Waar moet je op letten bij de aanschaf van vloerverwarming?

Vloerverwarming begint steeds populairder te worden. Vooral ’s winters worden er veel verwarmingen in de vloer aangelegd. Maar het is niet allemaal even simpel. Je moet bij het aanschaffen goed letten op de specificaties die bij jouw huis passen. Om je alvast voor te bereiden op je aankoop, geven wij je vier tips om op te letten wanneer je vloerverwarming aanschaft. 

Isolatie van de vloer

Voordat je vloerverwarming in Dordrecht aanlegt, is het handig om goed uit te zoeken welke vloerafwerking je wilt hebben. De vloer moet niet een te groot isolerend vermogen hebben. Zo voorkom je dat de warmte de kamer niet bereikt en dus onnodig energie verbruikt. Vloerafwerkingen die voldoende isoleren zijn onder andere tegels of vloeren van steen. Ben jij van plan vloerverwarming aan te leggen, maar wil je graag hulp van experts? Neem dan een kijkje op Nieuwbouw-Nederland.

Vloerverwarming infrezen

Als je al een dekvloer hebt liggen in de gekozen ruimte voor de verwarming, dan kan het infrezen van de verwarmingsbuizen goed van pas komen. Het kan je namelijk veel geld besparen. Bij het infrezen van vloerverwarming worden sleuven in de dekvloer gefreesd en hierin worden verwarmingsbuizen gelegd. Een groot voordeel van infrezen is dat je de bestaande dekvloer kan gebruiken en hij niet opnieuw hoeft worden aangelegd of verhoogd moet worden door een nieuwe deklaag. Dat scheelt weer een hoop geklus, want wanneer de vloer wél moet worden verhoogd moet je de deuren korter maken en de drempels vervangen.

Soort vloerverwarming

Er zijn veel verschillende soorten vloerverwarming. Je hebt bijvoorbeeld elektrische vloerverwarming, maar ook vloerverwarming met een nat- of droogsysteem. Je hebt ook elektrische vloerverwarming. Elektrische systemen worden vaak gekozen voor ruimtes die minder regelmatig verwarmd moeten worden, zoals een berging of garage. Vloerverwarmingen met een nat systeem worden het meest gebruikt. De buizen worden hierbij meteen in de dekvloer geplaatst. Bij vloerverwarming met een droog systeem worden de buizen in isolatieplaten gelegd. Die platen zorgen voor het geleiden van warmte.

De kosten

Het aanschaffen van vloerverwarming is qua kosten altijd verschillend. Het is compleet afhankelijk van wat voor je woning je in woont, welke vloer je er in wilt hebben en welke soort vloerverwarming je wilt aanleggen. Zo is bijvoorbeeld  vloerverwarming met een droog systeem rond de 20 procent hoger in de prijs dan een nat systeem. Het is dus erg belangrijk dat je goed bekijkt wat het beste bij jou past en dat je rekening houdt met de kosten.