Zo vind je de beste internetdeals

Internet is een eerste levensbehoefte geworden. Eigenlijk zou het onder de 6% btw moeten vallen, net als brood en groente. Want stel je eens voor… nu zonder internet…

Belangrijk dus, maar we blijven Nederlanders. Dus willen we wel een zo goed mogelijk abonnement voor een zo laag mogelijke prijs. Wij hebben voor jou de tips om heel eenvoudig jouw beste deal te vinden.  

Keuze maken

Allereerst is het wel belangrijk of je in jouw beste deal alleen internet wil of ook tv en misschien zelfs wel bellen. Door combi pakketten af te sluiten, ben je in totaal vaak goedkoper uit. Maar maak kijk je alleen Netflix en geen tv, of gebruik je het bellen eigenlijk nooit, dan is het natuurlijk zonde om meer te betalen. Daarnaast hebben verschillende providers regelmatig aanbiedingen en passen ze hun tarieven aan. Dat is voor een leek lastig te vergelijken, tenzij je uren de tijd hebt. De beste keuze maak je dus door je Bestedeal in te vullen dan zo te kijken wat voor jou de beste optie is. Dan helpen wij je alvast op met te bepalen wat voor gebruiker je bent.

Alleen internet

Wil je alleen internet dan is het belangrijk om in te schatten hoeveel je gebruikt en welke snelheid voor jou van toepassing is. Gebruik je het internet alleen om te surfen, af en toe een YouTube filmpje te kijken en als Wifipunt voor je Whatsapp? Dan ben je een basis gebruiker.

Gebruik je daarnaast ook digitale tv of heb je pubers in huis? Dan hoor je al snel tot een gemiddelde gebruiker. Heb je de mogelijkheid voor glasvezel dan kun je vooruit met een lager glasvezel abonnement omdat glasvezel een stabiele verbinding en hoger upload snelheid biedt. En is het toch te weinig dan kun je met glasvezel de snelheid heel eenvoudig verhogen.

De heavy gebruiker is degene die bijvoorbeeld vaak Netfix kijkt of streamingdiensten gebruikt. Ook als je veel online wil gamen, is het slim om te kiezen voor een snelle internetverbinding. Of als je een wat groter gezin hebt, is een groter pakket kiezen, zeker nu met thuiswerken, erg verstandig. Want pubers gebruiken privé en voor school vaak meer internet dan jij kunt bedenken.

Internet en TV

Bij deze keuze is niet alleen je internetgebruik van belang, maar ook welke TV zenders je wil kijken. Op basis daarvan kun je dan de verschillende aanbieders (laten) vergelijken. Wil je digitaal kijken, heb je vanzelfsprekend een hogere internet snelheid nodig dan bij analoog TV kijken. Hoeveel internet je verder nodig hebt, hebben we bij alleen internet a uitgelegd. Aan de hand daarvan kun je een inschatting maken wat je nodig hebt.

Wil je extra TV pakketten (zoals sport bijvoorbeeld) dan ben je vaak gekoppeld aan een snel internet abonnement. De prijs wordt daarbij ook mede door het aantal zenders bepaald. Op vergelijksites worden abonnementen met super snel internet via glasvezel, coax en ook DSL vergeleken. Kijk daarom vooraf altijd welke snelheid bij jou thuis maximaal haalbaar is. Deze haalbare snelheid kun je heel makkelijk via de postcode check van de provider controleren. Zo vind je je best passende internet + TV abonnement.

Met bellen

Wil je ook bellen in je pakket dan werd dit altijd een alles in 1 pakket of 3-in-1 genoemd. Omdat het bellen via een huistelefoon steeds minder vaak voorkomen, wordt het nu ook wel Internet plus tv genoemd en is het bellen is als derde optie toegevoegd.