5 x beste longboard

Skateboarden is al sinds het bestaat erg populair. Je kunt ermee stunten, maar je kunt er ook voor kiezen om er gewoon mee te racen of het te gebruiken als vervoersmiddel. Je kunt een skateboard makkelijk in de hand mee nemen of achter op je tas bevestigen. Indien je wilt gaan racen of het wilt gaan gebruiken als vervoersmiddel, raadt iedereen je aan om te kiezen voor een longboard. Het voordeel aan een longboard is namelijk: het is langer dus je gaat sneller, je kunt langere afstanden met een longboard af leggen, het skate fijner als je een longboard gebruikt. Wil jij een longboard voor jezelf aanschaffen? Of koop je liever een longboard voor je kind? Kijk dan eens in de lijst met 5 x beste longboard. Hier vind je vast een longboard dat bij je past.

Lijst 5 x beste longboard

Capture Outdoor, Freeride “Longboard 41″, 104cm, 41”, gemaakt van Esdoorn, ABEC-7 kogellagers, ideaal voor grote bochten, …

Dit longboard is zeer geschikt om mee te cruisen en lange bochten mee te maken. Het materiaal van dit longboard is esdoorn, het is geselecteerd met liefde en dat merk je aan de kwaliteit van dit longboard. De esdoorn waarvan dit longboard gemaakt is komt uit Canada, het longboard bestaat uit 8 lagen Canadese esdoorn, een combinatie van stabiliteit, behendigheid en duurzaamheid. Het longboard ligt laag bij de grond, waardoor je minder af hoe te zetten tijdens het skaten. Trucs met omgekeerde montage voor meer vinnigheid in de bochten. Zwarte grip. De stijfheid van het “Deck” is medium categorie. De 70x51mm wielen zijn van hardheid 82A, in polyurethaan, voor beter comfort en snelheid. De kogellagers zijn van het type ABEC-7, in carbon steel, voor een goede
rij-kwaliteit.


Edge Longboard Commuter 89 cm – Black Griptape – Abec-11

Dit longboard van Edge is zeer geschikt om ruime bochten mee te maken en om mee te racen. Ook als vervoermiddel is dit longboard zeer geschikt. Dit longboard is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder. Ook volwassenen kunnen prima skaten op dit longboard.  Dit longboard beschikt over een commuter van 7 laags Chinees esdoornhout. De afmetingen van dit longboard 88,9 x 20,3 cm.

Hudora Longboard – 102 cm.

Dit longboard van Hudora is werkelijk prachtig. Je kunt er goed op racen, het is een mooi longboard om te zien en het is kwalitatief prima in orde. De lengte van dit longboard is 102 cm. Het is design is mooi om te zien, je zult zeker genieten van dit longboard.

“Nijdam Pro-line Longboard 42″” Kicktail Bamboo – Rasta Revolution – Rood/Geel/Groen”

Dit longboard van Nijdam is ideaal. Je kunt met dit longboard ideaal cruisen door de stad. Ook kun je er heel makkelijk allerlei tricks en flips op doen. Hij is ligt en gemaakt van Canadees esdoornhout. De trucks zijn vervaardigd van aluminium, hierdoor zijn ze licht, stevig en duurzaam. Je hebt een goede demping, het is een fijn longboard die veel grip, comfort en een goede wegligging biedt.

HUDORA Longboard Fun Cruiser

Dit is een zeer duurzaam en flexibel longboard. Het kleine longboard is gemaakt van elastisch, vezel versterkt kunststof en is uniek in wendbaarheid en bochten. De combinatie van elasticiteit en sterkte maken dat je veel plezier beleefd aan het cruisen- en racen. De grote uitsneden voorkomen dat de wielen blijven hangen, je kunt op deze manier betere bochten maken en makkelijker racen met dit longboard.

Veelgestelde vragen:

Wat is een longboard precies?

Heel simpel vertaald betekend longboard letterlijk ‘ lang bord’, dit is een board met 4 wielen en deze is groter dan een skateboard. net als bij surfen heb je geen stuur en het principe longboarden komt uit Californië. Draag altijd een helm als je niet veel ervaring hebt, het wordt namelijk vooral beoefend op asfalt.

Longboarden kun je niet alleen in de stad beoefenen, je kunt ook afdalen van hellingen, stunts doen of racen. Mensen die longboarden worden meestel riders genoemd. Je komt ze vaak tegen in skateparken, op bergafwaartse straten en skaters gaan het liefst los met een longboard op afdalende hellingen.

Wat is de prijs van een longboard?

Een goed basis longboard heb je al voor €30,- en je kunt daar al heel veel mee. Je kunt altijd een duurder board kopen, dan kun je de wieltjes nog vervangen of het stuur mechanisme.

Hoe flexibel is een longboard?

Dit is afhankelijk van het materiaal, maar ook van de soort wielen, het mechanisme en het andere materiaal wat ervoor wordt gebruikt. Het is geheel aan de rider wat voor materiaal deze kiest.