hypotheek vergelijken

Maak het vergelijken van hypotheken jezelf niet te moeilijk

Als je een woning wilt gaan kopen, zul je ook op zoek moeten gaan naar een geschikte hypotheek. Hierbij wil je verschillende hypotheekaanbieders met elkaar vergelijken, zodat je het beste aanbod kunt vinden. Gelukkig hoeft het vergelijken van hypotheken helemaal niet moeilijk te zijn. Zorg er wel voor dat als je gebruik maakt van een vergelijker, dat deze onafhankelijk is. Als je eenmaal je huis verkocht hebt en voor je nieuwe woning een geschikte hypotheek hebt gevonden, kun je je het beste nog even laten adviseren door een hypotheekadviseur. Dan weet je zeker dat je goed zit. Het is tegenwoordig ook mogelijk je huis te verkopen zonder makelaar.

Online je hypotheek vergelijken

Als je het jezelf makkelijk wilt maken, vergelijk je hypotheekrente online, dit is namelijk ontzettend simpel. Je ziet direct welke bank het beste past bij jouw situatie en waar de hypotheekrente het laagst is. Het enige wat je hoeft te doen, is een aantal gegevens invullen. Je kiest je hypotheekvorm en de rentevaste periode. Vervolgens voer je in wat de koopsom is van de woning en wat de hoogte is van je hypotheek. Als laatst vul je in of je wel of geen Nationale Hypotheek Garantie hebt en wat het energielabel is van de woning.

Naast dat je de bank en de hypotheekrente ziet staan, kun je nog meer informatie vinden over de hypotheek. Je ziet namelijk ook wat de voor- en nadelen zijn van de hypotheek. Ook zie je een aantal kenmerken staan over verschillende onderwerpen. Hierbij worden de volgende punten behandeld:

  • Wat er gebeurd bij aanpassingen aan de hypotheek
  • Hoe het zit met aflossen en oversluiten
  • Hoe flexibel de hypotheek is
  • Informatie over een hypotheek bij een nieuwbouwwoning
  • Hoe lang de hypotheekofferte geldig is
  • Wat er gebeurt als je besluit om te gaan verhuizen

Waar moet je opletten bij het vergelijken van hypotheken?

Op het moment dat je op zoek gaat naar een hypotheek, zul je waarschijnlijk als eerst kijken naar de hypotheekrente. Toch zijn er meer dingen waar je op moet letten. De laagste hypotheekrente, zorgt namelijk niet automatisch voor de laagste maandlasten. Ook zul je moeten kijken naar de looptijd en de voorwaarde van de hypotheek. Deze kunnen namelijk behoorlijk verschillen, en kunnen een grote invloed hebben. Bedenk ook goed of je een lange of korte rentevaste periode wilt. Pas op met extreem lage hypotheekrentes, vaak gelden deze maar voor een korte periode. Wanneer je de rente opnieuw vastgesteld moet worden, kan het zijn dat de rente opeens een stuk hoger uitvalt.