Slim een elektrische scooter aanschaffen

Tegenwoordig wordt er flink geïnvesteerd in het elektrisch maken van voertuigen. Dit scheelt benzine dan wel diesel en is milieu vriendelijker dan wanneer het voertuig op brandstof rijdt. Het aanschaffen van elektrische scooters is dan vandaag de dag ook mogelijk.De elektrische scooter

Naast de elektrische auto’s die we steeds meer voorbij zien komen, is er ook een aanbod in elektrische scooters. Hierbij is in plaats van een benzine motorblok, een elektrische motor geplaatst. Dit kun je vergelijken met de accu van je telefoon; deze dient namelijk opgeladen te worden alvorens ermee te kunnen rijden.

 Een ander alternatief van de elektrische scooters met blauw kenteken zijn de elektrische steppen. Wil je meer weten over de aankoop van een elektrische step? Check dan deze website.

Welke elektrische scooter moet je nu kiezen

Er zijn inmiddels veel verschillende soorten elektrische scooters op de markt. Het is afhankelijk wat je persoonlijke voorkeur is. De website www.vergelijkexpert.nl kan je helpen om ervoor te zorgen dat jij de beste keuze maakt op basis van jouw wensen.
Je hebt bijvoorbeeld de keuze tussen een 25 km/u scooter en een 45 km/u scooter. 
Elektrische scooters zijn aan te schaffen in verschillende prijsklassen. Binnen de prijsklassen zijn er ook weer meerdere varianten die dan wel beter of minder bij jou passen. Dit kan afhangen van het model, de motor en de oplaadduur. De FD-motor F3 heeft bijvoorbeeld maar 2.5 uur de tijd nodig om op te laden om er vervolgens 100 kilometer mee te kunnen rijden. Welke elektrische scooters binnen verschillende prijsklassen aan te raden zijn op welke eigenschappen is te vinden op Fastfuriousscooters.nl.

De voordelen van een elektrische scooter

Misschien denk je, waarom zou ik een elektrische scooter kopen, in plaats van een reguliere scooter. Elektrische scooters zijn ontworpen om milieuvervuiling te beperken. Dit is meteen het eerste voordeel dat het met zich mee brengt. Elektrische scooters stoten geen uitlaatgassen uit, dus hoef je je met een ritje op je scooter ook niet schuldig te voelen.
Daarnaast hebben elektrische scooters ook geen last van opstartproblemen. Door het andere soort motor waarop de scooter rijdt is dit probleem vrijwel uitgesloten. Tevens is onderhoud aan een elektrische scooter veel goedkoper dan bij de reguliere scooter, en rijdt de elektrische scooter in verhouding veel zuiniger voor je portemonnee. Namelijk maar 50 cent per 100 afgelegde kilometers. Tot slot maakt een elektrische scooter veel minder geluid tijdens het rijden.

De nadelen

Aan alles waar voordelen aan zitten, zitten ook nadelen helaas. Dat geldt ook voor de elektrische scooters. Echter zijn dat er niet veel. Het voornaamste nadeel is namelijk dat het opladen van de elektrische scooter gedaan moet worden. Daar waar je met een benzine scooter alleen even hoeft te tanken, wat relatief kort hoeft te duren, dien je een elektrische scooter elke nacht op te laden. Dit kost gemiddeld 6 uur. Je kunt met een benzine scooter met een volle tank gemiddeld 250 kilometer rijden. De elektrische scooter haalt met een opgeladen accu 120 kilometer. Het bereik van de elektrische scooter is dus minder groot. Je kunt de accu van je elektrische scooter wel upgraden, dan zul je de 200 kilometer redden. Het upgraden kost echter wel extra geld.