beste betaalmethode online

De makkelijkste betaalmethodes vergelijken op het internet

Als je in een webshop gaat afrekenen kan je tegenwoordig uit verschillende betaalmethodes kiezen. Er is een kans aanwezig dat je er nog nooit van gehoord hebt. Of dat je niet met de betaalmethode bekend bent. Wij hebben daarom een lijst gemaakt met de makkelijkste betaalmethodes op het internet. Je kan ze direct met elkaar vergelijken en een keuze maken. Zo weet je precies met welke betaalmethode je het beste kan afrekenen.

iDeal

Eén van de bekendste betaalmethodes bij webshops is natuurlijk iDeal. Via iDeal kan je eenvoudig via je eigen bank geld overmaken. Een bestelling in een webshop wordt direct via iDeal betaald. Nadat je de transactie voldaan hebt wordt het geld ook direct overgemaakt naar de webshop. Hierdoor kan je extra snel een bestelling in huis verwachten.

Paypal

Wil je veilig online betalen? Een optie om voor te kiezen is een betaling via Paypal. Paypal heeft een 180 dagen aankoopbescherming. Dit betekent dat als je de bestelling niet in huis verwacht je geld terugkrijgt. Het is een veilige manier om te betalen en je kan eventueel je creditcard eraan koppelen. Handig als je op een veilige manier via je creditcard op het internet wilt betalen.

Klarna

Klarna is in Nederland iets minder bekend, maar wel een fijne manier om mee achteraf te betalen op het internet. Het werkt hetzelfde als de bekende betaalmethode Afterpay. Op basis van je e-mailadres, adresgegevens en geboortedatum doen ze een snelle BKR check. Bij een positieve BKR krijg je per mail de factuur van je bestelling. Ondertussen ontvangt de webshop al direct je betaling. De betaling wordt door Klarna voorgeschoten. Zo kan je bestelling direct verwerkt worden en krijg je een pakketje snel in huis.

Trustly

Voor Nederlanders een vrij nieuwe betaalmethode is Trustly. Dit is een betaalmethode die veel wegheeft van iDeal. Het enige verschil is dat nog niet alle banken bij het Zweedse alternatief zijn aangesloten. De grote banken zoals ING, Rabobank, ABN Abro, SNS, Knab en ASN in ieder geval wel. Het aantal banken groeit nog steeds gestaag verder. Online casino spelers zijn vaak wel al bekend met Trustly doordat het hier een alternatief is voor iDeal. Je hebt bijvoorbeeld ook Pay n Play van Trustly, waarmee je direct kan spelen zonder een account kan aanmekn. De betaling loopt via het Trustly betaalsysteem.

Afterpay

Afterpay is ook een veilige betaalmethode in Nederland om mee achteraf te betalen. Het werkt hetzelfde als Klarna alleen is de groene knop iets bekender. Dit komt doordat Afterpay veel reclame in Nederland maakt. Het principe is hetzelfde als Klarna. Op basis van je e-mailadres, adres en geboortedatum doen ze een BKR check. Als je voldoet aan de eisen schiet Afterpay het bedrag voor. Vervolgens ontvang je via mail een factuur die je online kan betalen. Dit kan met een bankoverschrijving of gewoon via iDeal. De webshop ontvangt je betaling direct.

Creditcard

Het is uiteraard ook nog steeds mogelijk om met je creditcard te betalen. Dit is niet in elke webshop direct mogelijk. Als je via een creditcard betaald vul je de gegevens van je kaart in. Bijvoorbeeld je creditcardnummer, beveiligingscode, tenaamstelling en code. Daarna wordt je betaling direct ban je creditcard afgeschreven en wordt je bestelling verwerkt. Mastercard en Visa hebben een aankoopgarantie voor online aankopen met je creditcard.