goede nachtrust

5 beste producten voor een goede nachtrust

5 beste producten voor een goede nachtrust
Een goede nachtrust is de hoeksteen van een gezond leven. Tegenwoordig kan je met behulp van heel veel apps en gadgets zorgen dat je nachtrust alleen maar nog beter wordt. Optimale slaap laat jou optimaal presteren. De vraag is dan natuurlijk alleen welke apps en gadgets je nodig hebt. Hoe kan je zorgen dat ook jij het beste uit je nachtrust van 8 uur haalt? De volgende items moet je in ieder geval hebben.

1 Het best mogelijke bed

Een goede nachtrust begint natuurlijk bij een goed bed. Je kunt nog zoveel apps en gadgets klaar hebben staan. Wanneer je bed te hard te zacht, te klein of te instabiel is, dan heeft het allemaal geen zin. Op BesteTester vind je bijvoorbeeld een overzicht van boxsprings. Het is al langere tijd bekend dat dit het type bed is waar je het best op slaapt. Daar maak je dus ook gebruik van wanneer je de kans krijgt.

2 Een kussen dat meebeweegt

Stilliggen in je slaap doet niemand. Dat betekent dat de kans groot is dat je gedurende de nacht in een houding komt te liggen die je rust niet bevordert. Dit zijn de momenten waarop je wakker schrikt. Dat kan je voorkomen. Daarvoor gebruik je een Motion Pillow. Dit is een kussen dat aanvoelt of je houding juist is of niet en met luchtdruk met je meebeweegt. Dit helpt overigens ook bij het terugdringen van snurken, dus ook je partner is blij.

3 Een slimme nachtlamp

Uit onderzoek is gebleken dat alle technologie van tegenwoordig het begin van je nachtrust negatief kan beïnvloeden. De indrukken van licht en schermen blijven behoorlijk lang hangen. Daardoor vallen we heel onrustig in slaap. Daar is een oplossing voor. Wanneer je je schermen uitzet, ruim voor je gaat slapen, zet je je slimme nachtlamp aan. Die helpt je om geleidelijk in slaap te komen op een rustgevende manier. Dit is ideaal om er zeker van te zijn dat je hersenactiviteit naar het juiste niveau daalt. Zo slaap je rustiger.

4 Zorgen voor jezelf

Ook is het belangrijk om goed te zorgen voor jezelf. Dat doe je onder andere door te zorgen voor een bepaalde mate van persoonlijke verzorging. Het gebruik van goede nachtcrème is in ieder geval essentieel hierin. Zo zorg je dat je huid tot rust komt. Wat weer ertoe leidt dat je zelf ook beter tot rust komt. Bovendien zie je er de volgende dag ook nog eens een flink stuk beter uit. Dat is ook belangrijk. Zo kan je ook meer uit je dag halen als mens.

5 Het volgen van je slaap

Het is tot slot ook slim om een slaaptracker op je smartphone te installeren. Daarmee kan je je nachtrust tot in detail volgen. Zo merk je ook of het goed gaat. Ook kan je snel zien of er verbeteringen nodig zijn. Wanneer dit het geval is, dan kan je bijvoorbeeld één van de voorgenoemde producten in je slaaproutine verwerken. Of je kijkt naar andere goede mogelijkheden.