Vergelijk de beste wandelschoenen

Bewegen is goed voor de gezondheid. Het belangrijk dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen of dit nou in de sportschool is of buiten tijdens het maken van een wandeling. Wanneer je een wandeling maakt, is het zeer belangrijk goede wandelschoenen te dragen. Denk bijvoorbeeld aan Lowa bergschoenen zwerfkei. Doe je dat niet, maak je meer kans op het veroorzaken van blaren, blessures en andere pijnklachten tijdens het bewandelen van korte tot lange afstanden. Het kiezen van een goede wandelschoen kan natuurlijk enorm lastig zijn. Er zijn namelijk een heleboel opties waaruit je kunt kiezen. Wil je weten waarop je moet letten bij de aankoop van nieuwe wandelschoenen? In dit artikel lees je hier meer over. 

Weet het verschil

Voor je wandelschoenen gaat kopen, is het belangrijk rekening te houden met de verschillende soorten wandelschoenen die er bestaan. Zo zijn er verschillen tussen de wandelschoenen voor vrouwen en mannen. Bij schoenen voor mannen is de afwerking van de schoen breder genomen. Dit komt omdat de voet van vrouwen vaak smaller zijn dan die van de man. Daarnaast is het altijd goed om wandelschoenen in huis te hebben, mits je spontaan besluit een wandeling te maken. Het is dan ook goed om te weten dat je niet alleen wandelschoenen, maar ook wandel laarzen en wandel sandalen bestaan. Bekijk die van Teva. Voor een goede afwisseling is het hebben van meerdere wandelschoenen aan te raden. 

Het kiezen van het beste wandelschoen

Bij het kiezen van een wandelschoen zul je moeten letten op verschillende zaken, zoals de pasvorm, zolen, waterdichtheid, gewicht en uiterlijk van de schoen. Het allerbelangrijkste is dat de schoen comfortabel genoeg zit en er genoeg ruimte is tussen je tenen en schoenneus. Een te strakke schoen dragen, zal alleen maar pijnklachten veroorzaken. Ten tweede, er zit altijd een zool in een wandelschoen. Alleen kun je die vaak niet zelf kiezen. Je zult daarom moet bepalen of de zool voldoet aan jouw eisen: zit er een ergonomische voetbed in de wandelschoen? Ten derde, bij slecht weer sta je er natuurlijk niet op te wachten dat je sokken helemaal nat worden. Daarom is aan te raden een waterdichte wandelschoen aan te schaffen. Ten vierde, denk aan het gewicht van de schoen. Bij lange afstanden is het lopen met loodzware schoon geen pretje. Heb je een paar schoenen uitgekozen, vergelijk de voor- en nadelen van elk schoen met elkaar om zo het beste wandelschoen voor jou te kopen.  

Kortom, een wandelschoen kies je door rekening te houden met een aantal zaken. Vervolgens vergelijk je een selectie van de wandelschoenen om te bepalen welke wandelschoen het beste voor jou is.