Vakanties vergelijken

Het is weer tijd om je vakantie te boeken

Het is weer tijd om je vakantie te boeken

Januari is traditioneel de maand dat het weer begint te kriebelen. Vroegboekers slaan hun slag voor de beste vakantie deals. In januari bieden veel grote vliegmaatschappijen hun vliegtickets extra voordelig aan. KLM, Transavia en de Emirates zijn zomaar een paar namen van vliegmaatschappijen die hun tickets in de sale gooien. Als je voordelig uit bent is dit de maand om te zoeken. Wij hebben een paar tips voor je verzameld als je van plan bent een vakantie te boeken.

Check de aanbiedingen doordeweeks

Ga je een verre reis maken? Zoek dan vooral niet naar vliegtickets in het weekend. Je zal merken dat tijdens het vergelijken de prijzen een stuk hoger liggen doordeweeks. Dit komt doordat er meer mensen op zoek zijn naar tickets. De prijzen worden bepaalt aan de hand van vraag en aanbod. Op dinsdagochtend zoeken traditioneel de minste mensen op vliegtickets. Bij een verre reis is het verschil soms zelfs een paar honderd euro. Vergelijk dus vooral dinsdagochtend voor het werk de prijzen van de vliegtickets.

Vergelijk all inclusive met een gewone vakantie

Soms kan je een luxe hotel voor honderd of tweehonderd euro upgraden naar all inclusive. Dit klinkt als veel geld, maar rekenen eens uit wat je gemiddeld kwijt zou zijn aan eten. Dit loopt tijdens de vakantie nog best op. Nog een voordeel is dat je met all inclusive precies weet wat je kwijt bent.

Denk eens aan nieuwe bestemmingen

De wereld is te mooi om elk jaar naar de Spaanse Costa’s te gaan. Daar komt nog eens bij dat de Spaanse Costa’s de laatste jaren steeds meer durven te vragen voor het hoogseizoen. Door nieuwe bestemmingen te ontdekken ben je soms veel minder geld kwijt en heb je een unieke vakantie. Een vakantie naar Montenegro kan net zo leuk zijn en is een stuk voordeliger.

Vertrek op een doordeweekse dag

Het klinkt logisch om op zaterdag te gaan rijden. Maar het is niet de meest slimme dag om te vertrekken. Hotels zijn soms tientallen euro’s goedkoper bij een aankomst op maandag, woensdag of donderdag. Daar komt bij dat je meteen zwarte zaterdag kan mijden als je naar de Cote d’ Azur vertrekt.

Huur een vakantiewoning

Airbnb of één van de vele andere websites maken het mogelijk om bij particulieren een woning te huren. Vaak betaal je honderden euro’s minder voor je vakantie in tegenstelling tot een reisbureau. Het is de moeite waard om dit eens te gaan vergelijken.

Profiteer van gratis producten

Je hebt je vakantie geboekt en nu moet je nog inpakken. Zonnebrand mag niet ontbreken of wat dacht je van die handige mini flesjes shampoo voor op de camping? Via verschillende websites kan je gratis proefmonsters thuis gestuurd krijgen aanvragen. Dit maakt het nog leuker om je koffer in te pakken. Met gratis producten ben je een stuk voordeliger uit en bespaar je weer iets op je vakantie. Door op tijd dit soort aanbiedingen te vergelijken kan je nog voor de vakantie een paar gratis producten scoren. Je kan zo mooi deze gratis producten uitproberen tijdens je vakantie.