Alles wat je moet weten over een houtskoolbarbecue!

Een houtskoolbarbecue is een perfecte manier om je et maaltijden te bereiden in de buitenlucht. Deze grill soort staat erom bekend dat hij een heerlijke rokerige geur aan het eten geeft. De houtskoolbarbecue lijkt in veel opzichten wel op een gewone kolenbarbecue, het grote verschil is dat je in plaats van kolen gebruik maakt van houtskool om je voedsel te bereiden. Houtskool geeft die bekende rooksmaak waar barbecue liefhebbers zo dol op zijn. Een uitstekend product dus die niet mag ontbreken in jouw tuin deze zomer!

Waar komt de houtskoolbarbecue vandaan?

Het is wel duidelijk dat veel mensen gek zijn op de houtskoolbarbecue, maar waar komt deze grillmethode eigenlijk vandaan? Het bereiden van voedsel op een barbecue wordt al lang gedaan en deze methode wordt ook wel Hibachi genoemd. Hibachi is een Japanse term wat vertaald ‘bakker’ betekend. Hibachi is in Japan een grill die ervoor wordt gebruikt om voedsel op te bereiden met bereiden met behulp van een spit of gewoon op het hete oppervlak. Hibachi verwijst dus naar een grill techniek die veelal wordt gebruikt om hamburgers te bereiden. Als je zoekt naar traditionele hibachi recepten zul je veel rijst, groente en rundvlees recepten tegenkomen. Als deze recepten kun je dus gebruiken op de houtskoolbarbecue!

Een houtskoolbarbecue voor ieder huishouden

Bij het vinden van een geschikte barbecue is het belangrijk dat je rekening houdt met verschillende aspecten. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de barbecue. Vraag jezelf af met hoeveel mensen je er gebruik van wilt maken. Zo kunnen bepaalde houtskoolbarbecues maximaal drie branders hebben en andere modellen kunnen er wel vijf hebben. Hoeveel voedsel je op de barbecue kunt bereiden hangt af van de grootte van de rotisserie branders. Bekijk het assortiment houtskool babercues van Maxtotaal. De partij biedt veel verschillende modellen, zo is er voor iedereen een perfect model te vinden.