5 beste elektrische tandenborstels

De tandarts raadt ieder mens aan om minimaal twee keer per dag je tanden te poetsen. Het is belangrijk om goed voor je gebit te zorgen omdat je daarmee ernstige complicaties aan je gebit kunt voorkomen. Je kunt ervoor kiezen om je tanden te reinigen met een gewone tandenborstel, al raadt de tandarts iedereen een elektrische tandenborstel aan. Maar wat is nu de beste elektrische tandenborstel? Deze vind je in de lijst met 5 beste elektrische tandenborstels.

Lijst met 5 beste elektrische tandenborstels

Oral-B Pro 2 2500 – Elektrische Tandenborstel 

De Oral-B Pro 2 2500 – Elektrische Tandenborstel  is de perfecte elektrische tandenborstel om je gebit te reinigen. Deze tandenborstel beschikt over een 2 minuten-timer en batterij die meer dan 2 weken meegaat. Je kunt kiezen uit 2 poetsstanden: dagelijkse reiniging en tandvleesverzorging. Oral-B staat bekend om zijn goede tandenborstels. Verder beschikt deze tandenborstel over een oplichtende poetsdruk en past op de vervangende opzetborstels: Cross Action, 3D White, Sensi Ultrathin, Sensitive Clean, Precision Clean, Floss Action, Tri Zone, Dual Clean, Power Tip, Ortho Care.

Oral-B Vitality 100

Deze tandenborstel de Oral-B Vitality 100 is een must voor iedereen. Deze elektrische tandenborstel van Oral-B beschikt over een ergonomisch handvat wat zorgt voor extra grip. Verder is dit een zeer geschikte tandenborstel omdat hij zeer lang mee gaat, verder zit er een trilsensor op, heeft hij een timer en is hij 2D roterend.

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/63 – Elektrische tandenborstel – Wit

De Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/63 – Elektrische tandenborstel – Wit is geschikt voor volwassen en heeft een timer. Deze elektrische tandenborstel si sonisch vibrerend, heeft een trilsensor en batterij indicator. De batterij kun je opladen in het oplaadstation. In de consumentenbond test kwam deze elektrische tandenborstel in 2018 al beste naar voren. Deze elektrische tandenborstel heeft geen poetsdruk sensor, maar laat wel zien wanneer het tijd is om de opzet borstel te vervangen. Op deze manier zul je altijd over een schone tandenborstel beschikken, dit is belangrijk, want dit zorgt voor een schoon gebit.


Oral-B Pro 2 Variant 2000 – Elektrische Tandenborstel 

De
Oral-B Pro 2 Variant 2000 is een geweldige elektrische tandenborstel. Deze elektrische tandenborstel beschikt over een twee minuten timer en een oplichtende poetsdruk sensor. Dankzij deze sensor weet je wanneer je te hard drukt tijdens het poetsen. Op deze manier zullen jouw tanden goed blinken. Deze elektrische tandenborstel zorgt ervoor dat je minder last hebt van tandplak, je zult 100% meer tandplak verwijderen met de Oral-B Pro 2 Variant 200, dan met een gewone tandenborstel. Je kunt deze tandenborstel gemakkelijk opladen en de batterijen gaan lang mee.

Philips Sonicare 2 series HX6232/20 Special Edition

Deze elektrische tandenborstel is niet zomaar een tandenborstel, het is een speciale uitvoering. De Philips Sonicare 2 series HX6232/20 Special Edition verwijderd tot 7 keer meer tandplak dan een gewone tandenborstel. Je zult verstelt staan van het resultaat. Let wel op: deze elektrische tandenborstel heeft slechts een poetsstand, maar wordt wel geleverd met twee opzetborstels. Verder maakt deze elektrische tandenborstel een trillende beweging en beschikt hij over goede eigenschappen welke de tandplak op zo’n manier verwijderen dat gaatjes worden voorkomen.

Veelgestelde vragen:

Wat is het voordeel van een elektrische tandenborstel ten opzichte van een gewone tandenborstel?

Een gewone tandenborstel moet je zelf vasthouden en gebruiken om mee te poetsen. Je moet zelf druk uitoefenen op je tanden en zorgen dat je goed poetst. Met een elektrische tandenborstel heb je dit niet, eigenlijk doet een elektrische tandenborstel al het poetswerk voor je. Dit heeft als voordeel dat je minder kramp in je hand zult krijgen. Vaak is een elektrische tandenborstel ook voorzien van een fijne grip, welke zorgt voor minder kramp in je hand. Verder staat een elektrische tandenborstel erom bekend dat deze tandplak beter verwijderd dan een gewone tandenborstel.

Waarom zit er op een elektrische tandenborstel een functie die meer druk uit oefent op je tanden tijdens het poetsen?

Het is belangrijk dat je tijdens het poetsen niet te hard op je tanden drukt, dit beschadigd je tandvlees, maar te zacht drukken is ook niet goed, want op die manier zul je het tandplak niet genoeg verwijderen. Met de speciale druk indicator die op veel elektrische tandenborstels zit zul je beter weten wanneer je te hard of te zacht drukt.

Hoelang gaat de batterij van een elektrische tandenborstel mee?

De batterij van een elektrische tandenborstel gaat over het algemeen ruim een week tot twee weken mee. Het is wel belangrijk dat je deze altijd oplaad, want anders zul je tijdens het tandenpoetsen een elektrische tandenborstel hebben die ineens uitvalt.