Knoppen en handgrepen hebben veel invloed op de sfeer van je keuken. Doordat het een klein onderdeel van de ruimte is zou je dat misschien niet direct zeggen. Toch kan net die ene kleur of vorm het verschil maken.

We snappen dat je graag de knop of handgreep wil uitzoeken die perfect bij jouw stijl en je keuken past. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben we de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Knoppen

Voornamelijk in landelijke en klassieke keukens wordt er voor knoppen gekozen. Knoppen hebben namelijk vaak een authentiek karakter. Dit versterkt de landelijke of klassieke uitstraling van een keuken. Over het algemeen hebben knoppen daarom een eenvoudige kleur als rvs of zwart. Knoppen zijn in verschillende vormen en afmetingen verkrijgbaar. Zo hebben we ovale, ronde en vierkante knoppen.

Handgrepen

De laatste jaren zijn grepen steeds populairder geworden en zien we steeds vaker terug in de keuken. De sfeer en uitstraling die handgrepen hebben zijn erg afhankelijk van de kleur en de maat ervan. Zo kan een smalle rvs-handgreep voor een tijdloze uitstraling zorgen. Maar versterkt een mat zwarte brede handgreep juist voor een moderne of industriële sfeer. Grepen zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar. Vaak hebben ze wel een rechthoekige vorm, de afwerking van de randen kan daarentegen wel verschillend zijn. De ene greep heeft bijvoorbeeld bredere of rondere hoeken dan de ander.

Greeplijsten

Mocht je liever niet voor een knop of greep gaan, dan kan je ook nog voor een greeplijst kiezen. Dit zijn lijsten die over de breedte van de deur of lade geplaatst worden. Hierdoor behoud je de strakke uitstraling van een greeploze keuken, maar hoef je niet voor een push-to-open systeem te kiezen. Greeplijsten zien we door de strakke uitstraling voornamelijk bij moderne keukens terugkomen. Deze lijsten zijn in diverse kleuren en afmetingen verkrijgbaar.

Materiaalkeuze

Naast de soort knop en handgreep heb je ook nog de keuze uit verschillende materialen. De meeste handgrepen worden gemaakt van rvs. Dit heeft er mee te maken dat het materiaal niet snel beschadigt en waterbestendig is. Ideaal voor in de keuken dus! Maar er zijn ook grepen en knoppen verkrijgbaar van hout of messing (goudkleurig).

Direct de scherpste prijs

We bieden bij Kitchen4All keukens voor iedereen, we hebben daarom keukens in alle stijlen en voor alle budgetten. Of je nu op zoek bent naar een moderne, landelijke of een budget keuken, je kan bij ons terecht. Heb je interesse in een van onze keukens? Vraag dan in de winkel een offerte aan, hierin bieden we je direct de scherpste prijs. Dus geen gedoe of onderhandelingen over de prijs, maar een transparante en eerlijke prijsopgave. We bieden je daarnaast voldoende bedenktijd, zodat je rustig kan nadenken over je nieuwe droomkeuken!