5 x beste klauwhamer

Een klauwhamer is een onmisbare tool in iedere gereedschapskist. Meestal wordt een klauwhamer gebruikt door een timmerman. Een klauwhamer bestaat al eeuwen. Het mooie is zelfs dat het ontwerp van een klauwhamer gedurende die tijd nauwelijks is veranderd. Het is bij uitstek het ideale gereedschap om mee te werken. Door de speciaal gebogen kop is de extractie van spijkers vergemakkelijkt. Men ziet een klauwhamer veelal ook veel op metaal- en aluminiumwerkplaatsen. Een klauwhamer beschikt meestal over een houten, vezel- of kunststof handgreep.

Ben jij opzoek naar een klauwhamer? Wil jij er een die perfect bij jouw wensen aansluit? Bekijk dan de lijst met 5 x beste klauwhamer. Deze zijn allen zeer nauwkeurig geselecteerd.

Lijst met 5 x beste klauwhamer

Hofftech Hamer Klauwhamer Fiber 450 Gram

Hofftech heeft een zeer kwalitatieve klauwhamer op de markt gebracht. Deze klauwhamer weegt 450 gram en heeft een getemperde stalen kop. Deze kop zorgt voor stevigheid, duurzaamheid en veiligheid. De klauwhamer is voorzien van een ergonomische gevormde handgreep. Dit zorgt voor meer veiligheid tijdens het werken. De greep van deze klauwhamer is ook nog een comfortabel. Het is een klauwhamer die zeer lang mee gaat en wordt aangeboden voor een goede prijs. Conform de kwaliteit komt dit dus zeer goed overeen.

STANLEY 1-51-488 Blue Strike Klauwhamer – 450gr – getemperde en gesmede kop

Deze klauwhamer van Stanley kun je gebruiken voor grote- en kleine spijkers. Het mooie aan deze klauwhamer is de getemperde en gesmede kop. Het mooie aan deze klauwhamer is dat hij geschikt is voor diverse timmerklussen. Hij is licht van gewicht en daardoor handig in gebruik. De kop van deze klauwhamer is extra stevig- en duurzaam. Hij beschikt over een buisvormige ovalen steel en dit is in combinatie met het lichte gewicht extra prettig om mee te werken. De afmetingen van deze klauwhamer zijn 32,5 c, x 2,5 c,. Hij is gemaakt van staal en kunststof en daardoor zeer geschikt voor iedere klus die je moet verrichten.

STANLEY Klauwhamer Steelmaster – 450gr

Deze klauwhamer de STANLEY steelmaster weegt ongeveer 450 gram. Verder is deze klauwhamer zeer stevig, licht en heeft hij een goede grip. Hij is geschikt voor diverse timmerklussen. Doordat hij licht van gewicht is kun je hem gebruiken om zowel kleine als grote spijkers uit het hout of ander materiaal te halen. De stalen kop van deze klauwhamer is getemperd, wat zorgt voor stevigheid, duurzaamheid en veiligheid. De handgreep is ergonomische en extra comfortabel. De verbinding tussen de kop en handgreep van deze klauwhamer weerstaat een slag van 5 ton.

Estwing klauwhamer met buffelleer 16 0z

Deze klauwhamer van Estwing is wel heel speciaal. Hij weegt zo’n 450 gram en de steel is van leder. Deze klauwhamer is een stuk gereedschap waar je lang plezier van zult gaan hebben. Je kunt op deze klauwhamer veel kracht zetten. Ideaal dus als je een klauwhamer wilt aanschaffen die veel aan moet kunnen omdat je hem veel gebruikt. Deze klauwhamer is uit een stuk gesmeed en het handvat is met leer bekleed. Hij is gemaakt van kwaliteitsstaal en het is bijna onmogelijk om hem stuk te maken. Je kunt met deze klauwhamer elke klus klaren. Of het nu om een spijker of iets anders gaat, van wat voor formaat dan ook, met deze klauwhamer kun je alles.

Klauwhamer / hamer stalen steel 800 gram

Met deze klauwhamer haal je met gemak spijkers uit een plank of de muur. Het mooie aan deze klauwhamer is dat hij vrij zwaar van gewicht is. Dit maakt hem extra stevig. Hij weegt zo’n 800 gram. Het is een stalen klauwhamer met een rubberen handvat. Je zult merken dat hij fijn in de hand ligt en dat je met deze klauwhamer heel gemakkelijk elke klus die je wilt kunt klaren.

Veelgestelde vragen:

Waar wordt een klauwhamer meestal voor gebruikt?

Een klauwhamer vind je doorgaans op werkplaatsen van timmerlieden. Zij gebruiken de klauwhamer om spijkers uit het hout te halen met behulp van de gebogen kop.

Welke soorten klauwhamers zijn er?


Je vindt een klauwhamers in diverse soorten, vormen en ontwerpen. Over het algemeen kun je ze in twee groepen verdelen. Klauwhamers die uit een stuk bestaan en klauwhamers die uit twee stukken bestaan. De eerste die uit een stuk bestaat wordt ook meestal uit een stuk gesmeed. Dit wil aangeven dat de kop en het handvat meestal uit een stuk bestaan van het zelfde metaal. Meestal hebben ze rubberen handvaten, deze verminderen de trillingen. Een klauwhamer die uit twee stukken bestaat vind je het meest. De kop is meestal van metaal en het handvat is van hout of een metaallegering. De kop en het handvat van deze soort klauwhamer passen bij elkaar en worden vastgezet met schroeven.