Waarom kiezen voor isolatieplaten?

Waarom kiezen voor isolatieplaten?

Steeds meer mensen besluiten om hun huis goed te isoleren. Isolatieplaten zijn daarvoor een erg populaire methode. Door een goede isolatie van het huis kan de temperatuur een graadje lager worden gezet, waardoor er veel geld kan worden bespaard op de gasrekening. Isolatieplaten houden de warmte beter vast in huis. Door het beste materiaal te kiezen en ze op de juiste manier en plek te plaatsen, kun je een optimale isolatie van je huis realiseren, wat erg gunstig is zijn voor de portemonnee. Ze houd ook geluid tegen, waardoor sommige materialen ook wel eens gebruikt worden voor geluidsisolatie.

Welke isolatieplaat kiezen?

Voor de meeste isolatieklussen worden minerale wollen zoals glaswol en steenwol gebruikt. Andere veelgebruikte soorten zijn PIR, XPS en EPS isolatieplaten. Het kiezen van de juiste soort isolatieplaten kan vaak lastig zijn. Bepaal daarom eerst waar je wilt isoleren. Een bepaalde stof kan geschikter zijn voor dakisolatie, terwijl een andere isolatieplaat beter voor een spouwmuur kan worden gebruikt. 

PIR-platen zijn van hard kunststofschuim en hebben een hoge isolatiewaarde, ze zijn makkelijk verwerkbaar en hebben een mooie prijs. Glaswolplaten hebben een zeer hoge isolatiewaarde en zijn ook nog eens uiterst geschikt voor geluidsisolatie. Iets minder scherp geprijsd is steenwol. Steenwol heeft eveneens een zeer hoge thermische isolatiewaarde en wordt veelal gebruikt voor houten constructies en bij wanden met een metalen of houten structuur.  EPS-platen zijn multi-functioneel en geschikt voor verschillende isolatieklussen 

Bij het isoleren van vochtige plekken en ruimtes is XPS een verstandige keus. Dit hardschuim isolatiemateriaal is vochtwerend en daarom ideaal bij het isoleren van badkamers of kelders. 

Bestel dé perfecte isolatieplaten!

Nu je veel kennis hebt van isolatieplaten, is het tijd om isolatieplaten te kopen. Een ruim aanbod aan isolatieplaten vind je bij Sleiderink Bouwmaterialen. Je kunt je er ook laten adviseren door een productspecialist.