5 x beste bankschroef

Het mooie aan een bankschroef is dat je jouw werkbank er mooi mee uit kunt breiden. Je kunt je werkstukken vastklemmen zodat je werkstuk niet verschuift tijdens het klussen. Het is belangrijk dat je dan goed let op de spanwijdte van de klembekken, zo weet je zeker dat je werkobject past. Je kunt een bankschroef heel eenvoudig monteren op je werkbank.

Heb jij al een bankschroef gevonden? In de lijst met 5 x beste bankschroef vind je er vast wel een.

Lijst 5 x beste bankschroef

Benson bankschroef 125 mm

Deze bankschroef zorgt ervoor dat klussen eenvoudiger en veiliger wordt. Het is een robuuste bankschroef van het merk Benson, dat staat voor kwaliteit. Deze bankschroef is gemaakt van gietijzer wat zorgt voor een stevig en stabiel geheel. Met een klembreedte van 125 mm en een instelbare spanwijdte van 0 tot 135 mm is de bankschroef geschikt voor kleine en grote werkstukken. Je moet goed opletten want deze bankschroef wordt met twee schroeven of bouten aan de werkbank bevestigd, maar deze worden niet meegeleverd. Dit komt door dat het juiste bevestigingsmateriaal volledig afhankelijk is van de ondergrond waarop de bankschroef bevestigd dient te worden. Het is een stevige bankschroef met een aambeeld. Ook zit er een vast en een beweegbaar deel bij. De beweegbare bek kun je draaien met de wringstaaf, wat gemakkelijk is om los- en vast te draaien. Beiden kanten zijn daarbij ook nog eens voorzien van een reliëf voor een goede grip op het werkstuk. Ook heeft de bankschroef een klein aambeeld voor lichte hamerwerkzaamheden.

STANLEY Bankschroef – 1-83-069

STANLEY Bankschroef – 1-83-069 is gegoten in aluminium. Het kniegewricht is 360 graden draaibaar en je kunt hem vergrendelen. Je kunt kiezen uit veelvoudige posities en de beschermkappen kun je verwijderen. De basis kan worden bevestigd op de werkbank en zorgt voor die extra stabiliteit die je nodig hebt. Afmetingen van de bankschroef zijn 8,4 x 20 x 21,5 cm. Het gewicht van de bankschroef is 3 kg. Het is een veelzijdige bankschroef die veel wordt gekocht. Je kunt er veel mee en zult verstelt staan van de mogelijkheden.

MANNESMANN draaibare bankschroef (713-50)

MANNESMANN draaibare bankschroef (713-50) is draaibaar en je kunt hem op elke tafel klemmen. Het is een stabiele uitvoering waar je veel mee kunt en de breedte van de bekken is 50mm. De spanbreedte is 55 mm. Je krijgt op deze bankschroef 2 jaar fabrieksgarantie. Je kunt met deze bankschroef gelijk aan de slag en zult geen spijt hebben van je aankoop. De prijs/kwaliteit verhouding is uitmuntend en je kunt er heel veel mee. Kies ook voor deze bankschroef en zorg ervoor dat je werkstukken niet mee wegglijden.

Tectake
Bankschroef aambeeld voor werkbank 150 mm draaibaar 401125

Dit is het perfecte werktuig voor jouw werkbank. Deze parallelle bankschroef met aambeeld zal jou vast-en-zeker goed van pas komen. De klembekken zijn vervangbaar. Dat is het mooie aan deze bankschroef. De bankschroef beschikt ook over een handig snufje want hij kan door de geïntegreerde draaischijf 360° gedraaid worden. Hij is van massief gietijzer en is ideaal voor montage op een werkbank. De totale afmetingen van de bankschroef zijn: (l x b x h) 33 x 15 x 17 cm. Daarbij is de spanwijdte: 0-165 mm.
De klembekken beschikken over de volgende maten: (l x b) 15 x 2 cm.
Het gewicht van de bankschroef is: ca. 12,3 kg.

Heavy Duty Bankschroef Aambeeld – Werkbank Tafel Schroefbank Tafelbankschroef – 100MM

Heavy Duty Bankschroef Aambeeld – Werkbank Tafel Schroefbank Tafelbankschroef – 100MM is gemaakt van stevig gietijzer en perfect voor in de werkplaats. Je kunt deze heel makkelijk toepassen op allerlei projecten en gelijk vastzetten aan je werkbank. Hij is van goede kwaliteit en beschikt over de volgende eigenschappen: hij heeft een aambeeld waarop je voorwerpen kunt bewerken, hij is duurzaam en sterk, hij heeft een breedte van 100mm. De draaihendel is erg handig, daarmee kun je hem heel erg goed verplaatsen of iets klem zetten.

Veelgestelde vragen:

Waar dient een bankschroef voor?

Een bankschroef gebruik je om bepaalde dingen die je wilt gaan bewerken vast te zetten aan je werkbank. Je kunt bijvoorbeeld denken aan: een plank die je wilt zagen, als je die neerlegt op de werkbank en je gaat zagen dan glijdt deze weg. Dit kan erg gevaarlijk zijn.

Zorgt een bankschroef voor extra veiligheid?

Ja, want op deze manier voorkom je dat er iets weg glijdt als je aan het zagen bent. Het is belangrijk om iets goed vast te leggen als je aan het maken bent.