Ook met koude dagen op je motorrijden

Wat is er lekkerder dan je motor te pakken en een mooi stuk te gaan toeren. Veel mensen gebruiken de motor echter alleen maar in de zomer omdat het in de winter vaak te koud wordt. Er waren altijd wel oplossingen voor maar tegenwoordig is er een nieuwe oplossing. De verwarmde handschoen voor op de motor. Er zijn verschillende versies van deze verwarmde motorhandschoenen, handschoenen die je aansluit op de accu van de motor en handschoenen met een kleine accu voor in de handschoen zelf. De laatste variant gaan we wat dieper op in.

Bertschat heeft namelijk de ideale oplossing voor de fervente motorrijder. Het merk dat al jaren gewone verwarmde handschoenen produceert heeft twee nieuwe versies in het assortiment.

Varianten motorhandschoenen

Van de verwarmde motorhandschoen met accu zijn ook twee verschillende varianten verkrijgbaar, de onderhandschoen en de gewone motorhandschoen. De onderhandschoenen worden zoals de naam al zegt onder de gewone motorhandschoen gedragen. Via een meegeleverde externe batterij wordt de handschoen voorzien van stroom. De onderhandschoenen zijn perfect om te gebruiken voor motorrijden maar je kunt er natuurlijk meer mee doen. Ze kunnen bijvoorbeeld ook gebruikt worden om je handen warm te houden tijdens een winterse wandeling. De handschoenen zelf zijn dun, niet geïsoleerd en ook niet waterdicht. Voor gebruik op de motor moet er met deze handschoen dus altijd een paar handschoenen over, er zit namelijk geen bescherming op.

Keurmerken en certificaten

Als je toch zoekt naar een verwarmde motorhandschoen met bescherming is dan is er dit jaar een nieuwe variant. De nieuwe verwarmde motorhandschoen zijn voorzien van dual heating, carbon protectoren en voldoen aan de CE en EN13594 norm. De dual heating betekent dat je zowel de boven als de onderkant van de hand kan verwarmen. Waar alle huidige beschikbare verwarmde motorhandschoenen van andere merken alleen de bovenkant van de hand kunnen verwarmen. Het voordeel van de dual heating is dat de boven en onderkant ook los van elkaar kunnen verwarmen. Zo kunnen beide kanten op een andere stand worden gezet waardoor je altijd comfortabel warme handen hebt. Met de bescherming zit het ook wel goed, de handschoenen voldoen aan alle gestelde veiligheidsspecificaties die in de EU nodig zijn voor verwarmde motorhandschoenen. Er zitten carbon protectie elementen op de handschoenen dus als je valt is er de bescherming die je mag verwachten.

Krachtige accu’s

Zowel de verwarmde motorhandschoen als de onderhandschoen worden van stroom voorzien door een krachtige 7.4 volt batterij. De onderhandschoen wordt standaard met een 2.200 mAh batterij geleverd en de verwarmde motorhandschoen komt met de 2.600 mAh batterij. Met deze batterijen kunnen de handschoenen al een flinke periode verwarmen maar wanneer er nog meer verwarmingstijd nodig is zijn er nog batterijen die nog krachtiger zijn. Als optie zijn de 3.000 mAh en de 3.800 mAh leverbaar waarbij de 3.800 mAh zo’n 50 % langer mee gaat.

Als je deze winter gaat toeren hoef je dus zeker niet met koude handen te zitten. Naast verwarmde motorhandschoenen zijn er onder andere ook nog verwarmde bodywarmers, vesten, sokken en truien leverbaar van Bertschat. Met deze producten weet je zeker dat je warm blijft. Voor meer informatie: Comfort-Producten biedt het gehele assortiment aan.