wandelen met rugzak (1)

5 x beste saturatiemeter

Weet jij wat een saturatiemeter is? Het is een medisch instrument, wat ook wel pulsoximeter wordt genoemd, waarmee men de zuurstofsaturatie in het bloed kan bepalen. Je meet dus eigenlijk de hoeveelheid zuurstof in iemands bloed met een saturatiemeter. Je meet dit door een clipje op iemands vinger te plaatsen. Het voordeel na zo’n meting is dat je daarna iemand gerichte hulpverlening kunt bieden. Een saturatiemeter is een nuttig instrument wat veel voor sporters wordt gebruikt. Het is een hulpmiddel om de prestaties te verbeteren. Men raadt het gebruik van een saturatiemeter zelfs aan. Vooral als je de longcapaciteit wilt testen kan het handig zijn. Ben jij van plan om een saturatiemeter aan te schaffen? Bekijk dan de lijst met 5 x beste saturatiemeter.

Lijst met 5 x beste saturatiemeter

Saturatiemeter 

Deze saturatiemeter meet heel gemakkelijk het zuurstofgehalte in je bloed. Met deze saturatiemeter kun je ook heel eenvoudig je hartslag meten. Het meetbereik van de hartslagmeter op deze saturatiemeter is 30~250 bpm (1BPM interval). Er zit een duidelijke display op de saturatiemeter die de zuurstofverzadiging en hartslagfrequentie weer geeft. Op deze saturatiemeter zit een eenvoudige OneTouch bediening. Hij schakelt zich automatisch uit. En de afmetingen van deze saturatiemeter zijn: 90x62x40 mm.


Medisana PM 100 – Saturatiemeter

De saturatiemeter van Medisana is zeer luxueus in zijn uitvoering. Deze saturatiemeter beschikt over een draaibaar display, wat zorgt voor optimale leesbaarheid van de meetgegevens. De gegevens worden weergegeven in staaf en golf diagrammen, er zijn 6 verschillende weergave mogelijkheden. De saturatiemeter die meet zowel de hartslag frequentie als het zuurstofgehalte in het bloed. Het mooie aan het display is dat het een OLED-display is wat 360 graden meedraait, waardoor optimale leesbaarheid wordt gegarandeerd. Je kunt de helderheid van de display in 10 standen in stellen door gebruik te maken van de eenvoudige OneTouch bediening.

Contec CMS50D1 Saturatiemeter Professioneel Beste Getest

Dit is een professioneel geteste saturatiemeter inclusief draagkoord. Binnen enkele seconden kun je met deze saturatiemeter je hartslag en zuurstofgehalte meten. Het mooie aan deze saturatiemeter is dat hij geschikt is voor kinderen en volwassenen. Het beeldscherm van deze saturatiemeter kan roteren, daardoor kun je hem zowel horizontaal als verticaal aflezen. Je kunt de cijfers op het display vergroten. De signalen worden ook als grafiek getoond. De metingen die je met deze saturatiemeter doet zijn zeer nauwkeurig en stabiel. Hij wordt dan ook veel door artsen gebruikt.

TSC Saturatiemeter – Oximeter 

Deze saturatiemeter wordt geleverd met koord. Met deze saturatiemeter kun je iemands hartslag en zuurstofgehalte meten. Er zit een alarmfunctie op deze saturatiemeter, indien de metingen buiten de normale waardes zijn klinkt er een alarm. Indien dit gebeurt moet je ingrijpen. Dit is een saturatiemeter die zeer nauwkeurig is en alle metingen heel snel uitvoert. De oximeter gaat automatisch op stand-by als hij niet langer dan 8 seconden actief is. Dit bespaart batterij en verlengt de levensduur.

SENYO Saturatiemeter zuurstofmeter vinger 

De saturatiemeter van SENYO wordt geleverd met een handig opbergdoosje.Het infraroodlicht in deze saturatiemeter maakt dat je niet lang op je uitslag hoeft te wachten. Binnen een paar tellen krijg je een accurate Sp)2 te zien. Dit is het zuurstofgehalte dat door deze meter in je bloed wordt gemeten. Hij is gebruiksvriendelijk en is ook geschikt om je hartslag te meten. Het roteerbare scherm op deze saturatiemeter zorgt ervoor dat hij makkelijk is in bediening, dat je alles goed kunt zien, het scherm is in OLED. De bediening van deze saturatiemeter is eenvoudig en je ontvangt hem in een opberghoes en je krijgt er een draagkoord bij.

Veelgestelde vragen:

Wat is een saturatiemeter precies?

Dit is een klein apparaatje en het meet de zuurstofverzadiging in het bloed. Je kunt het op iemands vinger plaatsen, het is in de vorm van een klem. Dit klemmetje bestaat uit een licht, de kleur van het bloed wordt door dit licht gedetecteert, er zit ook een sensor op en die stuurt de informatie door. Indien er zuurstof vrijkomt wordt het bloed blauw. Hoe blauwer het bloed hoe groter de aanwezigheid van zuurstof. Saturatiemeters bevatten ook andere functies zoals: het meten van de hartslag en ademfrequentie. perfusie-index of hydratatieniveau. Deze laatste eigenschappen maken saturatiemeters bijna onmisbaar voor bergbeklimmers.

Wat is de zuurstofverzadiging die door een saturatiemeter wordt gemeten?

SpO2 staat voor zuurstofverzadiging en komt overeen met de hoeveelheid zuurstof die men in je bloed meet. De Wereldgezondheidsorganisatie zegt dat deze niveaus bij een gezond persoon tussen de 95% en 100% moeten liggen. Weet echter wel, dit is belangrijk om te weten als je sporter bent, dat de niveaus bij een veeleisende sport dalen.