5 beste HDMI splitters

Weet jij wat een HDMI splitter is? Veel mensen weten het antwoord op deze vraag vaak niet. Een HDMI splitter is een gespecialiseerde tool die wordt om het HDMI-signaal in veel apparaten te scheiden of te splitsen. Sluit je een splitter aan op een apparaat, dan heeft de kabel een uiteinde dat naar de uitgang van het apparaat gaat en een ander uiteinde met twee of meer HDMI-uitgangen. Deze zijn dan gesplitst van de enkele verbindingslijn. Op deze manier kun je de splitters via een HDMI-kabel aansluiten op het uitvoerapparaat, zo worden ze met een externe voedingsbron gebruik om het signaal te splitsen, dit gebeurt over meerdere weergave-apparaten zoals hd-tv’s of een monitor. Een HDMI splitter is dus erg handig en geeft jouw veel gebruikers gemak. Maar wat is nu de beste HDMI splitter? In dit artikel vind je een lijst met de 5 beste HDMI splitters.

Lijst met 5 beste HDMI splitters

Tecknet tweerichtings HDMI Splitter

Tecknet heeft een tweerichtings HDMI Splitter op de markt gebracht. DEze beschikt over een  switch 1-in-2-Out / 2-in-1-Out en ondersteunt 4K 3D 1080P HD en Plug & Play. Deze splitter wordt geleverd in een stevige constructie van aluminium legering. Deze splitter verbindt een HDMI-enkele bron om te schakelen tussen twee weergave apparaten. Meerdere apparaten kunnen dus niet worden weergegeven. Deze splitter beschikt over een hoge resolutie en is snel.


Sonnon HDMI Splitter

De Sonnon HDMI Splitter heeft een HDMI Switch . Deze HDMI-splitter is uitgevoerd in het metallic en heeft 3 ingangen. Met deze HDMI splitter kun je 3 apparaten aansluiten met een HDMI aansluiting. Dit kan op een televisie of computer die over maar een HDMI poort beschikt. Op deze manier kunt je meer aansluiten en switchen tussen deze kanalen. Let op: het is niet mogelijk om meerdere beeldschermen aan te sluiten. Verder is deze splitter heel erg snel en gemakkelijk in gebruik.


HDMI Splitter


Deze HDMI splitter is merkloos, maar daarom niet minder van kwaliteit. Met deze HDMI splitter kun je 2 schermen op 1 apparaat aansluiten en hij beschikt over een HDMI Poort verdelen.

Ny & Nom
Professional HDMI-Splitter 2 poorts 4K

Ny en Nom heeft een professionele HDMI splitter op de markt gebracht. Deze splitter is 2 poort en 4 K. Je HDMI signaal wordt gedupliceerd naar twee televisies of projectors. Ideaal als je wilt gamen of presentaties in een andere ruimte geeft. Verder heeft deze splitter de volgende eigenschappen:

 • Zeer hoge resoluties tot 4k.
 • Geen kwaliteitsverlies
 • Je ontvangt een gratis HDMI kabel van 1 meter.
 • Heeft een LED indicator.
 • Deze splitter is eenvoudig aan te sluiten en meteen te gebruiken.
 • De instructies zijn bijgeleverd.
 • Deze splitter heeft een mooi geborsteld en metalen oppervlak.

Medicca professionele HDMI-splitter 

Medicca heeft een professionele HDMI splitter op de markt gebracht. Dankzij deze splitter kun je op twee schermen tegelijk kijken. Verder heeft deze splitter een resolutie van 1080P en is hij gemaakt van PVC. Het is een splitter die over een grote beeldkwaliteit beschikt en jou voorziet van de kwaliteit die je wenst voor een mooie prijs. Wil je deze HDMI adapter gebruiken? Dan kun je deze in je videoconsole, DVD, satelliet ontvanger of tv decoder gebruiken. Op deze manier beleef je de actie dubbel. Deze is ook zeer geschikt voor je laptop om een belangrijke bedrijfspresentatie op twee schermen tegelijk te ontvangen. Deze HDMI splitter is professioneel en voorziet jou van de kwaliteit die je gewend bent van dit merk.

Wist je dat:

 1. Wanneer je een splitter aansluit op meerdere apparaten de kabel naar het uiteinde van het apparaat gaat

  In dit geval gaat het andere uiteinde met twee of meer HDMI-uitgangen verder en zijn deze dus gesplitst van de enkele verbindingslijn. Je kunt de plitters hiermee via een HDMI-kavel aansluiten op het uitvoerapparaat, zo worden ze gebruikt met een externe voedingsbron om het signaal te splitsen over meerdere weergave-apparaten. Denk daarbij aan hd-tv’s of een monitor.

 2. Kabels worden geconfigureerd

  Kabels worden geconfigureerd om een lijn makkelijker over vier of meer schermen te splitsen. Dit gebeurt dan zonder onderbrekingen of trage reacties.

 3. Dat HDMI van één bron verschillende signalen kan verzenden

  Dat signaal kan HDMI dan naar meerdere schermen of tv’s distribueren.

 4. Je beter een kabel van hogere kwaliteit kunt gebruiken wanneer je een splitter gebruikt.

  Dit wordt door specialisten sterk aanbevolen omdat het aansluiten van je apparaten via meerdere poorten extra weerstand geeft. Een HDMI-splitter moet in geval dus de eenvoudigste van de drie zijn.