sport waarbij erop een parcours gefietst wordt, wat veel uit bulten en bochten bestaat. Het is dan de bedoeling dat je zo snel mogelijk over de finish heen komt. Je kunt ook aan freestylen doen, dit houdt in dat je kunstjes doet op je fiets. Er zijn zelfs mensen die er hele stunts mee doen. Wil jij een BMX-fiets? Kijk dan in de lijst met 5 x beste BMX-fietsen voor de beste BMX fiets.

Lijst met 5 x beste BMX-fiets

BMX VIPER 20″. BIC322220101

Deze BMX-fiets is zeer gerespecteerd. Het frame is gemaakt van staal, verder beschikt deze BMX-fiets over 1 versnelling, een voor- en handrem. De binnenmaat van de banden is 21 inch, er zit geen voorvork vering op, en hij weegt 14,9 kg. Er zit geen bel op deze fiets, dat heb je natuurlijk ook niet nodig tijdens het crossen, het zelfde geldt voor de verlichting. De velgen zijn van stal en dat maakt het dat deze BMX-fiets er zeer flitsend uitziet. Hij is geschikt voor volwassenen en het is een prettige fiets voor een goede prijs om op te fietsen.

Volare Cool Rider Kinderfiets – Jongens – 16 inch

Deze BMX-fiets is geschikt voor jongens en meisjes. Het is geen BMX-fiets voor volwassenen. Het mooie aan deze BMX-fiets is alleen al het uiterlijk, daarnaast is hij zeer wendbaar. Hij is voorzien van stevige wielen, aluminium velgen, stalen spaken en een fietsbel. Hij heeft twee handremmen, geen terugtraprem, vertel dit dus goed van te voren aan je kinderen. Deze fiets beschikt over een hoog stuur. Je kind kan met deze fiets zowel crossen als stunten.


Royal Bugatti Freestyle BMX fiets – 20 inch – Wit/Rood

Dit is de Rolls-Royce onder de BMX-fietsen. Het is een prachtige fiets om te zien waar je veel mee kunt. Deze BMX-fiets is geschikt voor freestylen, hij beschikt over 4 steps en heeft een 360 graden draaibaar stuur. Verder is hij 48 spaaks, in diverse kleuren verkrijgbaar en heeft hij versterkte naven en velgen. Verder is het zadel verstelbaar en kun je van deze BMX-fiets echt genieten. Er zitten ook nog voor- en achterremmen op en een zogenaamde V-break.

16″ BMX Tornado camouflage – bmx – bmx 20 inch – bmx fietsen jongens – bmx freestyle

Deze BMX-fiets beschikt over topkwaliteit banden, waarmee je heel goed kunt freestylen. Deze BMX-fiets is dus voornamelijk geschikt voor freestylen. Hij heeft 16 inch banden en beschikt over een sterk frame. Je kunt met deze BMX-fiets de hoogste sprongen maken en de gekste stunts uithalen. Het is de perfecte fiets waar jij de show mee kunt stelen.


Troy Freestyle BMX Crossfiets 16 inch Yellow Kinderfiets

Deze BMX-fiets is zeer geschikt voor kinderen. Het mooie aan deze BMX-fiets is dat hij over een sportieve zit beschikt, en een stalen frame. Er zit een handrem voor- en achter, en he zadel is in hoogte verstelbaar. Verder beschikt deze fiets over:reflectoren, half gesloten kettingkast, zijstandaard, 360° draaibaar stuur, voetsteunen op voor- en achterwiel. Met deze BMX-fiets kan je kind dus flink gaan freestylen.

Veelgestelde vragen:

Wat is een BMX-fiets precies?

Rond de jaren 70 nam de BMX-fiets aan populariteit toe in de Verenigde Staten. Financieel gezien was een fiets bereikbaarder dan een motor. Jongeren begonnen te oefenen op motor-cross banen en uiteindelijk ontstond de BMX-fiets. Het staat voor Bycicle Motocross, of ook wel crossen op je fiets. De sport werd populair en het nam diverse rijstijlen, vormen en stijlen aan. Veel mensen gingen met de opkomst van skateparken stunten op een BMX-fiets.

Welke BMX-fiets koop je?

In de loop van de tijd zijn de fietsmodellen erg verandert, deze verschillen ook nog eens van elkaar. Je kunt kiezen uit een BMX-fiets waarmee je freestyled, of uit een fiets waar je mee kunt crossen. Het is belangrijk om te kijken naar je niveau, gewicht en lichaamslengte. Ben je geen professional? Kies dan voor remmen op je BMX-fiets , dit voorkomst ongelukken. Het is belangrijk dat de BMX-fiets robuust is dan dat deze reageert op je bewegingen.

Hoe zijn BMX fietsen?

Een BMX-fiets is doorgaans klein van formaat, denk aan een wieldiameter van rond de 50 centimeter. Een BMX-fiets heeft doorgaans een hoog stuur, veel grip bij bewegingen en het frame en de hoogte daarvan zijn verstelbaar, afhankelijk van de rijstijl en behoeften van mensen. Een BMX-fiets dient stevig en sterk te zijn voor tricks.