8 oplossingen voor als je printer niet werkt

Printen is handig, maar als je printer niet werkt kan dit voor irritatie zorgen. Vaak zijn het hele eenvoudige oplossingen die je kunt treffen om je printer weer aan de praat te krijgen. In dit artikel vind je 8 oplossingen die je kunt uitvoeren voor als je printer niet werkt.

Oplossing 1: De printer reageert niet!

Een van de meest voorkomende problemen is dat je printer niet reageert. De oorzaak hiervoor kan zijn: dat je printer niet goed is aangesloten, geen verbinding maakt, de Wifi is uitgeschakeld of de driver is niet geïnstalleerd op de computer. In al deze gevallen is het belangrijk dat je controleert waar het aan ligt. Ga na of de printer staat ingeschakeld, of de Wifi aan staat, of de driver is geïnstalleerd en of de kabels er wel goed inzitten.

Oplossing 2: Printer geeft aan dat de inkt bijna op is.

Een printer geeft altijd aan als de inkt bijna op is. De inkt is dan op het niveau waarbij je printer een melding geeft. Is dit het geval? Kies dan of je nog door print, dit kan wel de printkwaliteit verslechteren, check het niveau na of verwissel de inktpatronen.

Oplossing 3: De printer geeft aan dat de cartridge leeg is.

Is je cartridge helemaal leeg? In dit geval geeft de printer dit aan. Je kunt dit checken door de klep open te maken en de cartridge te controleren. Als hij leeg is vervang je hem voor een nieuwe.

Oplossing 4: Je kunt niet afdrukken vanaf je mobiel of tablet.

Tegenwoordig werken alle printers met Wifi. Handig; op deze manier kun je vanaf je tablet of mobiele telefoon alles afdrukken wat je wilt. Wifi is alleen niet altijd betrouwbaar. In dit soort gevallen is het belangrijk dat je controleert of de driver op je apparaat is geïnstalleerd. Je hebt namelijk een driver nodig om te kunnen printen. Heb je een iPhone? Airprint is dan de app die je nodig hebt. Bij Windows of Android kan dit nogal verschillen. Lees de gebruiksaanwijzing van je printer goed door.

Oplossing 5: Slechte afdruk kwaliteit!

Een printer drukt niet altijd zo als het hoort. Heb je last van slechte afdrukken? Controleer dan je toner, deze kan leeg zijn of er zit een vuiltje op, haal dit dan weg. Afdrukinstellingen kunnen ook een rol spelen, in dit geval stel je deze in en kijk je of de afdrukken beter worden.

Oplossing 6: Het papier loopt vast!

Papier dat vast loopt komt vaak voor. De oplossing is heel simpel: maak de klep van de printer open en trek het vastgelopen stuk papier eruit. Stop je papier altijd recht in de printer, dit voorkomt dat het vastloopt.