5 x beste luchtreiniger

Het voordeel van een luchtreiniger is dat je stof en gas uit de lucht filtert. Op deze manier zorg je voor een schone lucht. Je kunt bijvoorbeeld rook- en kookgeuren weghalen. Het helpt ook tegen allergieeen en je kunt de lucht ook nog bevochtigen als er een systeem opzit die de lucht bevochtigd. Het is lastig om te bepalen welke luchtreiniger het beste is, daarom in dit artikel een lijst met 5 x beste luchtreiniger.

Lijst met 5 x beste luchtreiniger

Philips AC0820/10 – Luchtreiniger – Wit

Deze luchtreiniger van Philips is ideaal. Het is een klein maar effectief apparaat waarmee je jouw huis van schone lucht kunt voorzien. Hij neemt weinig ruimte in beslag en kan 99,5% van alle zwevende pollen, schilfers en stof verwijderen. Op deze manier zorg je voor een gezondere woon- en slaapomgeving. Er zit een HEPA filter in deze luchtreiniger van Philips, welke de kleinste rond dwarrelende deeltjes uit de lucht verwijdert zoals fijnstof, virussen en aerosolen. Indien iemand hoest of niest komen er druppeltjes vrij die virussen kunnen bevatten. Die worden dankzij deze filter onderschept.

Progenion UV luchtreiniger met ionisator neutraliseert virussen en bacteriën.

Deze luchtreiniger zorgt voor een schone lucht in huis. Het is een makkelijk te reinigen luchtreiniger, dankzij de filter. De hypoallergene werking van deze luchtreiniger is uniek. Het is een aantrekkelijk formaat en deze krachtpatser zorgt voor de productie van zuivere lucht. De stofdeeltjes worden opgeslagen, waarna ze gesteriliseerd worden, vrijgemaakt van bacteriën en micro-organismen. Dankzij deze luchtzuiverings-technieken creert de PR-135UV een hypoallergene lucht. Er zitten vier reinigingstechnieken in deze luchtreiniger dankzij de 4 elementen waarmee de omgevingslucht wordt gezuiverd. Een actief koolstoffilter zorgt ervoor dat de nare geurtjes worden geneutraliseerd. Deze luchtreiniger is geschikt voor kleine tot middelgrote ruimtes.

WINIX Luchtreiniger ZERO – Luchtreiniger

Deze luchtreiniger is effectief om de lucht mee te reinigen. Het is een krachtige luchtreiniger die geschikt is voor alle ruimtes tot 99 vierkante meter. Hij verwijderd maar liefst 99,97% van alle bacteriën en virussen. Dit gebeurt door middel van een 4-fase filtratie systeem, wat de ruimtes van stof, fijnstof, pollen etc ontdoet. Sigarettenrook en haren van huisdieren zijn ook weg met deze luchtreiniger. Er zit een automatische modus op waardoor je hem niet zelf hoeft te bedienen of controleren.

Livington Air Purifier, Hepa Filter, Actief Koolfilter, UV-filter, Ionisator

Deze luchtreiniger van Livington is dankzij het 6-delig filtersysteem ideaal om de lucht in korte tijd te reinigen. Deze luchtreiniger filtert allerlei allergenen, rook, geuren, pollen of verontreinigde stoffen uit uw huiskamer lucht. Er zitten twee voorfilters, een HEPA – en actief koolfilter in, welke schakelbaar zijn en de beste luchtkwaliteit garanderen. Hij is binnen enkele seconden gebruiksklaar, je hoeft hem maar in te schakelen en je geniet van schone lucht. Het is een mooi ontwerp en met de afstandsbediening kun je hem makkelijk bedienen.

Philips AC1214/10 – Luchtreiniger met HEPA- en koolstoffilter – Connected

Dit is een geweldige luchtreiniger van Philips waarmee je de lucht reinigt dankzij de koolstoffilter en HEPA filter. Met deze app kun je hem makkelijk besturen, zo kun je controleren of alle ruimtes waar hij staat en die hij moet filteren gereinigd zijn. Ontworpen met een meertraps actief filtratiesysteem dat tot 99,97% van de deeltjes wordt gefilterd.

Veelgestelde vragen:

Wat voor soorten filters heb je voor een luchtreiniger?

Je hebt een luchtreiniger met koolstoffilter. Met een koolstoffilter haal je rook- en kookgeuren uit de lucht. Daarnaast heb je ook nog een luchtreiniger met een HEPA filter. Een luchtreiniger met HEPA filter zorgt ervoor dat je pollen, stof en fijnstof uit de lucht haalt.

Wat is een luchtreiniger?

Dit is een elektrisch huishoudelijk apparaat. Een luchtreiniger heeft het doel om bepaalde schadelijke deeltjes uit de omgevingslucht te filteren. Dit zijn deeltjes die allergieën kunnen veroorzaken en benauwdheid mogelijk kunnen verergeren. Een luchtreiniger verbetert niet alleen de luchtkwaliteit, maar ook de atmosfeer van de ruimte, zoals je kantoor of slaapkamer. Op deze manier draagt een luchtreiniger bij aan je gezondheid.

Is een luchtbevochtiger hetzelfde als een luchtreiniger?

Er zijn veel mensen die denken da een luchtreiniger en luchtbevochtiger hetzelfde is, dit is onjuist. Beiden dragen bij aan de gezondheid van gebruikers, maar er zijn verschillen. Luchtbevochtigers die zijn er opgericht om de luchtvochtigheid in een ruimte optimaliseren. Een luchtreiniger die zorgt ervoor dat de lucht in je huis optimaal en schoon wordt. Zo ademen je schone lucht in. Beiden zijn er wel om de lucht vochtig te houden, maar het grote verschil met een luchtreiniger is dus dat de bacteriën uit de lucht worden gehaald. De lucht wordt verschoont en niet bevochtigd.