5 x beste leidingzoekers

Heb jij wel eens te maken gehad met een gat in de muur waarvan jij je afvroeg: Hoe is het mogelijk dat vakmensen niet door een waterleiding of kabel heen boren? Wellicht denk je dat jij dit niet zou kunnen, maar niets is minder waar, want deze vakmensen gebruiken gewoon leidingszoekers. Jij kan ook gewoon een leidingzoeker gebruiken.

Alle vakmensen maken gebruik van een leidingzoeker voordat ze een gat gaan boren. Het worden ook wel detectieapparaten of wanscanners genoemd. Het zijn zeer nauwkeurige apparaten waarmee je altijd in alle veiligheid een gat kunt voren. Leidingszoekers zijn onmisbaar en zorgen voor veiligheid. Heb jij een leidingzoeker nodig? Kijk dan in de lijst met 5 x beste leidingzoeker en vindt de leidingzoeker die bij jouw wensen aansluit.

Lijst met 5 x beste leidingzoeker

Bosch Truvo Leidingzoeker 

Deze leidingzoeker van Bosch is geschikt om spanningvoerende leidingen en metalen te zoeken. Met deze leidingzoeker behaal je snel en eenvoudig goede resultaten en scan je alle muren en plafonds binnen no-time. De driekleurige LED en waarschuwingssignalen geven plaatsen aan waar je wel- en niet mag boren. Met het bedieningsconcept van eenknop kun je de leidingzoeker makkelijk hanteren. Het voordeel van deze leidingzoeker is dat je heel snel en eenvoudig alles veilig en betrouwbaar kunt detecteren en er zit een akoestisch waarschuwingssignaal op.

LifeGoods Digitale Leidingzoeker

Deze leidingzoeker is een elektrische muurscanner en spoort heel snel elektriciteit bedrading op. Deze leidingzoeker die detecteert heel eenvoudig hout, metaal en kabels, hij kalibreert automatisch. Wanneer je hem opstart krijg je een verlicht digitaal LCD-scherm te zien. Zo kun je ook in het donker met deze leidingzoeker naar leidingen zoeken. De batterij zul je wel om de zoveel tijd moeten vervangen.

STANLEY Materiaal Detector 300 – FatMax

Deze leidingzoeker detecteert houten en metalen wandstijlen en wisselstroomdraden, welke onder spanning staan op 38mm. Het mooie aan deze leidingzoeker is dat deze over een scanmodus beschikt, zo kan deze leidingzoeker heel nauwkeurig ferro-metaal detecteren. Dit gaat tot een diepte van 75mm nauwkeurig.

Deze leidingzoeker beschikt over een LCD-display met middendetector. Het mooie aan deze leidingzoeker is dat hij auditieve en visuele waarschuwingen heeft. Deze leidingzoeker is echt onmisbaar als men plafondverlichting, scheidingswanden of keuken plaatst. Ook bij het ophangen van planken, bevestigen van kasten en dergelijke is deze leidingzoeker onmisbaar.


BOSCH PROFESSIONAL Leidingzoeker GMS120 – Professional – Detector

Bosch heeft een professionele leidingzoeker in haar assortiment. Deze leidingzoeker is nog betrouwbaarder doordat je door middel van de driekleurigge LED-lichtring op een betrouwbare manier objecten kunt detecteren. Door de verlichting in het display is er een betere zichtbaarheid.

Met deze leidingzoeker spoor je met gemak allerlei leidingen op tot een diepte van 12mm. Je kunt waterleidingen, elektriciteitsleidingen en dergelijke opsporen met deze leidingzoeker.

Skandia Balk- en Leidingzoeker LCD

Met deze leidingzoeker van Skandia spoor je met gemak alle leidingen op. Deze leidingzoeker beschikt over een LCD-display en een akoestisch signaal. Hij kalibreert automatisch en werkt met een 9 Volt batterij. Het is een prettige leidingzoeker, welke je kunt verkrijgen voor een mooie prijs.

Veelgestelde vragen:

Wat is een leidingzoeker?

Dit zijn complexe meet- en detectiesystemen. Leidingzoekers werken met behulp van ultrasone technologie, wat een signaal uitzendt door een muur, plaffond, vloer of hij detecteert objecten aan de andere kant.

Dit systeem gebruikt men om metalen en houten vlaken, spijkers, buizen of kabels met stroom te detecteren. Deze detectoren verschenen ongeveer 40 jaar geleden in de Verenigde Staten. De capaciteiten van leidingzoekers zijn uitgebreid. Je vindt er die zowel elektronisch als met een radar werken.

Waar uit bestaat een leidingzoeker?

In principe zijn leidingzoekers zeer geavanceerde meetsystemen, toch zijn ze eenvoudig van samenstelling. Ze hebben een LCD-display met achtergrondverlichting, kunststof behuizing met anti-slip rubberen beschermingssysteem en sensoren aan de boven- of middenzijde. Deze sensoren zijn allen verschillend en afhankelijk van het soort materiaal dat het apparaat kan detecteren. Je kunt in een leidingzoeker sensoren vinden voor:
Elektrische kabels (ongeacht of ze al dan niet stroom geleiden).
Driefasige stroomkabels (bijv. in elektrische keukens).
Laagspanningskabels (bel- en telefoonkabels).
Buizen, staven en balken van alle soorten, zowel ferro- als non-ferrometalen (staal, aluminium of koper).
Versterkt staal.
Houten balken.
Holle ruimtes.
Kunststof waterleidingsbuizen en pijpen.

Welke beperkingen hebben leidingzoekers?


Het is belangrijk dat je weet dat leidingzoekers bij gebruik op metalen oppervlakken en natte ruimte niet-bestaande objecten kunnen weergeven. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonnenvloer die nog niet is uitgedroogd. Leidingzoekers hebben ook de neigeing om fout-positieven aan te geven, indien deze gebruikt worden op een muur met veel gaten.