Het is nu bijna niet meer voor te stellen dat mensen vroeger hun was deden in een tobbe met wasboard en zeep of aan de kant van de beek. Wassen was altijd een enorme klus, daarom waste mensen minder vaak dan tegenwoordig. Er was altijd een speciale wasdag, dan was je de hele middag aan het wassen. Dit was lichamelijk zwaar werk en mensen kregen dan ook veel klachten. Het wassen van je kleding was niet iets dat je even zomaar deed. Door de komst van de wasmachine is er veel veranderd. Je hoeft niet meer urenlang te staan zwoegen bij de tobbe. Je pakt je vuile was, gooit het in de wasmachine, je doet wasmiddel in het daarvoor bestemde vakje, kiest het juiste programma en wassen maar. Na een korte tijd is jou kleding weer brandschoon. Er zijn zoveel wasmachines op de markt, wat de keuze voor jou niet makkelijker maakt. Wil jij een goede wasmachine kopen? Kijk dan in de lijst met 5 beste wasmachines.

Lijst met 5 beste wasmachines


Whirlpool FSCR70410 – Wasmachine – NL/FR

Ben je opzoek naar een wasmachine met een klein laadvermogen? Kies dan voor de Whirlpool FSCR70410 – Wasmachine – NL/FR. Het vulgewicht van deze wasmachine gaat tot 7 kg, het toerental gaat tot 1400 tpm en het geluidsniveau zit op 76 dB totaal. Je krijgt bij aankoop van deze wasmachine 2 jaar fabrieksgarantie en 10 jaar garantie op de motor.

AEG L8FE8KG – 8000 serie – ÖKOMix – Wasmachine

De AEG L8FE8KG – 8000 serie – ÖKOMix – Wasmachine beschikt over een ProSteam stoom functie om kleding op te frissen en kreukvrij te maken. Het vulgewicht is 8kg, het toerental gaat tot 1600 tpm en het geluidsniveau is 77dB. Je krijgt bij aankoop twee jaar fabrieksgarantie. De ProSense functie beschikt over automatisch afgestemde wasprogramma’s met minimaal energieverbruik.

AEG L6FB86IW – 6000 serie – ProSense – Wasmachine

AEG L6FB86IW – 6000 serie – ProSense – Wasmachine is uniek en biedt ieder gezin veel gemak. Het is een grote wasmachine en je kunt 8kg laden, het toerental gaat tot 1600tpm, het geluidsniveau is 75 dB en je krijgt 2 jaar fabrieksgarantie en 10 jaar garantie op de motor. De ruime trommel van deze wasmachine is zeer ruim, met ruim 8kg aan plaats kun je in een keer een grote was draaien. Dankzij ProSense kun je genieten van automatisch afgestemde wasprogramma’s met minimaal energieverbruik en de ProTex trommel voorkomt snelle slijtage aan je kleding.

Beko WTV7740BSC1 – Wasmachine

Beko is een merk in opkomst en staat bekend om de kwaliteit wasmachines die zij maken. DeBeko WTV7740BSC1 – Wasmachine is te verkrijgen voor een goede prijs. Deze wasmachine heeft een stoomfunctie, zo komt jouw kleding er schoon en strijkvrij uit. Verder is deze wasmachine handig in de bediening, kun je kiezen uit diverse wasprogramma’s en wordt hij gezien als een van de betere keuzes.


Bosch WAJ28001NL – Serie 2 – Wasmachine

Met de Bosch WAJ28001NL – Serie 2 Wasmachine duurt het nooit lang voor je was klaar is. Het SpeedPerfect programma zorgt ervoor dat je was 66% sneller klaar is dan normaal. De ActiveWater technologie houdt hier rekening mee, daarna wordt na het wegen van de belading het water daarop aangepast. Dit voorkomt overbodig waterverbruik. Het is een fijne wasmachine voor een relatief lage prijs. Met het toerental van 1400 ben je verzekerd van bijna droge was, scheelt weer drogen natuurlijk. De koolborstelloze motor is stiller en zuiniger.

Wist je dat:

 1. Een wasmachine niet altijd even energiezuinig is

  Let goed op het energielabel. Een wasmachine kan je veel geld kosten. Een wasmachines kan veel energie verbruiken.

 2. Je bij sommige wasmachines alleen voor het merk betaald.

  De wasmachines van tegenwoordig zijn erg goed. Vroeger kocht men vaak een merk wat bekend stond om zijn kwaliteit. In deze tijd moet je daarmee opletten. Er zijn namelijk merken waarbij de kwaliteit zo erg achteruit is gegaan, je betaalt dus echt alleen voor het merk.

 3. Het kopen van een wasmachine niet zo eenvoudig is

  Het kopen van een wasmachine is niet zo eenvoudig als het lijkt. Elke wasmachine heeft zo zijn voor- en nadelen. Het is dus belangrijk dat je kijkt naar wat jij wilt.

 4. Er speciale trommels in de wasmachines van tegenwoordig zitten die snelle slijtage aan je kleding voorkomen

  Wassen is niet altijd goed voor je kleding, zeker niet als je veel wast. Het is natuurlijk altijd nog beter dan de ouderwetse manier van wassen, toch kan je kleding er snel door slijten. Veel wasmachines beschikken daarom over speciale trommels die snelle slijtage aan je kleding doen voorkomen.