5 x beste glucosemeter

Een glucosemeter meet de glucose in je bloed. Op deze manier weet je of je bloedsuiker goed is. Voor mensen met diabetes is het zeer belangrijk om hun bloedsuiker te meten. Het is namelijk niet prettig als je bloedsuikerwaarde niet goed is, hier kun je andere klachten van krijgen of erger nog een hypo. Het is belangrijk om dit in de gaten te houden, zeker als je diabetes hebt. Sowieso kan het geen kwaad om dit in de gaten te houden. Maar welke glucosemeter is nu het beste? Check daarom de lijst met 5 x beste glucosemeter.

Lijst met 5 x beste glucosemeter

CareSens N Premier glucosemeter startpakket

Deze glucosemeter is zeer geschikt om je bloedsuiker gehalte te meten. Op het LCD-scherm kun je alle resultaten zien. Je kunt hem opbergen in het handige opbergtasje en er zitten twee batterijen in. . Deze glucosemeter is gebruiksvriendelijk en je kunt eenvoudig testen. Het geheugen is goed voor 1000 metingen. Het resultaat wordt in 5 seconden weergegeven. Deze glucosemeter beschikt over een duidelijk scherm. Je krijgt er twee jaar garantie op. Je kunt de teststrips bewaren bij een temperatuur tussen de +2°C en +33°C. Je kunt de strips niet invriezen, en bij een relatieve luchtvochtigheid kun je ze gebruiken. Bewaar ze in de originele flacon.

HT One TD Bluetooth glucosemeter startpakket

Deze glucosemeter zit in een starterspakket en je kunt je glucose op deze manier goed meten. Het is een betrouwbare glucosemeter en geeft nauwkeurige metingen. Je ziet ze binnen 5 seconden.

Je kunt deze makkelijk koppelen met de ProCheck app, zo kun je alle gegevens op je smartphone opslaan. Je kunt het vastleggen in overzichtelijke tabellen en dit bespreken met de diabetes specialist of verpleegkundige. Hij is gebruiksvriendelijk en hij wordt geleverd in het starterspakket. Dit starterspakket bestaat uit: 1 x HT One bluetooth glucosemeter, 1 x HT One prikapparaat ,10 x HT One lancetten ,10 x HT One glucosemeter teststrips ,Nederlandstalige handleiding ,opbergtasje, garantiebewijs 2 x AAA 1,5 volt batterijen.

Contour glucosemeter startpakket

Deze glucosemeter is geweldig en zit nu in een startpakket. Het is de verbeterde versie van de CONTOUR meter welke je wellicht uit het verleden kent. Hij is zo aangepast dat hij voldoet aan de strengere Europese veiligheidseisen EN ISO 15197:2015. Het grote voordeel aan dit pakket en deze glucosemeter is dat deze het volgende bevat:

 • Groot en gemakkelijk is
 • Een makkelijk af te lezen display heeft
 • Je alle resultaten op en neer kunt scrollen
 • Het coderen van de meter is niet nodig
 • Je kunt persoonlijke instellingen maken voor hypo
 • Het geheugen is goed voor 480 testresultaten
 • Een maaltijdmarkering heeft.

Diatesse XPER glucose/ketonen startpakket

Met deze glucosemeter die zich in het startpakket bevindt kun je ook ketonen meten. Je kunt deze glucosemeter koppelen aan de app, zo kun je alles goed in de gaten houden. Het zorgt ervoor dat je goed op de hoogte blijft van alles.

In dit pakket vind je het volgende:

 • Diatesse XPER glucosemeter
 • HT One prikapparaat
 • 10 HT One lancetten
 • 10 Diatesse XPER glucosemeter teststrips (andere modellen/merken passen niet op dit model)
 • Nederlandse handleiding
 • Opbergtasje
 • Garantiebewijs
 • 2 x AAA 1.5 volt batterijen


HT One TD Bluetooth glucosemeter startpakket

Dit is een uiterst betrouwbare glucosemeter. Deze glucosemeter zit in een startpakket. Je bent zo goed voorbereid. Het mooie is dat je hem via Bluetooth aan je app kunt koppelen. Je kunt zo alle gegevens die je meet vastleggen op de app. Zo kun je het aan je specialist laten zien, deze houdt in de gaten of alles goed is. Je krijgt binnen 5 seconden te zien of je bloedsuiker spiegel in orde is. Hij is zeer gebruiksvriendelijk en je kunt hem opbergen in het opbergtasje dat erbij wordt geleverd.

Veelgestelde vragen:

Wat is een glucosemeter?

Ooit van een bloedsuikermeter gehoord? Dit is een glucosemeter. Het zijn kleine en compacte apparaten die je helpen om je bloedsuikerspiegel te controleren. Het apparaat lees de hoeveelheid suiker af, dit gaat met een speciale strip. Je prikt wat bloed uit je vinger en dit druppel je op de strip. Er zijn tegenwoordig diverse soorten bloedsuikermeters te koop. Dit is ook niet verwonderlijk want er zijn in Nederland steeds meer mensen met diabetes.

Wat zijn de voordelen van een glucosemeter?

Er zijn ontzettend veel voordelen aan, maar het belangrijkste voordeel is dat je jouw bloedsuikerwaarde dus jouw suikergehalte kunt controleren. Dit helpt je om te voorkomen dat je in de toekomst een hypo krijgt of een andere aanval die te maken heeft met diabetes.

.