5 x beste wijnkoelkast

Wijn is lekker, zeker als je met zijn allen kunt borrelen. Een goede wijn is belangrijk. Voor het behoudt van de eigenschappen van een goede wijn is het noodzakelijk om deze op de juiste temperatuur te bewaren. Met een wijnkoelkast kun je wijn goed bewaren. Een wijnkoelkast staat ook wel bekend als wijnkast of wijnklimaatkast. Het is de perfecte manier om jouw wijn op de juiste temperatuur te krijgen. Met wijn uit een wijnkoelkast, geniet je van een perfect glas wijn, wat altijd op de juiste temperatuur wordt geserveerd. In deze lijst met 5 x beste wijnkoelkast vind je een wijnkoelkast die elke wijn op de juiste temperatuur houdt. Maak kennis met de diversiteit aan wijnkoelkasten en koop een wijnkoelkast die bij je past.

5 x beste wijnkoelkast

vidaXL – Wijnkoeler – 12 flessen – Zwart

De wijnkoelkast van vidaXL is geschikt voor 12 flessen en wordt geleverd in het zwart. Deze wijnkoelkast beschikt over een LCD-scherm en daarmee kun je de wijn op een perfecte manier bewaren. De juiste temperatuur kun je goed bereiken met deze wijnkoelkast, hij is verder energiezuinig en maakt weinig geluid. Verder heeft deze wijnkoelkast een thermo-elektrisch koelsysteem met een automatische ontdooifunctie. Er zitten handige lades in de wijnkoelkast, zo kun je de fles pakken die je op het oog hebt. Het doorzichtige deurtje is elegant, zo kun je de wijn goed presenteren.

Wine Klima D21 – Wijnkoelkast – 21 flessen

Deze prachtige wijnkoelkast van Wine Klima en is geschikt voor 21 flessen. Het is een design wijnkoelkast welke een lust is voor het oog. De deur van deze wijnkoelkast bevat een UV-filter. De afmetingen van deze wijnkoelkast zijn 82cm x 34 xm x 51cm. Deze wijnkoelkast beschikt over binnenverlichting welke je via het paneel aan/uit kunt schakelen. Hij bestaat uit blauwe LED verlichting, waardoor er een mooi effect ontstaat.

Het mooie aan deze wijnkoelkast is dat deze gebruik maakt van Peltier koeling. Dit is milieuvriendelijk doordat er geen koudevloeistof aanwezig is. Deze speciale techniek zorgt ervoor dat de wijnkoelkast stil is en vrij van trillingen. Op deze manier komt de kwaliteit van de wijn ten goede. Je kunt met deze koeling de wijn maximaal 18-20 graden onder de omgevingstemperatuur koelen.

BODEGA43 B4340 – Wijnkoelkast – 40 flessen

Dit is een prachtige wijnkoelkast die plaats heeft voor 40 flessen wijn. Deze wijnkoelkast geeft je huis alure. Het is een inbouw wijnkoelkast welke is voorzien van een touch panel, en twee ingebouwde temperatuurzones. De luxe full glasdeur gemaakt van driedubbel glas zorgt voor extra isolatie en is voorzien van een uv-filter. De blauwe LED-verlichting zorgt voor sfeer en brengt een extra dimensie in je huis. De energieklassen is A en hij verbruikt slechts 60 Watt aan stroom.

Temptech VWCR46DB62 – inbouwwijnkoelkast – inhoud 46 Flessen – zwart

Deze wijnkoelkast van Temptech biest plaats aan 46 flessen. Je kunt de wijn altijd goed bewaren en je kunt er veel soorten wijn in kwijt. Je kunt hem inbouwen onder het aanrecht. Deze wijnkoelkast beschikt over twee temperatuurzones (5-12 ° C en 12-20 ° C). Ze zijn allen individueel regelbaar. Zo kun je de wijn op de juiste temperatuur schenken. Je kunt de temperatuur instellen via het aanraak paneel van de wijnkoelkast.

Severin KS 9894 – Wijnkoelkast – 33 flessen

Deze wijnkoelkast van Severin biedt plaats aan 33 flessen wijn. Je kunt met deze wijnkoelkast de wijn op de juiste temperatuur krijgen. Deze wijnkoelkast beschik over een inhoud van 95 liter, het interieur is aanpasbaar en je kunt de temperatuur instellen van 5 tot 18 graden celcius. In de binnenkant vind je LED-verlichting, zo blijft de inhoud van de wijnkoelkast overzichtelijk.

Veelgestelde vragen:

Waarom een wijnkoelkast?

Dit is een koelkast die speciaal is ontwikkeld om je wijn op de juiste temperatuur te krijgen. Een wijnkoelkast is een must voor elke wijn liefhebber. Je kunt de temperatuur instellen en genieten van een heerlijk glas wijn.

Moet je flessen rechtop of horizontaal in een wijnkoelkast plaatsen?

Om de wijnkurk vochtig genoeg te houden is het belangrijk om de flessen horizontaal in de wijnkoelkast te bewaren. Zo bewaar je de wijn in de juiste omstandigheden. Bovendien wordt de wijn in een wijnkoelkast beschermt tegen problemen zoals: trillingen, temperatuur en licht.

Welke luchtvochtigheid is geschikt voor een wijnkoelkast?

De relatieve vochtigheid in een wijnkoelkast moet over het algemeen tussen de 65 ° C en 70 ° C worden gehouden. Indien de luchtvochtigheid lager is kan de kurk uitdrogen, daarmee verslechterd de kwaliteit van de wijn. Heeft je wijnkoelkast geen vochtigheidssensor dan raden we je aan om een hydrometer te kopen.