Routers kunnen erg fijn zijn. Ze zorgen ervoor dat je jouw internet versterkt en draadloos kunt ontvangen, zonder dat er allerlei kabels door je huis heen lopen. Het is erg makkelijk om een router te plaatsen, maar het is wel belangrijk dat je over de juiste router beschikt. Het is lastig om de juiste te vinden. Daarom kun je nu de lijst met 5 beste routers raadplegen.

Lijst met 5 beste routers


TP-Link Archer C50 – Router – 1200 Mbps


TP-Link Archer C50 – Router – 1200 Mbps is een dual-band Wifi router, binnen een paar minuten kun je met deze router een stabiel netwerk opzetten. Deze router kan je helpen om gecombineerde draadloze snelheden te halen tot wel 1200 Mbps. Dit is meer dan voldoende om te streamen, zeker als je HD content moet hebben, online wilt gamen zonder vertraging, dan is deze router echt perfect. Al je apparaten in huis kun je verdelen over de Wifi banden, zo worden de meest intensieve netwerktaken op de snellere 5 GHz wifi-band geplaatst, dat terwijl je de 2.4 GHz wifi-band gebruikt voor basistaken zoals browsen, het delen van bestanden of videobellen. Deze router is geschikt om te gebruiken in een : appartement, woning met één verdieping en huishoudens met een beperkt aantal verbonden apparaten

TP-LINK Archer C7 – Router – 1750 Mbps

TP-LINK Archer C7 – Router – 1750 Mbps is de perfecte dual-band router waarmee je in een paar minuten een stabiel netwerk opzet. Met de C7 kunnen gecombineerde draadloze snelheden tot 1750 Mbps worden behaald. Dit is voldoende voor het streamen van content zonder vertraging. Het is ook handig terwijl je de 2.4 GHz wifi-band gebruikt voor de basistaken zoals browsen, het delen van bestanden en videobellen. Deze router is ideaal voor woningen met meerdere devices en basis internetgebruik.

TP-LINK M7200 – Mifi router

TP-LINK M7200 – Mifi router is een mifi router waarmee je eenvoudig binnen een paar minuten een Wifi-hotspot opzet tot wel 10 apparaten tegelijkertijd. Deze router ondersteunt 4G LTE dit is fijn want daardoor kun je downloadsnelheden tot 150 Mbps mee behalen. Plaats simpelweg een 4G-simkaart in de mifi router en creëer je eigen betrouwbare 300 Mbps dual-band hotspot terwijl je onderweg bent. Dit signaal is vaak meer dan voldoende om (U)HD films of series naadloos mee te streamen, bestanden razendsnel te downloaden of te videochatten zonder onderbreking. Het compacte formaat in combinatie met de 2000 mAh batterij zorgt ervoor dat je hem als de ideale reisgenoot kunt beschouwen. Wil je deze router opladen? Dan hoef je hem enkel via een micro-USB kabel op een laptop of portable oplader aan te sluiten.


TP-Link Deco M5 – Multiroom WiFi systeem – Triple Pack


TP-Link Deco M5 – Multiroom WiFi systeem – Triple Pack
zorgt voor een complete Wifi-dekking door je hele huis, je kunt met het ouderlijk toezicht je kinderen veiligheid online garanderen. Het beschikt wel enkel over twee ethernetpoorten. Het is een multiroom wifi systeem bestaande uit drie losse stations. Het mooie hieraan is dat de drie stations allen met elkaar communiceren middels wifi mesh technologie, waardoor je hele woning wordt voorzien van één groot draadloos netwerk.

TP-LINK Deco M9 Plus – Multiroom wifi systeem – V2 – Triple Pack

TP-LINK Deco M9 Plus – Multiroom wifi systeem – V2 – Triple Pack biedt de ideale Wifi-dekking. Het is een unieke multiroom oplossing en je kinderen kunnen veilig online. Kijk echt eens naar deze router, het is een populaire router die zeker veel door families wordt gebruikt. De ingebouwde Bluetooth verbinding zorgt voor veel stabiliteit.

Veelgestelde vragen:

Wat is een router?

Een router is ideaal want dit zorgt ervoor dat je draadloos je internet kunt zenden in je huis. Je hebt zo geen kabels meer nodig, die normaliter door je huis lopen.

Hoe vind je de beste router?

Je moet eerst kijken naar wat voor verbinding je wilt. Daarna is het van belang dat je kijkt in welke ruimtes je internet wilt hebben. Je kunt natuurlijk ook om advies vragen aan een expert. Dit is wel belangrijk want je kunt niet altijd zomaar elke internet verbinding erop aansluiten. Het kastje dat door je provider wordt geleverd moet de router wel kunnen ondersteunen. Koop dus niet eerst zomaar iets voordat je bij de monteur hebt geïnformeerd. Je kunt ook aan je internet provider vragen wat meest geschikte router is voor in je huis.Op deze manier kun je kijken wat je nodig hebt en het hier op afstemmen.

Wat kun je met een router?

Met een router zorg je voor een ideale internet verbinding in je huis, zonder kabels te gebruiken.