Happy man receives wonderful news via message, reads mail from smartphone, makes fist bump with triumph, wins online lottery, receives fantastic news, rejoices getting promotion, isolated on blue wall

Hoe vind je het voordeligste mobiele abonnement?

Loopt je mobiele abonnement af, of ben je toe aan een nieuw toestel? Om het best passende abonnement snel te vinden, kun je het beste verschillende providers met elkaar vergelijken. Je ziet dan overzichtelijk wat er in elk abonnement zit, en hoeveel data en belminuten je ontvangt. Op die manier heb je het voordeligste abonnement zo gevonden!

Wat voor abonnement heb je nodig?

Wil je een nieuw toestel bij je abonnement, en weet je nog niet zo goed waaruit je kunt kiezen? Bedenk dan wat je maandbudget is en kijk vanuit daar wat je opties zijn. Je kunt dan verschillende telefoons vergelijken.

Het spreekt voor zich dat het voordeliger is om een sim only abonnement te kiezen dan een abonnement met telefoon. En als je telefoon nog even mee kan, is dit een goede keuze.

Als je kiest voor een sim only abonnement, ontvang je een simkaartje dat je in je toestel kunt steken. Op dit kaartje staat je abonnement met de gekozen belminuten, data en SMS’jes, mocht je dat nog graag gebruiken.

Hoeveel data of belminuten heb je nodig?

Tsja, dat is altijd een lastige.

Heb je momenteel een abonnement, en heb je hier altijd genoeg aan gehad? Kijk dan even op je contract hoeveel data en belminuten je op dit moment hebt, en kies iets soortgelijks bij je nieuwe aanbieder.

Heb je echt geen idee wat je moet kiezen? Ga dan ongeveer hiervan uit:

Belminuten

Je hebt sporadisch een telefoongesprek50 – 100 belminuten
Je hebt geregeld korte telefoongesprekken100 – 300 belminuten
Je hebt een paar keer in de week wat langere telefoongesprekken500 – 1.000 belminuten
Je houdt van lange telefoongesprekken en wilt je geen zorgen maken of je buiten je bundel gaatonbeperkte bundel

Data

Je gebruikt vaker wifi dan mobiele data500 MB
Je wilt onderweg bereikbaar zijn via mobiele data1 – 2 GB
Je hebt je mobiele data altijd aan staan, en streamt wel eens muziek2 GB – 5 GB
Je kijkt vaak filmpjes via mobiele data20 GB – onbeperkte bundel

Nummerbehoud

Het is natuurlijk heel irritant om continu een ander nummer door te geven aan je contacten. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig niet meer, je kunt namelijk kiezen voor nummerbehoud. Dit doe je wanneer je gaat overstappen, en is vrijwel altijd gratis.

Zorg er wel voor dat je niet zelf je huidige abonnement opzegt. Dit doet de nieuwe provider voor je.

Vergelijk mobiele abonnementen

Ben je er uit? Ga dan mobiele abonnementen vergelijken! Zo heb je binnen no-time het beste en voordeligste abonnement te pakken.