5 x beste plantenbak

Je wilt je huis inrichten, maar komt erachter dat er veel dingen zijn waarmee je rekening moet houden. Zo moet je de juiste meubels, kleur en decoratie uitkiezen. Er is niets mooiers dan het aanbrengen van planten. Het geeft je interieur sfeer en het brengt zuurstof in de lucht. Maar om een plant te plaatsen is het noodzakelijk dat je een aantrekkelijke plantenbak aanschaft. Er zijn diverse soorten plantenbakken te koop, je ziet door de bomen het bos niet meer. Voor iedereen is er wel een plantenbak te vinden. Weet jij al welke je uitkiest? Bekijk de lijst met 5 beste plantenbakken.

Lijst met 5 beste plantenbakken

Home & Styling Bloempot houder metaal – Matzwart – Trend 2020

Dit is de trend van 2020 een bloempot houder, waarmee jouw plant hoog staat in een strakke plantenbak. Je kunt zo zelfs de kleinste planten hoog neerzetten, dit geeft jouw huiskamer net dat beetje sfeer extra. Door deze hoogte is hij ook geschikt om er kruiden in te planten. De verdere specificaties van deze plantenbak zijn:

– Metalen bloempot
– 21 x 21 x 50 cm
– Dikte poten 1,5 cm
– Geschikt voor binnen en buiten
– Hoogte circa 54 cm
– Maat planthouder 18 x 18 x 18 cm
– Gewicht ong 1,85 kg


Bloempot zwart marmer ShiShi home of beauty

ShiShi heeft een prachtige zwart marmeren plantenbak in haar assortiment. Deze pot is gaaf met een kaars erin, maar kan ook voor een mooie bos bloemen, kruiden of een mooie plant. ShiShi staat bekend om handgemaakte woonaccessoires die uit elke deel van de wereld afkomstig kunnen zijn. Geen enkel product is te evenaren of hetzelfde.

Elho Vivo Matt Finish Lang Wielen 90 – Bloempot – Living Black – Binnen & Buiten – L 39 x W 88 x H 41 cm

Deze plantenbak is zowel geschikt voor binnen als voor buiten. Het is een strak model en hij zal jouw tuin en huiskamer helemaal aankleden. Het mooie aan deze plantenbak is dat hij groot is en over wieltjes beschikt. Zo kun je hem heel makkelijk verplaatsen, handig als je eens een ander interieur wilt. Hij is gemaakt van kunststof en beschikt over een inhoud van 90 liter.


Bloempot – plantenbak- metaal hand bewerkt facet goud

Beekwilder LVT heeft prachtige hand bewerkte plantenbakken in het assortiment. Deze plantenbak is geschikt om binnen te plaatsen en geeft jouw huiskamer sfeer, flair en stijl. De diameter van de pot is 34 cm, met een hoogte van 25 cm. Het gouden facet brengt rust in jouw woonkamer, waardoor je kunt genieten van kleur en een strak interieur. Het is prettig om te weten dat je hier ook kunstplanten of bloemen in kunst zetten. Het is een mooie plantenbak waar je veel mee kunt.

Veelgestelde vragen:

Wat is een plantenbak?

Een plantenbak is een houder, daarin kun je heel gemakkelijk planten met een plastic plantenpot stoppen. Plantenbakken zijn in verschillende afmetingen te verkrijgen. Ook zijn ze van diverse materialen gemaakt. Hoe groter de plantenbak hoe meer planten je erin kunt stoppen. Ook is het afhankelijk van het type plant welke plantenbak je moet aanschaffen. De termen plantenbak en plantenpot lopen vaak door elkaar heen. In deze lijst met 5 x beste plantenbak behandelen wij verschillende plantenbakken. Het is heel simpel gezegd gewoon een bak waarin je diverse planten plaatst met pot.

Wat is een plantenbak met irrigatiesysteem?

Er bestaat een plantenbak die beschikt over een irrigatiesysteem. Zo’n irrigatiesysteem is erg handig, vooral als je een keer op vakantie gaat. Het mooie aan zo’n irrigatiesysteem is dat je planten voldoende water krijgen. Je planten kun je dus gerust in de plantenbak laten staan als je op vakantie gaat, zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze niet voldoende water krijgen. Het mooie aan zo’n irrigatiesysteem is dat er vaak druppelsgewijs via kleine gaatjes water aan de plant wordt toegevoegd. Je hoeft dus alleen maar op het moment dat je weg gaat dit systeem aan je kraan of regenton aan te sluiten. Het systeem doet verder de rest van het werk. Het mooie aan een plantenbak met irrigatiesysteem is dat je planten op tijd de juiste hoeveelheid water krijgen. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat je planten dood gaan, voordat je weg gaat.

Waar aan te denken als je een bepaalde plant in een plantenbak wilt plaatsen?

Houdt als eerste rekening met de hoogte van de plant. Daarnaast moet je rekening houden met de soort bladeren die de plant heeft. Denk eraan dat een plant niet goed groeit in een te grote plantenbak. Let ook op of de plantenbak het gewicht van de planten aankan.