autoverzekeringen vergelijken vergelijkexpert

Hoe kan je het vergelijken van een autoverzekering makkelijker maken? 

Hoe kan je het vergelijken van een autoverzekering makkelijker maken? 

Een nieuwe autoverzekering afsluiten kan soms nog best ingewikkeld zijn. Je moet op verschillende zaken letten als je gaat beginnen met vergelijken. Daarbij is het belangrijk dat je goed oplet op wat je nu precies afsluit. Wij hebben een paar handige tips waarmee je het vergelijken van een autoverzekering makkelijker kan maken. Zo is jouw auto uitstekend verzekerd en hoef je nergens meer zorgen om te maken.

Check de leeftijd van je auto

Uit je omgeving krijg je vaak te horen dat je auto allrisk moet verzekeren. Als je auto gestolen wordt krijg je tenminste je geld terug of als je er schade mee rijdt. Maar hoe oud is je auto eigenlijk? Je krijgt vrijwel altijd de dagwaarde terug en deze weegt helaas vaak niet op tegen de dure premie die je betaalt. Check daarom de leeftijd van je auto. Als je auto ouder is dan 4 jaar is allrisk al niet meer voordeliger en kan je beter voor WA+ kiezen. Vanaf 8 jaar verzekeren de meeste auto eigenaren hun auto WA. Dit scheelt je een hoop premie om te betalen.

Vraag je schadevrije jaren eerst op

Vrijwel overal vragen ze je schadevrije jaren. Het kan flink wat geld schelen als je schadevrije jaren lager zijn. Maar weet je hoeveel schadevrije jaren je hebt? Dit kan je opvragen voor je begint met vergelijken. Het wordt zo gemakkelijker om een voordelige autoverzekering te vinden. Heb je altijd in een leaseauto gereden? Je bouwt dan geen schadevrije jaren op. Maar je kan wel een rapport opvragen met je claims. Als dit een paar jaar lang nul geweest is geven sommige autoverzekeringen alsnog een korting op je premie.

Maak gebruik van een autoverzekering vergelijkingssite

Natuurlijk heb je geen tijd om tientallen autoverzekeringen te vergelijken. Je maakt het jezelf een stuk gemakkelijker om gebruik te maken van een verzekeringsvergelijkingssite. Via de website kan je precies zien welke autoverzekering de meest voordeligste optie is. Je hoeft enkel wat gegevens in te vullen en het vergelijken begint vanzelf. Zo maak je het vergelijken al direct een stuk eenvoudiger.

Vergelijk direct de polisvoorwaarden

Bij een vergelijkingssite kan je meteen al aangeven welke polisvoorwaarden voor jouw belangrijk zijn. Je wilt misschien allrisk verzekerd zijn of geen eigen risico. Nog een optie is een claim beschermer. Stel dat je een claim doet, dan gaat niet direct je eigen risico onderuit. Dit zijn polisvoorwaarden om te vergelijken en die je meteen kan aanvinken via een vergelijkingssite. Je ziet zo meteen of jouw autoverzekering de voordeligste premie heeft en aan jouw voorwaarden voldoet. Er is een hoop mogelijk, maar vaak wel tegen een bepaalt prijskaartje.

Tweede auto? Sluit de autoverzekering bij dezelfde verzekeraar af

Ben je in het bezit van een tweede auto? Dan begin je meteen weer op nul. Vervelend want je raakt een flink deel van je korting kwijt. Tenzij je auto bij dezelfde verzekeraar afsluit en je contact met ze opneemt. Je hoeft zo niet te vergelijken wat je geld en tijd bespaart en je krijgt vaak een deel van je korting bij de tweede auto. Handig als je wilt besparen op je autoverzekering.