Leuk dat je belt! Maar waarmee_

Leuk dat je belt! Maar waarmee?

Kun jij door de merken de smartphones niet meer zien? Begrijpelijk! Het aanbod is groot genoeg om hopeloos in te verzuipen. Tenzij je weet wat je wilt.

Willen jouw vrienden je nog wel kennen nu je nog geen alleskunnende mobiele telefoon hebt, ofwel niet eentje van de huidige generatie? Ook op de keuze voor fabrikant word je vaak afgestraft; heeft iedereen om je heen een iPhone, dan kijken ze neer op iemand die Android als besturingssysteem op zijn of haar toestel heeft draaien.

Allemaal onzin, natuurlijk. Het is van het grootste belang dat je altijd, hoe dan ook, jezelf blijft. En bevinden zich werkelijk zoveel dergelijk veeleisende mensen in jouw persoonlijke omgeving, dan is het hoog tijd om nieuwe vrienden te kiezen. Maar dat moet je helemaal zelf weten en daar kunnen we je dan ook niet bij helpen.

Wel bij het vinden van een nieuwe telefoon. En de keuze dient zich volledig te beroepen op jouw voorkeuren. Wat moet het apparaatje kunnen en welke functies vind je nou weer niet zo belangrijk? Dit kan over van alles gaan. We bespreken een aantal zaken die voor jou dealbreakers zouden kunnen zijn – of juist niet.

Wat wil je kwijt zijn?

Deze kop had Hoe diep is je portemonnee? kunnen heten, maar dat staat zo plat en onvriendelijk. Dat is echter wel de insteek van wat we bedoelen. Wat is je budget en/of hoeveel wil je maximaal besteden? Voor de duurste modellen ben je namelijk al gauw zo’n €2000 kwijt, terwijl je voor een degelijk toestel ook gemakkelijk nog geen tiende van die prijs hoeft te betalen.

Wat je maximale prijskaartje ook is, de twijfel kan zelfs toeslaan wanneer je een shortlist hebt gemaakt met telefoons die precies in jouw straatje vallen. In dat geval kun je natuurlijk altijd een vergelijkingssite raadplegen om te zien waar je de smartphone(s) van jouw keuze het goedkoopst kunt bestellen.

Wat moet ie kunnen?

Wil je je telefoon puur gebruiken om mee te bellen en WhatsAppen of moet er ook een behoorlijke camera in zitten? Misschien heb je ook wel behoorlijke eisen aan je scherm, omdat je waar en wanneer dan ook je favoriete Netflix serie op de hoogste kwaliteit wilt kunnen bekijken. In beide gevallen – scherm en camera – is het belangrijk om naar de resolutie van je scherm te kijken. 1080p wil bijvoorbeeld zeggen dat het aantal pixels diagonaal gezien 1080 beslaat. Dit houdt in dat er sprake is van Full High Definition. Is dat aantal verdubbeld? Dan beschik je zelfs over vlijmscherpe 4K resolutie!

Natuurlijk zijn er nog vele andere eigenschappen, die zich allemaal vanzelf wijzen. Zo niet, dan kun je op veel websites hier direct informatie over vinden. Of je vraagt natuurlijk iemand uit je omgeving of ze je de nodige uitleg kunnen geven.

Wat is je favoriete merk?

Oké, komt ie toch nog even langs. Sommige mensen zijn nu eenmaal merktrouw. Op verschillende vergelijkingssites is het merk het eerste waaruit je kunt kiezen. En van daaruit zie je weer welke modellen in jouw gewenste prijssegment vallen en welke benodigde eigenschappen ze hebben.

 

Tot slot willen we je heel veel succes wensen met het uitkiezen van een nieuwe smartphone. We bellen nog wel!