De volgende 5 Macbooks zijn geschikt voor Photoshop

Op een Macbook kun je jouw foto’s met Photoshop zo bewerken dat je er niets meer van ziet. Maar dan heb je natuurlijk wel de juiste Macbook nodig. In dit artikel kom je te weten welke Macbooks geschikt zijn voor Photoshop, waardoor je jouw foto’s nog beter kunt bewerken.

Voor wie is Photoshop bedoeld?

Photoshop is een programma dat iedereen kan gebruiken. Het is wel even wennen en je moet het even onder de knie krijgen. Eenmaal onder de knie, dan kun je al jouw foto’s op de meest bizarre en geavanceerde manieren bewerken. Op de website van Adobe, forums, het internet en Facebook groepen kun je meer tips en informatie vinden. Op deze manier heb je Photoshop zo onder de knie.

Waar voldoet de juiste Macbook aan?

Het is belangrijk om een goede Macbook te hebben als je gaat werken met Photoshop. Anders kun je het net zo goed niet aanschaffen. Je Macbook moet aan een aantal eisen voldoen indien je Photoshop goed wilt kunnen draaien. Een Macbook moet aan de volgende eisen voldoen:

  • Het is belangrijk dat je een Macbook hebt met Multi Intel processor met 64-bits ondersteuning. Oudere Macbooks voldoen hier vaak niet aan dus let hier op.
  • Photoshop heeft 2G nodig, dus zorg voor een Macbook met voldoende werkgeheugen.
  • Het hebben van een goed beeldscherm is belangrijk. Daarom is het van belang dat de macbook beschikt over een beeldscherm met een resolutie van minimaal 1024×768 pixels

Welke Macbooks zijn geschikt?

Er zijn vele soorten macbooks op de markt. Niet iedere macbook is geschikt. Hieronder lees je welke geschikt zijn voor Photoshop.

Macbook Pro

Een Macbook Pro is zeer geschikt om Photoshop op te draaien. Deze computer is voor het eerst op de markt verschenen in 2006 en ze worden nog steeds vernieuwd. Het mooie aan een macbook pro is dat het een zeer krachtige computer is, die specifiek ontworpen is voor professionele beeldbewerking.

Macbook Air

Je kunt deze aanschaffen, maar er is een grote kans dat deze niet geschikt is. Wel als ze over voldoende geheugen en dergelijke beschikken, maar over het algemeen kun je het er niet op draaien.

Macbook 12 inch

Als je deze tweedehands kunt krijgen is dat top. Refurbished zijn ze nog wel te krijgen, maar ze zijn uit de productie dus nieuw zijn ze niet meer te verkrijgen. Het zijn goede laptops, waar je Photoshop op zou kunnen draaien.

Lijst met 5 geschikte Macbooks voor Photoshop

Apple Macbook Pro (2019) Touch Bar MVVJ2 – 16 inch – Intel Core i7 – 512 GB – Spacegrijs

De Apple Macbook Pro (2019) met touch Bar MVVJ2 , 16 inch scherm en Intel Core i7 processor en 512 GB werkgeheugen in het Spacegrijs, is geschikt om Photoshop op te draaien. Deze echte krachtpatser zorgt ervoor dat je Photoshop makkelijk kunt draaien. Deze MacBook Pro beschikt namelijk over de nieuwste 9e generatie Intel Core i7 processor, een razendsnelle SSD van 512 GB, 16GB werkgeheugen en een Radeon Pro 5300M videokaart. Dit zorgt ervoor dat je Photoshop snel op kunt starten en je je taken nog sneller uitvoert. Deze Macbook staat er bekend om dat je foto’s goed kunt bewerken.

Apple MacBook Pro (2019) Touch Bar MV9A2 – 13.3 Inch – 512 GB – Zilver

Deze Macbook van Apple is in 2019 ontwikkeld en beschikt over 512 GB opslag. Het is een krachtige laptop die het mogelijk maakt om Photoshop te gebruiken. Deze laptop beschikt verder over:

  • 13.3 inch scherm
  • 8 GB werkgeheugen
  • SSD Intel Iris Plus Graphics 655

Apple MacBook Pro (2018) – 13.3 inch – 256 GB / Spacegrijs

Deze Macbook is uit 2018, maar daarom niet minder. Je kunt Photoshop installeren en je foto’s meteen bewerken. Deze laptop beschikt over: Intel Iris Plus Graphics 655, 8 GB werkgeheugen en een super goede processor. Het is een fijne laptop waarmee je goed uit de voeten kunt.


Apple Macbook Air (2018) – 128 GB opslag – 13.3 Inch – Grijs

Deze Macbook Air is licht en zeer geschikt voor Photoshop dankzij de 8GB werkgeheugen waar ze over beschikt. Door het lichte gewicht en een scherm van 13.3 inch is deze laptop ideaal om mee te nemen. Verder heeft deze laptop een lange accuduur.


Apple Macbook Air (2017) MQD32ZE/A – 13 inch – 128 GB

Deze laptop van Apple ook wel de Macbook Air genaamd zou normaliter niet geschikt zijn. Nu wil het zo zijn dat deze over 8 GB werkgeheugen beschikt en daardoor Photoshop aankan. Dat is fijn om te weten want het is een lichte laptop, makkelijk om mee te werken en daardoor zeer geschikt om overal mee naar toe te nemen. Het is een wat ouder model, maar daardoor niet ondergeschikt en juist voordeliger in prijs.