autoverzekering afsluiten

Aandachtspunten autoverzekering afsluiten

Niemand wil teveel betalen voor het afsluiten van een autoverzekering. Maar hoe weet je nou welke verzekering het beste bij je past? Wij helpen je daar graag bij, we hebben namelijk een paar belangrijke punten voor je toegelicht hieronder en dan kun jij de beste autoverzekering kiezen!

Waar let je op bij het afsluiten van een autoverzekering?

Dit is een goede vraag, eigenlijk zijn er veel aspecten waar je op moet letten. Maar wij geven je nog een paar aandachtspunten en dan kun jij een keuze maken:

  • Autoverzekeringen met hoog eigen risico. Dit klinkt interessant, maar is het dat voor jou ook? Als je een hoger eigen risico hebt, dan krijg je vaak een flinke korting op de premie. Als je weinig schade hebt is dat voor jou een meerwaarde. Je kunt hierdoor namelijk geld besparen. Maar als je wel een keer schade hebt dan is het soms nuttiger om de onkosten zelf te betalen.
  • Extra verzekeringen. Je kunt vaak je autoverzekering kiezen met basisdekking (WA), maar ook aanvullende verzekeringen zijn mogelijk. Zorg er voor dat je niet dubbel bent verzekerd. Bekijk goed of dat je niet op een andere manier al verzekerd bent, bijvoorbeeld voor rechtsbijstand voor je motorrijtuig, want dubbel betalen is zonde van het geld!
  • Schade wel of niet claimen? Als je een klein beetje schade hebt aan de auto, is het vaak voordeliger om dat zelf te betalen. Hoe minder schade je hebt, hoe hoger de korting op de premie van jouw autoverzekering. Als je wel schade gaat claimen dan gaat dat ten koste van je schadevrije jaren.
  • Welke kosten moeten er voor jou gedekt worden? Als je al een oudere auto hebt, dan is allrisk verzekeren vaak onnodig. Je betaalt dan erg veel per maand en is de auto dat dan nog waard? Dit is een aspect wat je goed moet overwegen, want je betaalt al snel teveel voor je autoverzekering.
  • Vergelijk altijd de aanbieders, de prijzen, de dekkingen, de voorwaarden en alles eigenlijk wat je maar kunt vergelijken. Zet het dan voor jezelf op een rijtje en pak dan je wensen erbij. Wat valt er dan bij jou in de smaak? Waar voelt het goed om je auto te laten verzekeren? Het kost even tijd, maar dan heb je wel echt wat je wil.

Nog een laatste tip

Een autoverzekering vergelijken is het beste wat je kunt doen voordat je hem af gaat sluiten. Waarom? Omdat jij op deze manier na kunt gaan waar jij het goedkoopste uit kunt zijn. Maar let goed op, want het gaat niet alleen om de prijs, het is ook van belang dat de autoverzekering voldoet aan je wensen! Worden alle kosten gedekt? Kun jij de maandpremie betalen? Als je daar op kunt antwoorden met een ja, dan kun jij je kiezen welke het gaat worden en dan je autoverzekering afsluiten.