5 x beste irrigatiesysteem

Ga jij vaak op reis? Of vergeet jij om je planten water te geven? Dan heb jij een systeem nodig die ervoor zorgt dat jij je planten niet laat verpieteren. Het mooie aan een irrigatiesysteem is dat het je planten gezond houdt en besproeid, het is namelijk ontworpen om zijn functies automatisch uit te voeren. Je planten krijgen dus door middel van een druppelsysteem altijd voldoende water. Het is de beste en goedkoopste oplossing om jouw planten en bomen gezond te houden. Het is daarnaast ook nog een goed voor het milieu omdat het de minste hoeveelheid water gebruikt. Heb jij al een irrigatiesysteem? Nee, check dan de lijst met 5 x beste irrigatiesysteem en kies er een uit die bij je past.

Lijst met 5 x beste irrigatieysteem


AQUAKING 20 POTS IRRIGATIESYSTEEM INCLUSIEF POMP

Dit irrigatiesysteem van Aquaking is ideaal als je jouw planten van voldoende water wilt voorzien. Deze complete set is het perfecte irrigatiesysteem als je jouw potten in de kweekkas wilt bewateren. Het irrigatiesysteem zorgt ervoor dat je jouw planten op een professionele wijze van water wilt voorzien. Je planten komen niets te kort en zullen optimaal presteren. Je hoeft geen water mee met de hand te geven. Het is voor 1m2 en bevat een dompelpomp, druppelaars, druppelslang en koppelingen.

RX Goods® Bewateringssysteem Druppelslang met 10 Waterdruppelaar Punten 

Dit systeem is perfect voor de juiste bewatering van je tuin. Het mooie aan dit bewateringsysteem is dat je alleen maar pinnen in de grond hoeft te doen, ze kunnen ook in de plantenbak. Je draait de waterkraan open en de druppelaar treedt in werking. Ze druppelen rustig water in de grond, zo kunnen de wortels van de planten in alle rust water op nemen, zo voorkom je uitdroging van de planten. Er zitten 10 pinnen bij, zo kun je 10 planten water geven. Een grotere plant heeft meer pinnen nodig, net zoals een boom. Zorg er daarbij voor dat je genoeg pinnen erbij zet.

Kinzo Garden druppelslang – 15 m – professionele bewatering – waterbesparend

Met dit irrigatiesysteem bespaar je water. Je kunt genieten van 15m professionele bewatering, waarmee je jouw planten van voldoende water voorziet. Er zitten twee koppelstukken bij en je kunt rekenen op een waterbesparing van wel 50%, dat is het mooie aan deze slang. Hij is uv-bestendig en wintervast. Je kunt genieten van een professioneel irrigatiesysteem. De maximum druk van dit systeem is ongeveer 4 bar, hij presteert ook onder lage druk. Het is prettig om op deze manier met deze slang te werken en ervoor te zorgen dat je planten genoeg water krijgen.

Silverline 71-delige tuin irrigatie set

Dit irrigatiesysteem van Silverline is ideaal en erg groot. Je kunt er bijna je hele tuin mee bewateren, mits het een gemiddelde Nederlandse tuin is. In dit irrigatiesysteem vindt je een BSP kraan aansluiting, 23 m vinyl pijp, 10 eind druppelaars, 10 in-lijn druppelaars, strooming regelaar, filter sluitringen, 2 x rechte koppelstukken, 15 x T-koppelstukken, 5 x eindklemmen, 15 steunklemmen en 10 buisklemmen. Het is een volledige set waarmee je jouw planten goed kunt bewateren.

Watergeefsysteem met 10 druppelaars

TA heeft nu een irrigatiesysteem met 10 druppelaars, waarmee je jouw planten goed kunt bewateren. Je kunt met behulp van de meegeleverde aansluit stukken alles aansluiten op een waterton of reservoir, dit met een inhoud van 5 tot 5000 liter. Het is mooi om op deze manier je planten water te kunnen geven. Het bespaart veel geld, water en het is goed voor het milieu.

Veelgestelde vragen:

Hoeveel water gebruikt een irrigatiesysteem?

De mate van het waterverbruik is afhankelijk van het soort planten en het weer. Het staat wel vast dat het een besparing van 40% oplevert ten opzichte van het handmatig sproeien met een gieter of een tuinslang. Bij warm- en droog weer, voor een terrein van ongeveer 20m met vier leidingen en zelfcompenserende druppelaars, om de 30 cm geplaatst, en een waterverbruik van 4 uur, en met een besproeiing van 20 tot 30 minuten per dag kun je ongeveer op een verbruik van 400 liter per dag rekenen. Dit wordt ongeveer omgerekend geteld op 4 liter per vierkante meter per dag.

Welke slangen zijn het beste voor een druppelsgewijs irrigatiesysteem?

Een goede slang is belangrijk voor een druppelsgewijs irrigatiesysteem. Bijna al de slangen die ervoor worden gebruikt worden vervaardigd met behulp van zwart- of bruin polyethyleen met een lage dichtheid, wat voor flexibliteit zorgt, maar zorg er wel voor dat je op de sterkte van de slang let. De kleur is belangrijk, dit voorkomt algenvorming van aan de binnenkant.