6 Oplossingen als Chromecast geen beeld, geluid of verbinding heeft

Krijg je geen verbinding met de Chromecast vanaf je telefoon, tablet of laptop? Werkt je Chromecast niet? Heb je geen beeld, geluid of verbinding? Dit zijn allen heel herkenbare problemen die je makkelijk kunt oplossen. In dit artikel vind je 6 oplossingen om deze problemen op te lossen.

1.Reset de Chromecast

Het kan in dit geval helpen om de Chromecast terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Druk de Chromecast 25 seconden in en kijk of je geluid of beeld krijgt. Vaak heb je dan meteen verbinding. Heb je nog geen verbinding? Druk de Chromecast dan voor 40 seconden in, wacht even geduldig, het geluid en beeld komt dan terug.

2.Zorg dat je de app installeert op je device

Als je de Chromecast wilt gebruiken heb je een app nodig. Deze app kun je downloaden in de Playstore. Deze Google Home app is heel eenvoudig te downloaden. Download deze, installeer en je Chromecast doet het weer.

3.Gebruik de meegeleverde kabel

Bij de eerste versie van Chromecast heb je vaak een HDMI kabel nodig, deze wordt erbij geleverd. Belangrijk om te weten is dat je televisie de Wifi verbinding niet altijd erkent. In dit geval sluit je jouw Chromecast met de geleverde HDMI kabel aan. Wedden dat hij het nu wel doet.

4.Stel de wifi in op 2.4 GHz

De eerste Chromecast kan alleen streamen op de 2.4 GHz verbinding. Staat je modem ingesteld op 5GHz? Logisch; dat het dan niet werkt, stel deze lager in en je Chromecast zal werken.

5. Controleer of je router standaard werkt met de Chromecast

De meeste routers werken prima met Chromecast, dit is vaak standaard. Soms komt het voor dat dit niet standaard is.Via deze link kun je een lijst inzien die je aangeeft hoe je jouw router zo in kunt stellen dat je Chromecast weer werkt. https://support.google.com/chromecast/table/6207416?visit_id=0-636548156238391256-2021752094&hl=en&rd=1

6.Reset je router of modem

Je router of modem reageert niet altijd. Reset je router of modem op de volgende manier:

  1. Trek de stekker uit het modem of de router.
  2. Wacht 20-30 seconden.
  3. Stop de stekker er weer in en start het modem op.
  4. Wacht een paar minuten zodat het modem kan opstarten.
  5. Probeer opnieuw om via wifi met de Chromecast te verbinden.