5 x beste koffie

Koffie is het meest gedronken drankje in Nederland. Veel Nederlanders staan elke ochtend op met een lekkere bak koffie. Ook vind je op elke hoek van de straat in de stad wel een koffie bar. Op het station kun je ook op diverse plekken koffie krijgen. Het maakt niet uit of je het zelf zet of dat je het koopt, koffie is gewoon lekker. Toch, zijn er mensen die zweren bij het zelf zetten van koffie. Iedereen heeft zijn favoriete soort koffie. Zo zijn er mensen die zweren bij filter koffie, maar er zijn ook mensen die zweren bij espresso, cappuccino of versgemalen koffie die ze zelf hebben bereidt. Het maakt niet uit of je hem in een koffiemachine zet of met een percolator. Voordat je koffie gaat zetten dien je over koffie te beschikken. Of het nu gaat om gemalen koffie of koffie bonen, je hebt koffie nodig voordat je dat lekkere bakje leut kunt zetten. Maar wat is nu de beste koffie. In dit artikel vind je een lijst met 5 x de beste koffie. Zo wordt zelf een bakje koffie zetten wel heel makkelijk.

Lijst met 5 x beste koffie

Grano koffiebonen – 8 x 1 kg

Niets is lekkerder dan zelf je koffiebonen malen met een molen of deze te laten malen in een koffiemachine. Je zet hoe dan ook met deze Grano koffie bonen de heerlijkste koffie. Jij zoekt de lekkerste koffie voor een scherp tarief? Deze koffie wordt aangeboden voor een unieke prijs. Het zijn heerlijke vers gebrande koffiebonen door een gerenommeerde branderij. Het mooie aan deze koffie is het pittige karakter en de volle smaak. Het is een heerlijke melange van 90% arabica en 10% robusta bonen, zo proef je net wat meer pit.


illy koffiebonen – normale branding

illy is een heel bekend merk als het om koffie gaat. Deze koffiebonen worden aangeboden in een prachtig blik. Zo geniet je al voordat je überhaupt koffie hebt gezet. Deze koffie is verpakt in een blik van 250 gram en bestaat uit 100% normale gebrande koffiebonen. Je zult genieten van de heerlijke en verfijnde smaak waar illy bekend om staat.


Aberdeen Queen – Biologische koffie – Bonen – 1000 gram

Deze koffie van Aberdeen Queen is biologisch. De koffiebonen gaan verpakt per 1 kilogram en zijn op verfijnde wijze gebrand. Deze biologische koffie is een echte klassieker en is vol en krachtig van smaak. Hij is op de Italiaanse manier gemelangeerd. De koffie is zorgvuldig samengesteld uit bonen van Colombia, Peru en Indonesië. Je maakt door het kopen van deze koffie een bewuste en duurzame keuze, welke ook nog een verantwoord is. Aberdeen is een premium koffiemerk en ze maken eigentijdse producten. Ze kiezen voor echte en pure koffiebonen, de branderijen hebben ze zelf bezocht en hebben de smaken zelf samengesteld. Zo is deze prachtige koffie ontstaan waar je zeker van zult genieten.


Lavazza Blue Gran Espresso Dark Roast (100 stuks)

Deze koffie is enkel geschikt voor de Lavazza BLUE koffiemachine, het zijn koffie cups en je zult genieten van deze espresso. Deze koffie is Dark Roast en biedt een intense en volle smaak met wat rokerige hints. Dat is ook wat deze koffie zo uniek maakt. Deze 48% arabica koffie heeft een rijke crème en een aromatisch profiel. Cups zijn fijn als je geen tijd hebt om koffie te zetten, maar toch wilt genieten van een heerlijke bak koffie. Je hoeft met deze koffie niet bang te zijn dat het niet geslaagd is.


Douwe Egberts Aroma Rood Filterkoffie – 6 x 500 gram

Dit is een echte klassieker, maar dit Nederlandse merk mag echt niet op de lijst ontbreken. Ieder huishouden kent Douwe Egberts koffie wel. Sommige zweren erbij, sommige vinden het verschrikkelijk. Deze koffie is al gemalen, waardoor je hem alleen in een filter hoeft te doen, het koffiezetapparaat moet vullen met water en koffie zetten maar. Douwe Egberts staat bekend om zijn ronde en harmonieuze smaak, dit karakteristieke aroma is al sinds 1753 een vertrouwde geur in Nederland. De branding van deze koffie is medium, deze koffie is geschikt voor het zetten van zwarte koffie en de smaakintensiteit staat op 5 als je kijkt naar een schaal van 0 tot 9. Deze koffie wordt aangeboden in een voordeel verpakking, indien je fan van deze koffie bent, klik dan op de link en ontdek deze heerlijke koffie.

Veelgestelde vragen:

Wat is koffie?

De koffieboon is de vrucht van de koffieplant. Deze wordt geplukt en gebrand. Vervolgens wordt er gekeken of deze wordt gemalen of dat men hem zelfs maalt.

Hoe wordt koffie geclassificeerd?

Koffie wordt in twee hoofdsoorten gesorteerd, namelijk Arabica, die komt vooral voor in Centraal Amerika, Zuid-Amerika, Oost-Afrika en Azië wordt verbouwd. De andere soort is Robusta en die wordt in Afrika en Brazilië verbouwd.