5 x beste stethoscoop

Gezond zijn is belangrijk voor iedereen. Ben je niet gezond dan kun je moeilijker van andere dingen genieten. Indien je denkt dat je niet gezond bent kun je een bezoekje aan de huisarts brengen. Hij zal aangeven of er echt iets aan de hand is en hoe je dit op kunt lossen. Gezondheidspersoneel moet beschikken over kwaliteitsmateriaal. Daarmee kunnen zij controles uitvoeren, op deze manier kunnen ze controleren of iemand gezond is. Een stethoscoop is een van de basis materialen die gezondheidspersoneel in hun bezit dienen te hebben. Ben jij opzoek naar een goede stethoschoop? Check dan de lijst met 5 beste stethoscopen.

Gezond zijn is voor iedereen erg belangrijk. Als je niet gezond bent, is het automatisch moeilijker om van andere dingen te genieten. Als je denkt dat je niet gezond bent, is het daarom de moeite waard een bezoekje aan je huisarts te brengen. Hij of zij zal je vertellen of er daadwerkelijk iets aan de hand is en zo ja, hoe je dit het beste kunt oplossen.

Om het werk van het gezondheidspersoneel te vergemakkelijken, is er kwaliteitsmateriaal waarmee relevante controles uitgevoerd kunnen worden. Stethoscopen zijn basisgadgets die van groot belang zijn op het medische gebied. Ben je op zoek naar de beste stethoscoop? In deze shopgids laten we je zien wat de beste modellen zijn en op welke factoren je nog meer moet letten bij je aankoop.

Lijst met 5 beste stethoscopen


Premium Professionele Duale Stethoscoop – Stethoscope Zwart

Deze stethoscoop beschikt over een goede prijs-kwaliteit verhouding en is eenvoudig. Het is een duale stethoscoop met verstelbaar, verchroomd binaural PVC oordoppen. Deze kun je gebruiken om het geluid van buiten weg te houden. De lengte van deze stethoscoop is 60cm, de kleur is zwart, hij heeft een diafragma en een grote bell, een ergonomisch ontwerp, is duaal en verstelbaar.

Stalt Medical Dubbelzijdige stethoscoop basis ST-SA05X-Zwart

Deze stethoscoop van Stalt Medical is de perfecte basis om naar iemands hart, longen of darmen te luisteren. Hij is ideaal voor dagelijks gebruik. Het membraan is 47mm, de koppen worden gekozen door het borststuk ten op zichtte van de slag 180 graden te draaien. Je krijgt er 24 maanden garantie op en een handleiding erbij.

Stalt Medical Stethoscoop RVS cardiologie ST-SQ40X

Deze stethoscoop van Stalt Medical is zeer professioneel en wordt vooral door de cardiologen gebruikt. Hij heeft een conisch ontworpen borstmembraan, twee instelbare membranen en de mogelijkheid om zowel op laag als hoog niveau frequente auscultatie toe te passen, dit met beiden zijden van het borststuk. Verder beschikt deze stethoscoop over een verstelbare veer, uniek ontworpen verdikte slang en een tweezijdig instelbaar membraan.

Stalt Medical Stethoscoop verzwaard borststuk

Stalt Medical beschikt over een groot assortiment aan stethoscopen. Hij beschikt over een verzwaard borsttuk, membraan van PVC met anti koude ring, goede geleiding van het geluid dankzij de twee cilinders naar de slang, 44mm membraan voor een excellente akoestische prestatie en een speciale zink legering.

WiseGoods – Professionele Draagbare Stethoscoop

Luister nauwkeurig naar hart en longen met deze professionele draagbare stethoscoop. De enkele kop stethoscoop is een hulpmiddel, met de zachte siliconen oordopjes kun je alles perfect horen. Hij is verkrijgbaar in het zwart. De lengte is 61cm, diameter 8mm en de diameter van het borststuk is 46mm.

Veelgestelde vragen:

Wat is een stethoscoop?

Dit is een medisch instrument dat wordt gebruikt om geluiden door het hart, darmen en longen te horen. Door gebruik te maken van een stethoscoop kun je geluiden horen, dit wordt ook wel auscultatie genoemd. Medische professionals zijn getraind om deze te gebruiken.

Hoe gebruik je een stethoscoop?

De oortjes van de stethoscoop gaan in je oren. Let goed op dat deze goed aansluiten, deze moeten nauw aansluiten en er mag geen geluid lang komen. Het is belangrijk dat deze comfortabel zitten anders werken ze niet. Daar zit een slang aan en aan die slang zit het borststuk. Dit borststuk plaats je op de buik of borst van de persoon in kwestie. Het diafragma zorgt ervoor dat je hoge en midden tonen kunt horen. Het borststuk met de ring zorgt ervoor dat je lage tonen hoort. Op deze manier kun je darmen, longen en hart beluisteren.

Welke soorten stethoscopen zijn er?

Er zijn drie soorten stethoscopen. Je hebt de zogenoemde elektronische stethoscopen. Dit apparaat combineert diverse technologieën waarmee je alles kunt beluisteren. Stethoscoop voor verloskundigen, dit is een soort stalen toeter waarmee zij goed kunnen luisteren hoe het met de baby gaat. Verder heb je nog de meest voorkomende de flexibele stethoscoop, deze wordt meestal door deskundigen en artsen gebruikt.