5 x beste USB sticks

Ken je het nog van vroeger, “de floppy-disk of diskette’? Daarmee kon je bestanden vanaf je computer opslaan. Dit was voor het maken van een back-up of als je een bestand wou meenemen. Erg handig toen der tijd, maar het was wel een gedoe. Je moest ze formatteren en het was ook nog eens groot. Bovendien moest je uitkijken dat ze niet beschadigden.

Aan de tijd van de diskette en floppy is een einde gekomen dankzij de usb-stick. Je kunt hierop een kleine back-up maken van je bestanden of iets opzetten wat je ergens wilt uitprinten en dergelijke. Indien je grote bestanden wilt overzetten is het slim om een usb 3.0 stick te kopen. Met een usb 3.0 stick kun je tot wel 5 x sneller bestanden op je usb-stick plaatsen.

Weet jij al wat voor usb-stick je wilt? Nee, kijk dan in de lijst met 5 x beste usb-stick. Hier staan 5 usb-sticks in die zorgvuldig zijn uitgezocht. Je zult er vast wel een vinden die bij je wensen aansluit.

Lijst met 5 x beste usb-stick

SanDisk Ultra Flair 64GB USB 3.0 Flash Drive

SanDisk Ultra Flair 64GB USB 3.0 Flash Drive is een usb 3.0 stick. Het voordeel aan deze usb-stick is dat je er meer op kunt opslaan dan op een gewone usb-stick. Het gaat ook nog eens sneller, dus dat is wel mooi meegenomen. De opslagcapaciteit van deze usb-stick is 64 GB, wat ongeveer gelijk staat aan 1332 foto’s van 3 mb of 12 films van 5 GB. De aansluiting is USB 3.0 A. Je kunt hem beveiligen met een wachtwoord. Het is aan jezelf of je dit gebruikt of niet. De stootvaste behuizing zorgt ervoor dat hij tegen een stootje kan.

Kingston DataTraveler 100 G3 32GB – USB-Stick / Zwart

Kingston’s DataTraveler is een geweldige usb-stick met usb 3.0. Het voordeel hieraan is dat je van deze nieuwe technologie kunt profiteren en alles makkelijker kunt opslaan en overzetten. DT100G3 wordt geleverd in opslagcapaciteiten van 16GB–256GB. Het is een fijne usb-stick waar je veel mee kunt, hij is compact dus je kunt hem makkelijk meenemen.


Philips USB Flash Drive FM64FD70B 64GB – USB-Stick / Wit

Dit is een eenvoudig apparaat waarmee je diverse bestanden op kunt slaan. Met deze usb-stick heb je alles wat je nodig hebt. Hij is gebruiksvriendelijk en beschikt over een goede prijs/kwaliteit verhouding. De kleurrijke Snow-editie van de Philips USB Flash Drive zorgt ervoor dat het opslaan en delen van bestanden, foto’s en muziek gemakkelijk en leuk wordt. Hij levert de juiste prestaties die je nodig hebt en beschikt over een opslagcapaciteit van 64GB.


Sandisk Ultra Fit | 128 GB | USB 3.1 A – USB Stick


Sandisk Ultra Fit | 128 GB | USB 3.1 A – USB Stick is een geweldige usb-stick en heeft een opslagcapaciteit van 128 GB. Dit staat ongeveer gelijk aan 2264 foto’s (van 3 mb) en 24 films (van 5 GB). De aansluiting van deze usb-stick is USB 3.1 A. Hij is beveiligd met een wachtwoord, maar dit is optioneel, dus je kunt er ook voor kiezen om het niet te gebruiken. Het is een compacte usb-stick waar je veel mee kunt. Dat voor deze prijs in verhouding met de kwaliteit zul je dus niet snel een miskoop begaan.


USB stick | Dual USB | USB C | 256 GB | Goud | Allteq

Deze usb-stick van Allteq beschikt over een prachtig design, hier steel je echt de show mee als je hem opzak hebt. Het is een zeer robuuste usb-stick en heeft maar liefst twee aansluitingen. Door de USB A en USB C aansluiting op de stick kan u deze werkelijk overal op aansluiten. Computer, TV, tablet, laptop, smartphone het is allemaal mogelijk. De behuizing bestaat uit een minimum legering met twee transparante kappen om beiden poorten te beschermen, op deze manier blijven al je data goed beschermd.

Veelgestelde vragen:

Wat is een USB-stick precies?

USB staat voor Universal Serial Bus. Het is een opslagapparaat dat ervoor zorgt dat je makkelijk dingen op kunt slaan. Het is een flashgeheugen stick.

Waarvoor wordt een USB-stick vooral gebruikt?

Ook al wordt er veel in de cloud opgeslagen, men gebruikt een USB-stick vooral nog voor opslag van kleine bestanden of een back-up. Ook om bestanden te delen en mee te nemen is het handig. Het is ook makkelijk om dingen op te bewaren die je wilt installeren of als je een USB-stick wilt die je meeneemt voor onderweg. Als je even snel wat op wilt slaan van je laptop en aan een ander wilt geven.