3 soorten ladders

Een ladder is de perfecte tool om bij plekken te komen waar je zelf niet bij zou kunnen. Zo kan het handig zijn om een ladder bij de hand te hebben voor het schoonmaken van je ramen of voor schilders om een professionele ladder te gebruiken tijdens het schilderen. Er is een tal aan verschillende soorten ladders. Dit gaat van keukentrappen tot professionele ladders en alles daar tussenin. Wil je een uitschuifbare ladder of juist een ladder voor decoratie? Wil jij nou meer weten over de verschillende soorten ladders? Lees dan deze blog verder!

Houten ladders

Houten ladders bestaan al honderden jaren en worden nog altijd gebruikt voor verschillende doeleinden. Eén van deze doeleinden is als decoratie. De houten ladders geven een warme uitstraling in jouw interieur. Een andere plek waar ladders voor worden gebruikt, is in de bibliotheek. Misschien heb je er wel eens één in een bibliotheek of bij iemand thuis gezien. Deze ladders worden gebruikt om bij de hoger opgeslagen boeken te komen. Naast deze functie kan deze ladder ook makkelijk verschoven worden terwijl je op de ladder staat. Wat bijvoorbeeld veel tijd bespaart tijdens het opruimen van alle boeken.

Keukentrappen

Keukentrappen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er keukentrappen van hout en aluminium. Deze trappen zijn perfect gemaakt voor bijvoorbeeld het schoonmaken van je ramen of het schilderen van je muren. Deze trappen zijn kleiner van stuk en daarnaast verkrijgbaar met een plateau waar je op kan staan of om iets op neer te zetten. Zo hoef je niet elke keer naar beneden om iets te pakken.

Professionele ladders

Naast de keukentrappen en houten ladders zijn er ook professionele ladders. Deze zijn zoals de naam al zegt meer gemaakt voor professionals. Deze ladders zijn vaak iets steviger dan de andere trappen en zijn ook in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo zijn er professionele ladders speciaal gemaakt voor glazenwassers, schilders en voor daken. Daarnaast zijn er ook professionele ladders voor het plukken in de boomgaarden.

Aanschaf van een ladder

Heb je alle ladders bekeken en heb je een afgewogen besluit gemaakt en ben je van plan om een ladder te kopen. Dan raden wij ladderspecialist Van Eldik aan. Zij bieden een ruim assortiment aan verschillende ladders en trappen aan. Zo hebben zij professionele ladders, maar bieden zij ook keukentrappen, zoldertrappen en houten ladders aan. Ben jij er juist nog niet helemaal uit en heb je behoefte aan nog meer informatie dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice. Zij geven jou graag een goed en passend advies.